Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στα πρότυπα των καναλιών οι άδειες ραδιοφώνου

 
 
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ανέφερε ότι στον διαγωνισμό των ραδιοφωνικών αδειών θα προβλέπονται υποχρεώσεις ανάλογες με εκείνες που θα ισχύσουν για τα αδειοδοτημένα κανάλια, ενώ κάλεσε ΝΔ και Δημ. Συμπαράταξη να στηρίξουν το σχέδιο.
 

Στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή "η Φυλή των Φίλων" μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

 

Αναφερόμενος στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είπε ότι καλύπτεται το κενό. "Δικαιώθηκε η άποψη ότι πρέπει να καταβληθεί τίμημα για την άδεια των καναλιών. Έπρεπε να εισπράξει 250 εκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο", πρόσθεσε.

 

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι η ουσία του νόμου έχει υπερψηφιστεί και από τη Νέα Δημοκρατία και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και εξέφρασε την ελπίδα η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, "να φανεί ότι όλα τα πολιτικά κόμματα είναι με το λαό και όχι με τους επιχειρηματίες".

 

Για τη μείωση του φόρου στα κανάλια από το 20 στο 5% είπε ότι "τη μείωση θα την έχουν τα αδειοδοτημένα κανάλια και θα ισχύει γιατί επιβαρύνονται με τον φόρο για τον ΕΔΟΕΑΠ και το κόστος της άδειας".

Τόνισε ότι η κυβέρνηση "θα στηρίξει με κάθε δυνατότητα που έχει τον Τύπο".

Για το νομοσχέδιο που αφορά στο ραδιόφωνο είπε ότι "ανεβαίνει στη διαβούλευση και μόλις ολοκληρωθεί ο χάρτης των συχνοτήτων η ΕΕΤΤ θα συνεδριάσει για τον πάροχο δικτύου".

"Θα χρειαστεί να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών για την απόκτηση άδειας. Θα υπάρχει αριθμός εργαζομένων και προαπαιτούμενων στο νομοσχέδιο για το ραδιόφωνο", επισήμανε.

 
Περισσότερα: Τηλεοπτικές άδειες

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER