Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στρατούλης: Αν είναι να γίνουμε προτεκτοράτο, δεν θα υπάρξει συμφωνία

 
 
Ποιοι οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους ποντάρει η κυβέρνηση τον ενδεχόμενο συμφωνίας με τους δανειστές. Κρίσιμες οι σημερινές διαπραγματεύσεις. Αναλυτικά η συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλη
 

"Αν είναι να συνεχίσουμε με μνημόνια, να γίνουμε προτεκτοράτο, δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει τέτοια συμφωνία. Δε μας ψήφισε ο λαός γι' αυτό" διεμήνυσε την Κυριακή μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

"Η διαπραγμάτευση είναι συλλογική, την κάνει όλη η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός μαζί με όλη την κυβέρνηση" υπογράμμισε.

"Έβαλαν το ΔΝΤ να παίξει το ρόλο του προβοκάτορα στο συνταξιοδοτικό. Οι δανειστές επιμένουν για κατάργηση πρόωρων συντάξεων. Ο στόχος τους είναι μισθολογικά να γίνουμε Βαλκάνια" επισήμανε ο υπουργός.

 

Ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι η συμφωνία, για να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, θα πρέπει να κινείται σε τέσσερις άξονες: Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσματα, ριζική απομείωση χρέους και αναπτυξιακό σχέδιο για τον τρόπο χρηματοδότησης των επενδύσεων.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι "λύνουμε βήμα – βήμα τα ζητήματα που μπορούμε». «Λειτουργικές ενοποιήσεις των ταμείων θα γίνουν, γιατί τα ταμεία που έχουν ήδη ενοποιηθεί πρέπει να ενοποιηθούν και λειτουργικά, για τις άλλες ενοποιήσεις θέλει χρόνο, μελέτες και διάλογο έως το 2018", σημείωσε.

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

 
Περισσότερα: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER