Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Θεοδωράκης: Αποκηρύσσει τη λιτότητα ο Τόμσεν και την υπογράφει ο Αλέξης

 
 
Τα δύο κείμενα του ΔΝΤ με τα οποία επιρρίπτει στην Ελλάδα την ευθύνη για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων, αλλά δηλώνει ότι το ίδιο δεν επιθυμεί λιτότητα, σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού
 

"Αποκηρύσσει ο Τόμσεν τη λιτότητα και την υπογράφει ο Αλέξης! Τι άλλο μας επιφυλάσσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;" έγραψε στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το χθεσινό άρθρο του Πολ Τόμσεν.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι σε δύο διαφορετικά κείμενα που συνυπογράφουν ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου Μορίς Ομπστφελντ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου, Πολ Τόμσεν,  ο οποίος  επισυνάπτει και  ένα τεχνικό σημείωμα, το Ταμείο προσπαθεί κατά κάποιο τρόπο να δικαιολογηθεί για το αδιέξοδο που απειλεί να  φέρει στο ελληνικό  πρόγραμμα, μια μέρα πριν ξεκινήσει στην Αθήνα  ο τρίτος  γύρος των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Και  δύο κείμενα καλύπτουν την έως τώρα  στάση του Ταμείου λέγοντας ότι το ΔΝΤ, δεν ζητάει  περισσότερη λιτότητα, αλλά συγκεκριμένα μεταρρυθμίσεις, οι  οποίες,  σε συνδυασμό και  με ήπια  πρωτογενή πλεονάσματα,  όπως  το 1,5% που προβλέπει  το Ταμείο, μπορούν να δώσουν σταθερές αναπτυξιακές  προοπτικές στην  ελληνική οικονομία.

Στο τεχνικό  κείμενο του Πολ Τόμσεν, ο διευθυντής Ευρώπης του ΔΝΤ, κάνει μια λεπτομερή αποτίμηση της δομής του ελληνικού προϋπολογισμού, δίνοντας έμφαση στα αντιαναπτυξιακά χαρακτηριστικά του φορολογικού συστήματος.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER