Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σκουρλέτης: Να απαλλαγεί το ΠΑΣΟΚ από τα βαρίδια κι εδώ είμαστε

 
 
Μηνύματα προς τη Χαριλάου Τρικούπη στέλνουν Σκουρλέτης και Κατρούγκαλος, πετώντας στη Δημοκρατική Συμπαράταξη το μπαλάκι για μία ενδεχόμενη συμπόρευση
 

Παρέμβαση στο θέμα της ενδεχόμενης προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ κάνουν με συνεντεύξεις τους στις «Αληθινές Ειδήσεις» και την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αντίστοιχα.

 

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να παρακολουθήσει την πορεία χειραφέτησης της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας από τον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, τον οποίο υπηρέτησε τις τελευταίες δεκαετίας. Πέραν αυτού, σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης το ΠΑΣΟΚ οφείλει «να απαλλαγεί από τα βαρίδια του» για να αποκτήσει την αξιοπιστία του. «Μακάρι να το κάνει και εδώ είμαστε» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Όσο για την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη συνέντευξή του στις "Ειδήσεις" ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι η σύμπτωση στο κρίσιμο ζήτημα της λιτότητας «εξακολουθεί να υφίσταται. Μην ξεχνάτε πως η συνεργασία τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν προϋπόθεση για να υπάρξει κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας στην παρούσα φάση», αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος, είπε ότι το ενδεχόμενο (συμπόρευσης) εξαρτάται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια αξιόπιστη συμμαχική δύναμη στην προσπάθεια για μια κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Αν απομονωθούν εκείνες οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν να αλληθωρίζουν προς τη Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη, γιατί να μην υπάρχει και στην Ελλάδα μια αντίστοιχη συμμαχία;»

Ο κ. Κατρούγκαλος τονίζει πάντως στην "ΕΦΣΥΝ" ότι οι ΑΝΕΛ «αποδείχθηκαν αξιόπιστος σύμμαχος. Παρά τις σημαντικότατες ιδεολογικές μας διαφορές, ακριβώς γιατί έχουν ταύτιση πολιτικής με εμάς στα δύο κρισιμότερα διακυβεύματα της εποχής: τη μάχη κατά της διαπλοκής και κατά του νεοφιλελευθερισμού».

 
Περισσότερα: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑΣΟΚ

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network