Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Γκουτέρες και Γιούνκερ

 
 
Στο επίκεντρο των συνομιλιών οι εξελίξεις στο Κυπριακό, με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Επικοινωνία Αναστασιάδη λίγη ώρα αργότερα με τον πρόεδρο της Κομισιόν
 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Θέμα της συζήτησης οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η νέα φάση της διαπραγμάτευσης στην οποία μπαίνει η Διάσκεψη της Γενεύης από τις 18 Ιανουαρίου.

 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, "στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας λύσης με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, που θα είναι προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, και της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή".

Σημειώνεται επίσης πως ο κ. Τσίπρας, θα συναντηθεί την Τρίτη, στις 18:30 με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επικοινωνία Αναστασιάδη - Γιούνκερ

Άλλωστε και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε λίγο αργότερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, για τα αποτελέσματα της διάσκεψης της Γενεύης και για την συνάντηση στις 18 μέχρι 22 του μηνός της ομάδας τεχνοκρατών για την ασφάλεια και της εγγυήσεις, που θα γίνει στον Μον Πελερέν της Ελβετίας.

Διευκρινίζεται ότι στην συνάντηση θα είναι παρών ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.

 
Περισσότερα: Τσίπρας

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER