Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τι θα πει ο Μητσοτάκης για διαπλοκή και αξιολόγηση στη Βουλή

 
 
"Κλείσε την αξιολόγηση τώρα ή φύγε τώρα" θα είναι το νόημα του μηνύματος του προέδρου της ΝΔ προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και θα καταγγείλει για ταύτιση με τη διαπλοκή και ενδυνάμωσή της
 

Νωρίς το απόγευμα αναμένεται ο πρόεδρος της ΝΔ να ανέβει στο βήμα της βουλής στην συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα υποστηρίξει ότι ο πρωθυπουργός ταυτίστηκε με τη διαπλοκή και την ενδυναμώνει ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα τη χτυπήσει, ενώ αναμένεται να εξαπολύσει εκ νέου επίθεση στον κ. Τσίπρα για απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ είτε με το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες είτε με εγχειρήματα όπως αυτό με τον κ. Μουλόπουλο για το ΔΟΛ.

Πάντως ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης θα εστιάσει στη συνολική κατάσταση της χώρας και θα εντείνει την πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, υποστηρίζοντας ότι «ο λογαριασμός των μέτρων μεγαλώνει εξαιτίας της ανικανότητας της αναξιοπιστίας και των ιδεοληψιών της κυβέρνησης». Αναφερόμενος δε στη «συνολική κατάσταση παρακμής και κατάθλιψης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα» θα επιμείνει στο ότι «είναι αναγκαία η πολιτική αλλαγή για να απαλλαγεί μια ώρα αρχύτερα η χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει διλημματικά το ζήτημα ή κλείσιμο της αξιολόγησης τώρα ή εκλογές καθώς όπως επισημαίνουν στη ΝΔ δεν μπορεί να επαναληφθούν σκηνικά ανάλογα του πρώτου εξαμήνου του 2015 και ταυτόχρονα επιμένουν πως η ΝΔ δεν πρόκειται να αναλάβει το πολιτικό κόστος του λογαριασμού των μέτρων καθώς θεωρούν ότι είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα εξαιτίας του χειρισμού που έχει κάνει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network