Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής 'Πόθεν Έσχες' η δήλωση της Μαρέβας Μητσοτάκη

 
 
Επί τάπητος η μη  δήλωση της offshore που αποκαλύφθηκε από τα Paradise Papers αλλά και οι παραλείψεις για πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 850.000 ευρώ
 

Στην ατζέντα της επιτροπής Πόθεν Έσχες μπαίνει η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη στη Βουλή για το 2016 (εισοδήματα 2015) από κοινού με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πληροφορίες το θέμα των περιουσιακών δηλώσεων της κυρίας Μητσοτάκη θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες την Τρίτη. Αναμένεται δηλαδή να τεθεί επί τάπητος, και πιθανότατα να ληφθεί απόφαση, το αν απαιτούνται περαιτέρω διευκρινίσεις ή κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων για τη συγκεκριμένη δήλωση.

 

Κύριο ζήτημα για μέλη της επιτροπής αποτελεί η μη δήλωση, από πλευράς της κυρίας Μητσοτάκη, της εταιρείας offshore που διέθετε στα νησιά Κεϊμάν και αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers. Η εταιρεία αυτή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, διεγράφη από τα μητρώα τον Ιανουάριο του 2015 και κατά συνέπεια περιλαμβάνεται στην περίοδο του ελέγχου.

Ερωτήματα εγείρονται, όμως, και για το ποσό των 850.000 ευρώ που αναφέρει η κυρία Μητσοτάκη ότι εισέπραξε από την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων ητς. Στη δήλωσή της δεν καταγράφονται, όμως, ποια στοιχεία πουλήθηκαν για να εισπραχθεί αυτό το ποσό.

Παραλείψεις υπάρχουν και για το θέμα της οικίας της κυρίας Μητσοτάκη στο Παρίσι καθώς η υποβληθείσα δήλωση συνδέει το ακίνητο με την εταιρεία Personal Ventures, που συστήθηκε με ποσό 9.500 ευρώ. Δεν καταγράφεται, όμως, το χρηματικό ποσό που καταβλήθηκε για την αγορά της οικίας στην γαλλική πρωτεύουσα.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER