Σαμαράς: Ελάτε πίσω όσοι φύγατε - NEWS247
 
 
Τρίτη, 22 Μαίου 2012
 
 
 

Μην τα χάσετε

Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

 

Τρομακτική σύγκρουση Ferrari με ταξί στη Σιγκαπούρη

 

Ο παππούς, ο Ραχόι και η εξωτερική πολιτική της λαϊκής

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία

 

Θεραπεύτηκε από μεσογειακή αναιμία χάρη στην αδερφή του

 

Το σεξ των διακοπών είναι το καλύτερο

 

Guardian: Τα "Ελληνικά"...Ευρώ

 

Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το Ευρώ;

 

Κατηγορώ Παπαδημούλη σε Σαχινίδη για 120 προεκλογικές μεταθέσεις

 

Victoria Hislop: Η τραγωδία της αγαπημένης μου Ελλάδας

 

Η επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ με τα μάτια του "Ψαλιδοχέρη"

 

Σικάτοι και προσεγμένοι σε συσσίτια. Όταν η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις

 

Η ανθρωπιά του συγκίνησε το διαδίκτυο

 

Μείωση 23% στο εισόδημα των Ελλήνων

 

 

 

Σαμαράς: Ελάτε πίσω όσοι φύγατε

 
 
Μήπως η διαγραφή από το κόμμα δεν ήταν τελεσίδικη; Ο Α. Σαμαράς μάλλον αυτό πιστεύει καθώς απεύθυνε πρόσκληση σε στελέχη να επιστρέψουν
 

Σαν το βοσκό που μαζεύει τα απολωλότα πρόβατα, ο Αντώνης Σαμαράς κοινοποίησε πρόσκληση προς όλα τα στελέχη που έχουν απομακρυνθεί από τη ΝΔ, ακόμη και προς όσους διεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, είπε χαρακτηριστικά για όσους διεγράφησαν ότι θα χαρεί να ξαναγυρίσουν στο κόμμα, εφόσον έμπρακτα αποδείξουν ότι συστρατεύονται μαζί με τη ΝΔ.

Κάνοντας λόγο για πανστρατιά εν όψει των εκλογών, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στη μάχη μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι "και όχι σκορποχώρι".

"Κανένας δεν περισσεύει, πρέπει να κλείσουμε κάθε ρωγμή", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για τη μεγάλη μάχη της ανάπτυξης που ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές.

"Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται και η Ελλάδα πονάει. Πρέπει να μείνουμε όρθιοι, τώρα αρχίζει η μεγάλη μάχη, η πιο δύσκολη μάχη για την ανάκαμψη" τόνισε.

Για το μνημόνιο, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την εκτίμηση πως η Ελλάδα με την απόφαση του Eurogroup κέρδισε χρόνο και περιθώριο για να βγει από την κρίση, ενώ είπε πως η πρόσφατη απόφαση έχει τρεις μεγάλες διαφορές και μια ομοιότητα με το πρώτο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, τώρα υπάρχει το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, μειώνεται το επιτόκιο δανεισμού, ενώ η αποπληρωμή του χρέους μετατίθεται σε βάθος χρόνου.

"Από την άλλη, η ομοιότητα είναι η διατήρηση της ίδιας συνταγής, λείπει ο τρίτος πυλώνας, αυτός της ανάπτυξης" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισήμανε πως πλέον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μέτρα ανάπτυξης.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την ανάγκη να εκδοθούν ευρωομόλογα, ενώ επισήμανε πως ήδη στην Ευρώπη πληθαίνουν οι φωνές όσων υποστηρίζουν πως το αντίδοτο στην κρίση είναι τα μέτρα ανάπτυξης. Βασικός πυλώνας που θα μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία είναι για τον πρόεδρο της ΝΔ και η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ, κάτι που, όπως είπε, συζήτησε και κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Εκλογές και κοινωνική συνοχή

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε επισημαίνοντας την ανάγκη να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα στη χώρα και έθεσε ως άμεσους στόχους του την ανάσχεση της ύφεσης και την κοινωνική συνοχή.

Επαναλαμβάνοντας, εξάλλου, τη θέση του πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μέσα στο άμεσο επόμενο διάστημα, ο κ. Σαμαράς απηύθυνε πρόσκληση σε όλους, κάνοντας λόγο για ρεύμα που θα γίνει πλειοψηφικό στην ελληνική κοινωνία.

"Το κόμμα μας είναι η μόνη σοβαρή και σταθερή πολιτική δύναμη στη χώρα" τόνισε ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές που θα γίνουν ως τις πιο καθοριστικές μετά από αυτές του '74.

 
FOLLOW NEWS247:
 
ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:
Σχόλια( )