Γλίτωσε το εδώλιο - NEWS247
 
 
Τρίτη, 22 Μαίου 2012
 
 
 

Μην τα χάσετε

Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

 

Τρομακτική σύγκρουση Ferrari με ταξί στη Σιγκαπούρη

 

Ο παππούς, ο Ραχόι και η εξωτερική πολιτική της λαϊκής

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία

 

Θεραπεύτηκε από μεσογειακή αναιμία χάρη στην αδερφή του

 

Το σεξ των διακοπών είναι το καλύτερο

 

Guardian: Τα "Ελληνικά"...Ευρώ

 

Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το Ευρώ;

 

Κατηγορώ Παπαδημούλη σε Σαχινίδη για 120 προεκλογικές μεταθέσεις

 

Victoria Hislop: Η τραγωδία της αγαπημένης μου Ελλάδας

 

Η επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ με τα μάτια του "Ψαλιδοχέρη"

 

Σικάτοι και προσεγμένοι σε συσσίτια. Όταν η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις

 

Η ανθρωπιά του συγκίνησε το διαδίκτυο

 

Μείωση 23% στο εισόδημα των Ελλήνων

 

 

 

Γλίτωσε το εδώλιο

 
 
Για κατάχρηση της βουλευτικής ασυλίας εκ μέρους της κας Μιλένας Αποστολάκη, η οποία εμπόδισε τον πρώην σύζυγό της να έχει επικοινωνία με το γιο τους, καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την Ελλάδα
 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” (20/02), ο πρώην σύζυγος της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προσέφυγε στο Στρασβούργο, προκειμένου να διεκδικήσει το δικαίωμα να την εγκαλέσει ποινικά για παράβαση των όρων επαφής με το παιδί τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΔΑ, η κα  Αποστολάκη εκμεταλλεύτηκε τη βουλευτική της ασυλία, προκειμένου να αποφύγει να καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Κατά συνέπεια, το Δικαστήριο έκρινε πως το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να καταβάλει το ποσό των 19.000 ευρώ συν τους τόκους ως αποζημίωση στον πρώην σύζυγό της κας Αποστολάκη, επειδή το 2007 η Βουλή δεν ενέκρινε την άρση της ασυλίας της, όταν εκείνος στράφηκε νομικά εναντίον της.

Με την απόφασή του αυτή, το Δικαστήριο ουσιαστικά αναγνώρισε πως η άρνηση να αρθεί η ασυλία της υφυπουργού για ενέργειες που δε σχετίζονται άμεσα με τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, παραβιάζει το δικαίωμα προσφυγής του πρώην συζύγου της, Π. Συγγελίδη, και πατέρα του παιδιού τους, στη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται δε, πως το Δικαστήριο έκρινε “άνιση μεταχείριση” το γεγονός πως την ώρα που ο πατέρας του παιδιού δεν μπορούσε να κινηθεί ποινικά εναντίον της, εκείνη διατηρούσε το δικαίωμα αυτό στο ακέραιο. 

 
FOLLOW NEWS247:
 
ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:
Σχόλια( )