Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σταθάκης για Eldorado: Πλήρης η αδειοδότηση για την Ολυμπιάδα- Στη διαιτησία οι Σκουριές

 
 
Έως αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης για τις εγκαταστάσεις της Eldorado στην Ολυμπιάδα
 

Στη διαιτησία έχει παραπεμφθεί το ζήτημα του φακέλλου για το ορυχείο των Σκουριών επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι και οι τρεις άδειες για την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής θα έχουν δοθεί έως αύριο, αφού η σχετική διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία.

 

Με εκπροσώπους των εργαζομένων στην Eldorado Gold που έφθασαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και στο υπουργείο Περιβάλλοντος συναντήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός, που επισήμανε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, δήλωσε ότι η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας είναι πλήρης και ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο άρα δίνονται οι τρεις άδειες στην Ολυμπιάδα που επιτρέπουν την πλήρη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Δεύτερον, το θέμα των Σκουριών όπως και το θέμα της μεταλλουργίας που παραμένει σε εκκρεμότητα μιας και δεν έχουν κατατεθεί τελικά σχέδια από την εταιρία, θα μπουν στη διαδικασία της διαιτησίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ.Σταθάκης η διαδικασία στην ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ξεκινά από σήμερα, θα είναι τρίμηνης διάρκειας και θα επιλύσει όλες τις εκκρεμότητες ως προς τις υποχρεώσεις της εταιρίας απέναντι στο δημόσιο και το όφελος του δημοσίου που το ελληνικό δημόσιο καλείται να υπερασπιστεί. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και καταλήξαμε σε ένα κοινό πλαίσιο.

Σημειώνεται πως πριν από λίγο δόθηκαν οι δύο εκ των τριών αδειών, με την τρίτη να δίνεται έως αύριο, όπως επεσήμανε ο υπουργός.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER