Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μαξίμου: Η γραμμή του 2007 μπορεί σήμερα να δικαιωθεί

 
 
Κάλεσμα από ανώτατη κυβερνητική πηγή προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν καθαρά και δημοσίως για το ζήτημα της ονοματοδοσίας
 

Με το ζήτημα της ονοματοδοσίας για τη ΠΓΔΜ να παραμένει ανοιχτό και ένας από τους στόχους για το νέο έτος, ανώτατη κυβερνητική πηγή αναφέρει σήμερα ότι «στα εθνικά θέματα η χώρα έχει και πρέπει να έχει συνέχεια».

 

«Η γραμμή του 2007 μπορεί σήμερα να δικαιωθεί», υπογραμμίζει και τονίζει: «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν καθήκον να τοποθετηθούν δημόσια και με σαφήνεια. Σε ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια κανένας δεν δικαιούται να κρύβεται και να λειτουργεί με μικροκομματική σκοπιμότητα. Η στάση όλων μας θα καταγραφεί στην ιστορία».

Σημειώνεται εδώ ότι στελέχη της ΝΔ αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης, τονίζουν πως θέλουν επίλυση του ζητήματος στη βάση της θέσης της κυβέρνησης Καραμανλή για "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό –επιθετικό- προσδιορισμό, erga omnes" (για κάθε χρήση, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της πΓΔΜ), αλλά, ακόμα κι αν η ελληνική κυβέρνηση ακολουθήσει αυτή τη γραμμή του 2007, δεν πρόκειται να ψηφίσουν την όποια συμφωνία γίνει ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, επειδή στους κόλπους της κυβέρνησης δεν υπάρχει ενιαία στάση για το θέμα.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER