Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σκληρή κριτική Σταύρου Θεοδωράκη σε ακραίους ιεράρχες για την ταυτότητα φύλου

 
 
Το Ποτάμι κατέθεσε τροπολογία για την καταχώριση φύλου των μεσοφυλικών (intersex). Στηρίζει τη διάταξη για τους εφήβους 15 ετών και άνω
 

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της διόρθωσης φύλου λέγοντας ότι έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τρανς που σύμφωνα με όλες τις έρευνες «ταπεινώνονται, στιγματίζονται και περιθωριοποιούνται». 

 

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι στηρίζει και τη διάταξη για την αναγνώριση σχετικού δικαιώματος για τους εφήβους άνω των 15 ετών. "Όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα εμείς δεν κρυβόμαστε χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς και παζάρια" σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Όταν μιλάμε για την ταυτότητα φύλου να μη σκεφτόμαστε στατιστικά στοιχεία αλλά ανθρώπους που ζουν ανάμεσα μας» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε σκληρή κριτική στους ακραίους της Εκκλησίας που από τη μία εκθειάζουν τη Χρυσή Αυγή και από την άλλη επιτίθενται σε πολιτικούς γιατί δήθεν δεν υπερασπίζονται «τα ιερά και τα όσια». «Δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού σε ιεράρχες» ανέφερε.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER