Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σήμερα τα πρώτα συμπεράσματα της επιτροπής αληθείας παρουσία του πρωθυπουργού, χωρίς τον Παυλόπουλο

 
 
Η επιτροπή για το χρέος της οποίας πρωτοστάτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ανακοινώσει τα πρώτα συμπεράσματά της στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, παρουσία και του Αλέξη Τσίπρα
 

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα ανακοινωθούν σήμερα, Τετάρτη τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε σύγχυση για το αν θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα πάει, κάτι για το οποίο είχε ενημερώσει η Προεδρία από τις 11 το πρωί.

 

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει για δεύτερη ημέρα την Πέμπτη 18 Ιουνίου. Θα υπάρξουν χαιρετισμοί εκ μέρους των παριστάμενων πολιτειακών παραγόντων και προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ομιλίες της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Επιστημονικού Συντονιστή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους Ερίκ Τουσέν και της Υπεύθυνης για τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια ξένων χωρών Σοφίας Σακοράφα, στη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστεί μία σύνοψη των προκαταρκτικών συμπερασμάτων.

Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση των συμπερασμάτων, ανά κεφάλαιο, από μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Οι εργασίες θα συνεχισθούν την Πέμπτη στις 10:30 π.μ. και θα ολοκληρωθούν με συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Βουλής στις 16:00, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθεί και η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα είναι ανοικτές στους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ, ενώ για τους ανταποκριτές ξένου Τύπου θα υπάρχει διερμηνεία.

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER