Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τι ενώνει και τι χωρίζει Ελλάδα και δανειστές μετά το ταξίδι Τσίπρα στις Βρυξέλλες

 
 
Κοντά σε συμφωνία για πλεόνασμα, χάσμα σε ΦΠΑ και ασφαλιστικό - Προτάσεις σοκ για κατάργηση του ΕΚΑΣ και μετάταξη των τιμολογίων του ρεύματος σε ΦΠΑ 23%
 

Σύγκλιση θέσεων σε ορισμένα μέτωπα, αλλά χάσμα σε ορισμένα άλλα εντοπίζεται μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, όπως έγινε αντιληπτό μετά τη μαραθώνια σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Z. K. Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, παρουσία του επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

 

Όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης - θρίλερ στις Βρυξέλλες, Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο παραμένουν οι διαφωνίες σε ασφαλιστικό και ΦΠΑ.

Όπως όλα δείχνουν, οι θεσμοί αποδέχονται τις προτάσεις της Αθήνας για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ωστόσο, αγκάθι φαίνεται πως παραμένουν συνταξιοδοτικό και ΦΠΑ, με τις δύο πλευρές να καλούνται τις επόμενες ημέρες να γεφυρώσουν τις διαφορές.

Από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού έγινε αντιληπτό ότι οι δανειστές συνεχίζουν να διατυπώνουν προτάσεις - σοκ, παρά τα συνεχή μηνύματα της ελληνικής πλευράς πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί νέα υφεσιακά μέτρα.

Οι δανειστές πρότειναν δύο μέτρα - σοκ όπως κατάργηση του ΕΚΑΣ και μετάταξη των τιμολογίων του ρεύματος στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, ήτοι στο 23% από 13% που είναι σήμερα.

Ο Αλ. Τσίπρας απέστειλε μήνυμα προς τους δανειστές πως η Αθήνα δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτά τέτοιου είδους μέτρα.

 
Περισσότερα: Τσίπρας, Κομισιόν, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER