Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
 
 
 
 
SYRIZA

Εξ οικείων οι ενστάσεις

Τιτιβίσματα

Έχει σημασία η κατακλείδα του άρθρου του Χάρη Γολέμη, διευθυντή του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στην Εποχή, που αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα της κίνησης των 53, commonality . Γράφει λοιπόν ο Γολέμης: "Αυτή την έννοια έχει η διακήρυξη από τα πλέον επίσημα χείλη ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει “ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα”. Όσα συμφωνήσαμε να δώσουμε (και είναι πολλά), τα δώκαμεν και θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε μέχρι το 2018 που λήγει το μνημόνιο, το οποίο υπογράψαμε “με το πιστόλι στον κρόταφο”. Ως εδώ! Φτάνει πια! Ενδεχόμενη υποχώρηση από τις υποσχέσεις μας θα δημιουργήσει ή θα ενισχύσει την προπαγάνδα των αντιπάλων περί αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ -της κυρίαρχης και εν πάση περιπτώσει της μόνης, κατά τη γνώμη μου, ακόμα ελπιδοφόρας αριστεράς του δημοκρατικού, κοινωνικού μετασχηματισμού στη χώρα μας. Θα μας εξισώσει με τους φορείς του παλιού λαϊκίστικου δικομματισμού, που άλλα υπόσχονταν πριν τις εκλογές (“καλύτερες μέρες”) και άλλα εφάρμοζαν μετά από αυτές (Να σημειώσω ότι δεν αναφέρομαι εδώ στο προεκλογικό πρόγραμμα του Ιανουαρίου, αλλά του Σεπτεμβρίου 2015). Θα κλονίσει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη απέναντί μας των λαϊκών στρωμάτων που φαίνεται ότι απομακρύνονται από εμάς".

24/02/2017
 
TSIPRAS

Η σπόντα για το Μέγαρο

Τιτιβίσματα

Ο Ανδρέας Δρακοπουλος πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος διάβασε κατά τα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού χθες e mail πολιτών που εξέφραζαν ανησυχία για την τύχη του Κέντρου τώρα που αποδίδεται στο δημόσιο. Και ο Αλέξης Τσίπρας δεν άντεξε να μη σχολιάσει πως οι ανησυχίες αυτές είναι κατανοητές, δεδομένου πχ ότι οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε μεγάλο βαθμό έμειναν αναξιοποίητες, αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση ότι η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να κρατήσει ένα στολίδι σαν και το Κέντρο Πολιτισμού. Και έριξε τη σπόντα για το Μέγαρο Μουσικής: “Μπορώ να δώσω και αντίστροφα παραδείγματα χώρων, που η ιδιωτική πρωτοβουλία αξιοποιώντας δημόσιο χώρο και χρήμα, προκειμένου να υλοποιήσει ιδιοτελή σχέδια τα λειτούργησε και όταν τα φέσωσε με δεκάδες εκ ευρώ τα παρέδωσε ξανά στο δημόσιο”.

24/02/2017
 
FILIS

Τις πταίει για τα επεισόδια. Ανίερη 'συμμαχία' Φίλη- Καμμένου

Τιτιβίσματα

Ο Φίλης δε σκοπεύει να αφήσει τον Καμμένο σε χλωρό κλαρί (του το χρωστάει άλλωστε) και έτσι χθες μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε πάλι τα καλύτερα για τον κυβερνητικό εταίρο. Και ποιος ήταν που επικαλέστηκε τα λόγια του; Παραδόξως ο Άδωνις Γεωργιάδης, που εκτός από αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι και τομέαρχης Άμυνας. Ο Άδωνις επικαλέστηκε τα λόγια του Φίλη για τον Καμμένο: “Αν έχει τρέλα, ας καθίσει τότε να βρει τα ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια των αξιωματικών. Είναι 300.000.000 ευρώ που δεν μπορεί να δώσει και δεν τα έχει βρει” για να ρωτήσει τον υπουργό Άμυνας τι γίνεται με αυτό το θέμα. Βλέπετε ο Άδωνις έχει άλλο καημό με τον Καμμένο, με τον οποίο η ΝΔ ανταγωνίζεται για την ψήφο των ένστολων.

24/02/2017
 
TSAKALWTOS

Κλάδος ελαίας

Τιτιβίσματα

Στα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χθες εμφανίστηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού νωρίτερα είχε πάει στη Βουλή, για να δείξει έτσι στη ΝΔ ότι δεν είναι εξαφανισμένος. Κάθισε δίπλα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και στους δύο μάλιστα δώρισαν από ένα κλαδί ελιάς, σύμβολο ειρήνης. Υποθέτουμε όχι γιατί είχαν ακούσει τα σενάρια περί ενόχλησης του υπουργού Οικονομικών για το χειρισμό κεντρικά από το Μαξίμου των διαρροών μετά το Eurogroup, σενάρια άλλωστε που θέλησε να διαψεύσει ο Τσακαλώτος με την εμφάνιση του στη Βουλή.

24/02/2017
 
NIARXOS

Οικουμενική στο Νιάρχος

Τιτιβίσματα

Ήταν όλοι εκεί χθες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου Αντώνης Σαμαράς. Άνετα δηλαδή σχημάτιζαν μία οικουμενική. Αστειευόμαστε φυσικά, αφού αυτό είναι τόσο πιθανό όσο πιθανά θα ήταν και σενάρια που κυκλοφόρησαν λόγω της παρουσίας του Καραμανλή στην εκδήλωση όπου μίλησε ο Τσίπρας.

24/02/2017
 
PANIKAS

Ο Ζορό θα ντυθεί Παππάς

Τιτιβίσματα

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει μείνει γνωστός και με το παρατσούκλι "Ζορό" από τότε που ως νομάρχης Θεσσαλονίκης είχε ντυθεί με τη στολή του μασκοφόρου ήρωα τις Αποκριές. Εφέτος που δεν είναι νομάρχης, βουλευτής και γενικώς εκτός πολιτικής σκηνής, βρήκε κάτι πιο... ιδιαίτερο προκειμένου να κλέψει τις εντυπώσεις. Έστειλε λοιπόν ανακοίνωση που ανέφερε ότι: "Στα εγκαίνια της Διαστημικής Υπηρεσίας του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει ως αστροναύτης/Νίκος Παππάς ο Παναγιώτης Ψωμιάδης." Φυσικά δε γίνονται εγκαίνια τέτοιας υπηρεσίας στη Δράμα το Σάββατο, αλλά ο Πανίκας θα πάει σε μασκέ που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας. Ωραία ιδέα για μεταμφίεση δε λέμε. Αλλά έχουμε μία απορία: Εντάξει η στολή αστροναύτη. Νίκος Παππάς πως θα ντυθεί;

23/02/2017
 
WAGENKNECHT

Ο Ξυδάκης της Die Linke

Τιτιβίσματα

Ήταν λογικό κι επόμενο η ΝΔ να σπεύσει να βγάλει ανακοίνωση για τις δηλώσεις της επικεφαλής της ΚΟ της Die Linke (της γερμανικής Αριστεράς, που είναι αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ) Σάρα Βάγκενκνεχτ περί Grexit. Τόσο καιρό ακούνε το ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε να τους εγκαλεί για τις δηλώσεις Σόιμπλε περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, βρήκαν ευκαιρία να πάρουν την εκδίκηση τους. Σημειωτέον πάντως ότι η Βάγκενκνεχτ είναι ο... Ξυδάκης της Die Linke. Εχει την ίδια ακριβώς θέση (επικεφαλής της ΚΟ). Είπε χοντρικά περίπου το ίδιο πράγμα, δηλαδή όχι να βγάλουμε την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά πως εάν η οικονομία δεν πάει καλά οι Ελληνες θα πρέπει να το συζητήσουν και να αποφασίσουν. Εφαγε το ίδιο άδειασμα: Η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ δήλωσε στο ΑΠΕ ότι οι προσωπικές απόψεις της Βάγκενκνεχτ δεν εκφράζουν το κόμμα της αριστεράς. Είναι προφανές άλλωστε ότι έπεσε τηλέφωνο από την Κουμουνδούρου στο αδελφό κόμμα για να μαζέψουν την επικεφαλής της ΚΟ.

23/02/2017
 
GREXIT

Τρόμαξαν τους επενδυτές

Τιτιβίσματα

Τα σενάρια περί Grexit και δημοψηφισμάτων που κυκλοφόρησαν από διάφορους σε Βερολίνο αλλά και σε Αθήνα, τρόμαξαν πολιτικούς και επενδυτές ανά την Ευρώπη. Από πρεσβείες και επιχειρήσεις έπαιρναν τηλέφωνα σε πολιτικούς και δημσιογράφους στην Αθήνα ρωτώντας εάν ο Τσίπρας θα βγάλει τη χώρα από την Ευρωζώνη. Διότι όπως εξηγούσαν τους επενδυτές δεν τους ενδιαφέρει διόλου πότε και πως θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά τους απασχολεί αν υπάρχει κίνδυνος Grexit. Συμπέρασμα: Η συζήτηση περί τέτοιων σεναρίων βλάπτει σοβαρά τις επενδύσεις.

23/02/2017
 
ND

Τα ΓΥΡΙΖΑ και amber alert Τσακαλώτος

Τιτιβίσματα

Στη ΝΔ το έριξαν στο χιουμορ και το τρολάρισμα χθες. Αφενός η Ομάδα Αλήθειας (που ιδρύθηκε επί Σαμαρά και προφανώς εξακολουθεί να λειτουργεί ημιεπισήμως) έβγαλε amber alert για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε συνέχεια της διαρροής γαλάζιων κύκλων, οι οποίοι έθεταν το ερώτημα που εξαφανίστηκαν απο τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Ο δε πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης έφτιαξε δικό του meme και το κυκλοφόρησε στο twitter βαφτίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ "τα ΓΥΡΙΖΑ".

23/02/2017
 
XRISTOFILOPOULOU

Αντίπαλοι, όχι εχθροί

Τιτιβίσματα

Ημερίδα για τον ΕΟΠΠΥ πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στο ίδιο πάνελ βρέθηκαν δύο άσπονδοι φίλοι: Η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Βασίλης Οικονόμου. Όταν και οι δύο ήταν στο ΠΑΣΟΚ ήταν σκοτωμένοι. Μιλάμε για ομηρικές μάχες, καθώς και οι δύο εκλέγονταν στο υπόλοιπο Αττικής και είχαν την ίδια βάση. Η κόντρα συνεχίστηκε και όταν ο Οικονόμου πήγε στη ΔΗΜΑΡ, γιατί στην πραγματικότητα και πάλι ανταγωνίζονταν για την ίδια εκλογική πελατεία. Πλέον όμως ο Οικονόμου είναι στη ΝΔ και έχει να παίρνει από άλλες δεξαμενές. Έτσι λοιπόν κάθισαν δίπλα δίπλα και τα έλεγαν ψιθυριστά. Επιβεβαιώνοντας τη ρήση πως στα άλλα κόμματα είναι οι αντίπαλοι σου, οι εχθροί σου είναι στο δικό σου κόμμα.

22/02/2017
 
AVRAMOPOULOS

Φόρος τιμής

Τιτιβίσματα

Την Breitscheidplatz, όπου είχε σημειωθεί η τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη γερμανική πρωτεύουσα ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Εκεί έχει φτιαχτεί ένα μικρό αυτοσχέδιο μνημείο, όπου οι πολίτες ανάβουν κεριά και αφήνουν λουλούδια. Ο επίτροπος άφησε και εκείνος μερικά λουλούδια αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων και στέλνοντας το μήνυμα: “Η ΕΕ ενωμένη και αποφασισμένη κατά της τρομοκρατίας”.

22/02/2017
 
EU

Γαλλογερμανικές συζητήσεις περί ασύλου

Τιτιβίσματα

Το δημοσίευμα του Reuters ότι Γερμανοί αξιωματούχοι προτείνουν να γίνουν πιο εύκολες οι απελάσεις αιτούντων άσυλο από την ΕΕ ήρθε μετά την επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας. Δεν γνωρίζουμε εάν τέθηκε τέτοιο ζήτημα κατά τη συνάντηση. Ξέρουμε όμως ότι ο Ντε Μεζιέρ είπε πως δουλεύουν πάνω στο κοινό πλαίσιο ασύλου και με τη Γαλλία και ότι είναι πιο αισιόδοξος μεν, αλλά όχι πολύ σίγουρος πως θα έχουμε τελειώσει ως τον Ιούνιο, στο τέλος της μαλτέζικης προεδρίας

22/02/2017
 
KARAMANLIS

Οι πυρκαγιές και ο Καραμανλής

Τιτιβίσματα

Το βιβλίο των Ν.Διαμαντή και Γ.Σταμούλη για τις πυρκαγιές του 2007 παρουσιάστηκε χθες στο Τιτάνια και την παράσταση έκλεψε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα κατά την άφιξη του στο ξενοδοχείο. Παρόντες στην παρουσίαση μεταξύ άλλων ο Βύρων Πολύδωρας, που ως υπουργός Δημόσιας Τάξης τότε είχε γράψει ιστορία με την ατάκα για το “στρατηγό άνεμο” και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, που ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε την επικοινωνιακή διαχείριση των τραγικών και δύσκολων εκείνων ημερών.

21/02/2017
 
ND

Δύο πρώην εχθροί

Τιτιβίσματα

Επί κυβέρνησης Σαμαρά ο διευθυντής του ΤΠΔΥ (του ταμείου που δίνει τα εφάπαξ) Νίκος Καλάκος είχε χοντρή κόντρα με τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο Γιάννη Βρούτση. Πλέον όμως πληροφορίες λένε ότι έχει έρθει πολύ κοντά με το νυν πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα ότι τα έχει βρει και με το Βρούτση μπροστά στον κοινό εχθρό, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες τον φέρουν να ετοιμάζεται να κατέβει και στη Β' Αθήνας. Πόσοι υποψήφιοι θα χωρέσουν σε αυτή την περιφέρεια καίτοι η μεγαλύτερη της χώρας, δεν ξέρουμε. Εκείνο που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας είναι πως θα γίνει χαμός γιατί κάθε ένας από τους “μεγάλους” βουλευτές της περιφέρειας θα κατεβάσει και από ένα “δορυφόρο”.

21/02/2017
 
ANNA_MISEL_ASIMAKOPOULOU

Άδωνι σόρρυ, μα έχει βρει καλύτερο αγόρι

Τιτιβίσματα

Ποια έλειπε τις προάλλες από την κοπή της πίτας του Αδώνιδος Γεωργιάδη; Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με την οποία στις πρώτες εκλογές του 2015 ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε κάνει ντουέτο στη Β' Αθήνας (δεν ήταν βέβαια η μόνη με την οποία είχε ανταλλάξει σταυρούς και στήριξη). Οι γαλάζιες κακές γλώσσες λένε όμως ότι έχουν ψυχρανθεί και μάλιστα η Ασημακοπούλου έχει πλέον πιάσει φιλίες με τον επίσης προερχόμενο από το ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη. Βέβαια δεν κατεβαίνουν στην ίδια περιφέρεια, για να πριμοδοτήσουν ο ένας τον άλλο, έχουν όμως άριστες πολιτικές σχέσεις.

21/02/2017
 
FOTILAS

Πικάντικες παροιμίες

Τιτιβίσματα

"Εδώ ισχύει το "η πουτ..να στα ογδόντα ξεκινάει να κάνει σκόντα!" έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο νεοαφιχθείς στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα ότι το αφορολόγητο δεν είναι φετίχ προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση. Ομολογούμε ότι πρόκειται για μία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα παροιμία- έκφραση που δεν έχουμε ξανακούσει.

21/02/2017
 
AVRAMOPOULOS

Ο Αβραμόπουλος στο Βερολίνο

Τιτιβίσματα

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Επίτροπος για Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Thomas de Maizière και τον Προϊστάμενο της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας και Υπουργό Ειδικών Καθηκόντων Peter Altmaier. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Thomas de Maizière θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου στις 12:30 (ώρα Ελλάδας). Ο Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει επίσης στο 20ο Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Συνέδριο και θα απευθύνει ομιλία για τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ στο ίδρυμα Konrad-Adenauer στις 13.00 (ώρα Ελλάδας). Σημειώνεται ότι τόσο η συνέντευξη τύπου όσο και η ομιλία του Επιτρόπου στο ίδρυμα Konrad-Adenauer θα μεταδοθούν ζωντανά από το δορυφορικό κανάλι της Ευρώπης.

21/02/2017
 
DIMAR

Το πηγαδάκι και η μεταγραφή

Τιτιβίσματα

Ενδιαφέρον πολιτικό-καλλιτεχνικό πηγαδάκι “στήθηκε” στην εκδήλωση του Αθηνοράματος για τους Χρυσούς Σκούφους. Σε διπλανά τραπέζια βρέθηκαν οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Δήμητρα Ματσούκα, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η υπουργός Τουρισμού 'Ελενα Κουντουρά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος , η πρώην υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης. Η παρέα έπιασε συζήτηση για τα πολιτικά και το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Ο Θεοχαρόπουλος μετά είχε πιάσει κουβέντα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, τον οποίο άρχισαν να πειράζουν οι ηθοποιοί, ρωτώντας τον: “Θα σε πάρει στη ΔΗΜΑΡ ή μιλάτε μόνο για θέατρο;" Άλλωστε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη όπου συμμετέχει η ΔΗΜΑΡ, έχουν αρχίσει τα ανοίγματα και τις μεταγραφές.

20/02/2017
 
TSAKALWTOS

Η ευχή που θα τους χρειαστεί

Τιτιβίσματα

Το σημερινό Eurogroup θα είναι καθοριστικό, καθώς θα φανεί εάν υπάρχει ελπίδα συμφωνίας μέσα στο Μάρτιο ή εάν το αδιέξοδο θα παραταθεί με άγνωστες συνέπειες. Η ελληνική αποστολή έφτασε χθες στις Βρυξέλλες και ο πιλότος του αεροπλάνου όταν άνοιξε το μικρόφωνο για να καλωσορίσει τους επιβάτες στην πρωτεύουσα της ΕΕ ευχήθηκε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη καλή επιτυχία στη διαπραγμάτευση. Και η αλήθεια είναι ότι χρειάζονταν αυτή την ευχή.

20/02/2017
 
KONTONIS

Τι δουλειά είχε ο Κοντονής

Τιτιβίσματα

Ο Σταύρος Κοντονής στον τελευταίο ανασχηματισμό μετακινήθηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού στο θώκο του υπουργού Δικαιοσύνης. Φαίνεται όμως πως δεν θέλει να αφήσει τα θέματα του αθλητισμού. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι παρευρέθηκε στη γιορτή του ΣΕΓΑΣ. Τι δουλειά είχε εκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης; Το λογικό θα ήταν να παραστεί από την κυβέρνηση ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ούτε μπορεί να ισχυριστεί ο Κοντονής πως είχε κανονιστεί η παρουσία του εκεί πριν αλλάξει πόστο, αφού έχουν περάσει πια τόσοι μήνες από τον ανασχηματισμό

20/02/2017
 
ANDROULAKIS

H μάχη του Ανδρουλάκη

Τιτιβίσματα

Η Ελλάδα μπήκε στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο σχέδιο του... Σημίτη, αλλά για ευρωπαϊκό ταμείο που είχε συσταθεί με σκοπό τη χρηματοδότηση επενδύσεων εκσυγχρονισμού ενεργειακών συστημάτων και επενδύσεων ενεργειακής αποδοτικότητας στα φτωχότερα κράτη μέλη. Η αρχική πρόταση της Κομισιόν όμως δεν περιελάμβανε την Ελλάδα, διότι αφορούσε χώρες που το 2013 είχαν ΑΕΠ κάτω από το 60% του μέσου ευρωπαϊκού όρου και η χώρα μας είχε μεγαλύτερο από αυτό το ποσοστό ΑΕΠ μέχρι το 2014. Η Ευρωβουλή όμως ενέκρινε τροπολογία που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη -και τη στήριξη πρέπει να πουμε σχεδόν όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών- για να μπει η χώρα μας στο νέο Ταμείο Εκσυγχρονισμού του Ηλεκτροπαραγωγικού Τομέα που δημιουργείται για την περίοδο 2021 – 2030. Από αυτό η Ελλάδα θα έχει όφελος έως 450 εκ ευρώ. Δεν είναι και αμελητέο...

17/02/2017
 
TSAKALWTOS

Ο Ευκλειδης και το 3-0

Τιτιβίσματα

Πήγε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Τούμπα χθες και ο αγαπημένος του ΠΑΟΚ έφαγε τρία γκολ εντός έδρας από τη Σάλκε. Διπλή πίκρα, αν συνυπολογίσει κανείς ότι πρόκειται για γερμανική ομάδα. Διότι να είσαι υπουργός Οικονομικών, να διαπραγματεύεσαι με τους Γερμανούς, να πας λίγο πριν από ένα (ακόμη) κρίσιμο Eurogroup στο γήπεδο και να χάνει η ομάδα σου και μάλιστα από γερμανική ομάδα, σημειολογικά δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό. Ας ελπίσουμε τα γκολ τη Δευτέρα να τα βάλει στο ευρωπαϊκό γήπεδο ο Ευκλείδης και να μην κερδίσουν πάλι οι Γερμανοί.

17/02/2017
 
ND

Tο τάμα

Τιτιβίσματα

Πρέπει να κουφάθηκαν στο Μοσχάτο όταν διαπίστωσαν πως 16 βουλευτές της ΝΔ όχι μόνο είχαν καταθέσει ερώτηση για το χουντικό “τάμα του έθνους” αλλά τη συνυπέγραφαν με το Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ και τον ανεξάρτητο βουλευτή Νικο Νικολόπουλο. Ο Μητσοτάκης έδωσε εντολή να αποσυρθεί και στο κόμμα της ΝΔ άρχισαν να ψάχνονται πως ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Δεν υπήρχε πάντως κάποια συνωμοσία των ΑΝΕΛ όπως μπορεί να φοβήθηκαν στη ΝΔ, αλλά την ιδέα την είχε ο γαλάζιος βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης (που είχε επιστρέψει στη ΝΔ όταν ο Σαμαράς κάλεσε σε συναίνεση για την εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας). Οι υπόλοιποι γαλάζιοι βουλευτές δε, δήλωναν άγνοια πως την ερώτηση έχουν συνυπογράψει Καμμένος και Νικολόπουλος. Για το τάμα της χούντας επίσης προφανώς δεν ήξεραν;

17/02/2017
 
LAE

Ούτε ένα βλέμμα

Τιτιβίσματα

Όπως σας είπαμε, στην εκδήλωση του Iskra και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (ΕΔΕΚΟΠ) για το εθνικό νόμισμα με βασικό ομιλητή τον Κώστα Λαπαβιτσα, είχε πολύ κόσμο ή τελοσπάντων αρκετό, ώστε να γεμίσει η αίθουσα του κινηματογράφου Αλκυονίς. Τόσο πολύ, που αρκετοί αναγκάστηκαν να καθίσουν στο πάτωμα. Μεταξύ αυτών η Ραχήλ Μακρή που δεν έβρισκε θέση. Πάντως Ραχήλ και Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν αντάλλαξαν ούτε ένα βλέμμα.

17/02/2017
 
ND

Ο Μπουλντόζας των 80s

Τιτιβίσματα

Η προεκλογική εκστρατεία του Μιλτιάδη Έβερτ για το δήμο Αθηναίων το 1986 ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά επικοινωνιακά και πολιτικά γεγονότα της δεκαετίας του 1980 και δεν είναι καθόλου τυχαίο που έγινε ολόκληρη εκδήλωση ειδικά για αυτή προχθές στο #GR80s. Ομιλητής ο Λευτέρης Κουσούλης, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της καμπάνιας τότε (και το 2000 σύμβουλος του Σημίτη). Στο κοινό ήταν μεταξύ άλλων η Αλεξία Έβερτ, η Ντόρα Βυζοβίτου, οι Βλαστάρης, Παπαγιαννίδης, Καραγιάννη, Δ.Παπαγγελόπουλος (το μέλος της εκτελεστικής της ΝΔ). Για να μαθαίνουν οι νεότεροι, πρόκειται για την περίφημη καμπάνια με τη μπουλντόζα. Εξ ου και ο 'Εβερτ έλαβε το παρατσούκλι “μπουλντόζας”- με την καλή έννοια. Ο Κουσούλης πάντως όπως ανέφερε δε συνάντησε ποτέ τον Έβερτ κατά τη διάρκεια της καμπάνιας, αλλά επικοινωνούσε με το Δημήτρη Σιούφα. Μία φορά η μπουλντόζα σάρωσε.

17/02/2017
 
LAPAVITSAS

Όλοι κατά του ευρώ

Τιτιβίσματα

Γέμισε χθες η αίθουσα του κινηματογράφου Αλκυονίς, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Iskra με τον εύγλωττο τίτλο “Αποτυχία του ευρώ, νέα κατεύθυνση στη χώρα” και με βασικό ομιλητή τον Κώστα Λαπαβίτσα, καθώς και τον καθηγητή του Παντείου Θόδωρο Μαριόλη, τον περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλαδας Κωνσταντίνο Γαβιηλίδη, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Stefano Fassina και τον οικονομολόγο Sergi Cutillas, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γεμάτοι και οι διάδρομοι με όρθιους. Τα τέσσερα πέμπτα των παρευρισκόμενων ήταν βέβαια άνω των 30 ετών. Ίσως γιατί... θυμούνται τη δραχμή.

16/02/2017
 
GEORGIADIS

Το κοπή τη πίτα το Άδωνι

Τιτιβίσματα

Επίδειξη δύναμης θέλησε να κάνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με τη χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας του πολιτικού του γραφείου, στην οποία ομολογουμένως πήγε πολύς κόσμος. Πρώτα από όλα ο Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διατηρεί στενές σχέσεις. Επίσης ο Γιάννης Βρούτσης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βασίλης Οικονόμου, ο Μακάριος Λαζαρίδης. Πρώην βουλευτές όπως ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Θανάσης Γιαννόπουλος. Ο Άδωνις προλάβαινε πάντως ταυτόχρονα να τουιτάρει και να ανεβάζει φωτό, επισημαίνοντας ότι στο χώρο της εκδήλωσης στο Τιτάνια συγκεντρώθηκαν πάνω από 4.000 άτομα και σπεύδοντας να θεωρήσει τη συμμετοχή προάγγελο εκλογικής νίκης της ΝΔ. Φυσικά δεν ξέχασε να το αποδώσει αυτό στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σημειωτέον τέλος ότι οι περισσότερες φωτό που ανέβασε ήταν με το Σαμαρά.

16/02/2017
 
MITSOTAKIS

Τετ α τετ Μητσοτάκη- Σαμαρά

Τιτιβίσματα

Λίγο μετά τη συνάντηση με το Μοσκοβισί (μετά την οποία δεν έγιναν δηλώσεις), ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση κράτησε λίγα λεπτά και όταν ρωτήθηκαν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σχετικά, εξήγησαν ότι πρόκειται για μία από τις τακτικές επαφές του νυν και του πρώην προέδρου της ΝΔ. Απλώς επειδή αυτή τη φορά έγινε μετά τη συνάντηση με Μοσκοβισί στη Βουλή, τους είδαν και οι δημοσιογράφοι.

15/02/2017
 
GEORGIADIS

Νέα κυβίστηση του Αδώνιδος

Τιτιβίσματα

Δεν είναι βέβαια και είδηση τόσες φορές που έχει συμβεί, αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης άλλαξε θέση. Στον αντιπρόεδρο της ΝΔ είχε ξεφύγει πρόσφατα η δήλωση πως καλύτερα να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πέσει η κυβέρνηση, την οποία αξιοποίησε δεόντως το Μαξίμου, ενώ του επιτέθηκαν και από τη ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Βλάχος. Χθες λοιπόν, ο Γεωργιάδης βγήκε στο Real FM και προσπάθησε να το πάρει αλλιώς. Είπε ότι η ΝΔ εδώ και μήνες ζητά να κλείσει η αξιολόγηση και πως ο Τσίπρας πρέπει ή να το κάνει γρήγορα ή να πάει σε εκλογές. Διότι κατά τον Άδωνι εάν υπάρξουν εκλογές, “ η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πετύχει συμφωνία με λιγότερα μέτρα. Γιατί πλέον ένας παράγοντας στην εξίσωση που ανεβάζει τον λογαριασμό είναι η παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα.” Ενώ εάν ο Τσίπρας μείνει στην εξουσία χωρίς να κλείσει την αξιολόγηση, θα οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή.

15/02/2017
 
SYRIZA

Ο τρίτος δρόμος της αριστεράς

Τιτιβίσματα

Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ φωτιές άναψε ο Νίκος Φίλης (μεταξύ άλλων) με τη δήλωση του πως “το ΠΑΣΟΚ είναι ο συγγενικός μας χώρος, έστω και εάν μας βρωμάει”. Εκτός του ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας έχει και προσωπικούς λόγους να απεχθάνεται τους ΑΝΕΛ, φαίνεται ότι εκφράζει μία τάση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι ο σημερινός κυβερνητικός εταίρος έχει γίνει βαρίδι και προτιμά ένα ΠΑΣΟΚ, που θα έχει πάρει οριστικες αποστάσεις από τη δεξιά. Άλλοι πάλι ενοχλουνται από το φλερτ και με την εγχώρια και με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Η ΚΕ όμως βρήκε τη σολομώντεια λύση, βάσει και της ομιλίας Τσίπρα. Στην πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, που βγήκε χθες, αναφέρεται μεταξυ άλλων ότι: “Αναγκαία κρίνεται η ενίσχυση των πρωτοβουλιών επιτάχυνσης και εμβάθυνσης της πολιτικής συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς μέσω της διεύρυνσης του πεδίου συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με δυνάμεις των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο.” Για το τι θα γίνει στο εσωτερικό βέβαια κουβέντα. Αλλά στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δε λέγονται και πράγματα που λέγονται και δε γίνονται.

15/02/2017
 
PASOK

Τολμηρή πρόταση για τρεις

Τιτιβίσματα

Κινητικότητα υπάρχει στον πάλαι πότε εκσυγχρονιστικό χώρο, τα περισσότερα στελέχη του οποίου στηρίζουν Ποτάμι και Ώρα Ευθύνης, επικροτώντας τη δημιουργία ενός “μεταρρυθμιστικού κόμματος” στο κέντρο. Πληροφορούμεθα φερ ειπείν ότι ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος ετοιμάζεται να καταθέσει τη (ρηξικέλευθη όσο να πεις) πρόταση να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας τρεις πρώην πρωθυπουργοί (κατά τα πρότυπα της αραβικής άνοιξης) και συγκεκριμένα ο Κώστας Καραμανλής, ο Κώστας Σημίτης και ο Λουκάς Παπαδήμος. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως πιο πιθανό βλέπουμε να γίνει πρωθυπουργός ο ίδιος ο Κοντογιαννόπουλος παρά να συνεργαστεί ο Καραμανλής με το Σημίτη και ο Σημίτης με τον Καραμανλή. Δεν έχουμε επίσης απάντηση στο ερώτημα πως ήρθε στον εκσυγχρονιστή πρώην υπουργό να βάλει στην εξίσωση και τον Καραμανλή.

15/02/2017
 
TZANAKOPOULOS

Θα τρίβουν τα μάτια τους

Τιτιβίσματα

Βέβαιος ότι θα κλείσει η συμφωνία τη Δευτέρα στο Eurogroup και χωρίς νέα μέτρα δήλωνε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι. ''Θα τρίβουν τα μάτια τους πολλοί'' έλεγε χαρακτηριστικά. Δεν αποκάλυψε όμως πόθεν απορρέει τόση αισιοδοξία. Υποθέτουμε ότι θα έχει τους λόγους του ή ότι κάτι ξέρουν στο Μαξίμου. Ελπίζουμε πάντως να επιβεβαιωθεί, διότι δεν υπάρχει νοήμων 'Ελλην που να μη θέλει να λήξει και αυτό το θρίλερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού το ιδανικό της λύτρωσης από τα μνημονιακά δεσμά το έχουμε επί του παρόντος ξεχάσει.

15/02/2017
 
MERKEL

Εθιμοτυπία

Τιτιβίσματα

Η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της CDU. Με την ιδιότητα της προέδρου της CDU και όχι της καγκελαρίου συναντήθηκε άλλωστε η Μέρκελ με τον πρόεδρο της ΝΔ. Και αυτό καθώς στην καγκελαρία γίνονται μόνο συναντήσεις με ομολόγους και μέλη κυβερνήσεων άλλων χωρών. Εξ ου και η καγκελάριος δεν έκανε δηλώσεις μετά. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με την ιδιότητα της καγκελαρίου με το Γάλλο πρωθυπουργό Bernard Cazeneuve στην καγκελαρία, όπου έγιναν και δηλώσεις σύμφωνα με το εθιμοτυπικό.

14/02/2017
 
MITSOTAKIS

Τα Νέα από Βερολίνο

Τιτιβίσματα

Ενώ ο Μητσοτάκης ηταν στο Βερολίνο βγήκε η απόφαση που επιτρέπει την πληρωμή των εργαζόμενων του ΔΟΛ και των εξόδων λειτουργίας και η συζήτηση για την τύχη του Συγκροτήματος έφτασε στη γερμανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα λοιπόν με πηγές της ΝΔ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αρνητικός επί της αρχής για μία ρύθμιση που θα διακινδύνευε χρήματα των φορολογούμενων. Εάν η κυβέρνηση φέρει ρύθμιση, “θα το δούμε” έλεγαν οι ίδιες πηγές και σημείωναν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ με μεγάλη χαρά θα διαβάσει “Τα Νέα” σήμερα αφού η δικαστική απόφαση θα επιτρέψει την κυκλοφορία τους.

14/02/2017
 
MITSOTAKIS

Τρέξιμο στο Βερολίνο

Τιτιβίσματα

Το Βερολίνο είναι μία πανέμορφη πόλη, με πράσινο και ελεύθερους χώρους και φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι βρέθηκε εκεί. Σηκώθηκε λοιπόν έξι και μισή χθες το πρωί και πήγε για τρέξιμο, παρά το κρύο. Κρύο δηλαδή για τα δεδομένα της Ελλάδας, γιατί για τα δεδομένα του Βερολίνου θερμοκρασίες αυτή την εποχή κοντά στο μηδέν και όχι πολύ κάτω από αυτό είναι μάλλον... υψηλές. Έτσι... αναζωογονημένος πήγε το μεσημέρι στο ραντεβού με τη Μέρκελ στα γραφεία της CDU.

14/02/2017
 
XYDAKIS

Η σιωπή είναι χρυσός

Τιτιβίσματα

Μεταξύ των στελεχών που είχαν ζητήσει να μιλήσουν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης. Του είπαν όμως ότι εκείνη τη στιγμή ο χρόνος που είχε στη διάθεση του ήταν ένα λεπτό. Τελικά εκνευρίστηκε και έφυγε χωρίς να πάρει το λόγο. Ισως να υπέθεσε ότι ανησύχησαν από το κόμμα πως θα αρχίσει πάλι να λέει περί δραχμής και θα γινόταν θέμα από τη συνεδρίαση, που κατά τα άλλα αν εξαιρέσεις τους κεραυνούς Φίλη ήταν ψιλο-ήρεμη.

13/02/2017
 
SYRIZA

Έξαλλοι οι 53 με Μουζάλα

Τιτιβίσματα

Δεν έλεγαν και τα καλύτερα για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, στελέχη της κίνησης των 53 σε πηγαδάκια στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ χθες. Ειδικότερα συζητούσαν ότι υπάρχουν καταγγελίες πως σχολεία δε δέχονται να εγγράψουν προσφυγόπουλα. Υποστήριζαν όμως ότι δε φταίει το Παιδείας σε αυτό, αλλά κάτι δεν έχει κάνει καλά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

13/02/2017
 
WRA_EYTHINIS

Το Ποτάμι ρέει στην Ώρα Ευθύνης

Τιτιβίσματα

Σας το είχαμε γράψει εδώ και καιρό πως η πρωτοβουλία των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη είχε γέφυρες με το Ποτάμι εξαρχής, καθώς άλλωστε συμμετείχε στην ίδρυση της ο Μεϊμάρογλου. Καθώς δε στελέχη του Ποταμιού φεύγουν για ΝΔ ή Δημοκρατική Συμπαράταξη, υπήρχε το σενάριο ο βασικός κορμός του Κινήματος να συνενωθεί με την κίνηση των τριών, που έλαβε εν τω μεταξύ το όνομα “Ώρα Ευθύνης”. Οι κινήσεις που έγιναν στο μεσοδιάστημα το επιβεβαίωσαν και χθες τόσο η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη της, όσο και η ανακοίνωση του Ποταμιού για τον εορτασμό των τριών ετών από την ίδρυση του, περίπου το επισημοποίησαν: Το Ποτάμι ρέει στην Ωρα Ευθύνης, με την πρόταση της οποίας για ίδρυση νέου φορέα συγκλίνει και όχι με αυτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

13/02/2017
 
TSIPRAS

Ο Τσίπρας στο βιβλίο του Παρασκευόπουλου

Τιτιβίσματα

Στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, “Οι μέλισσες και οι λύκοι”, θα είναι απόψε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Για το βιβλίο, που περιλαμβάνει οκτώ μελέτες της ιστορίας του ελληνικού δικαίου, θα μιλήσουν ο Φώτης Κουβέλης, η Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ιουλία Βελισσαροπούλου-Καράκωστα και ο Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π. και Βουλευτής, Αριστείδης Μπαλτάς. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Παπαναστασίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών. Για να δούμε εάν θα απαντήσει και ο πρωθυπουργός στο ερώτημα που θέτει ο συγγραφέας: Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, όπως οι μέλισσες (κατά τον Αριστοτέλη), ή άγριο θηρίο, όπως ο λύκος (κατά το Χομπς);

10/02/2017
 
EUROVOULI

Τρολιές και σέλφι

Τιτιβίσματα

Το τρολάρισμα του Άγγλου ευρωβουλευτή των Εργατικών Seb Dance στο λαϊκιστή Νάιτζελ Φάρατζ έκανε το γύρο του διαδικτύου και ενθουσίασε τους συναδέλφους του. Ο ευρωβουλευτής στάθηκε πίσω με το Φάρατζ με ένα χαρτί που έγραφε “σας λέει ψέματα” και βελάκι που έδειχνε το λαϊκιστή πολιτικό, ώστε να φαίνεται στην κάμερα. Όταν επέστρεψε στη θέση του, δέχθηκε συγχαρητήρια από τους υπόλοιπους σοσιαλιστές ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και του Έλληνα Νίκου Ανδρουλάκη. Και έβγαλαν όλοι μαζί και μία σέλφι για να θυμούνται τη στιγμή.

10/02/2017
 
EUROVOULI

Κουτοπονηριά ευρωπαϊκή

Τιτιβίσματα

Με μικρή καθυστέρηση μάθαμε το εξής στιγμιότυπο, που επιβεβαιώνει ότι παντού οι πολιτικοί λένε ψέματα για να τους ψηφίσουν οι εκλογείς και μετά κάνουν τα αντίθετα: Ο πρόσφατα εκλεγείς πρόεδρος της Ευρωβουλής Αντονιο Ταγιάνι πριν εκλεγεί έπιανε έναν - έναν στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τους Έλληνες ευρωβουλευτές και φώναζε “Ζήτω η Ελλάς”. Μετά βέβαια μάθαμε πως είχε πει σε επίσκεψη του στα Σκόπια: «Όλοι γνωρίζουν τη Μακεδονία, γιατί είστε απόγονοι του Μεγάλου Αλέξανδρου». Κάπως έτσι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές και ψηφοφόροι γίναν κοψοχέρηδες.

10/02/2017
 
TSIPRAS

Στήριξη στους ομογενείς

Τιτιβίσματα

Έμπρακτη στήριξη στους χιλιάδες ομογενείς που ζουν στην Ουκρανία και ειδικά σε όσους βιώνουν εμπόλεμη κατάσταση, χαρακτήριζαν κυβερνητικές πηγές την επίσκεψη Τσίπρα στη χώρα, για την κυβέρνηση της οποίας ο πρωθυπουργός δεν είχε εκφραστεί θετικά στο παρελθόν. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους φορείς της ομογένειας έγινε σε έντονα φορτισμένη και συγκινησιακή ατμόσφαιρα καθώς ήταν η πρώτη συνάντηση με Έλληνα πρωθυπουργό στην Ουκρανία μετά από 14 χρόνια. Το ουκρανικό ζήτημα στο νέο τοπίο μετά και την εκλογή Τραμπ εξάλλου, αφορά στην επίλυση της διένεξης στη βάση της συμφωνίας Μινσκ και την προοπτική αποκατάστασης των σχέσεων Δύσης- ΕΕ και Ρωσίας, προοπτική που στηρίζει εδώ και καιρό η Ελλάδα και την επηρεάζει άμεσα.

10/02/2017
 
PARASKEVOPOULOS

Οι μέλισσες και οι λύκοι

Τιτιβίσματα

Το βιβλίο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου "Οι μέλισσες και οι λύκοι" παρουσιάζεται την Παρασκευή στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Δεν αφορά όμως την πολιτική, αλλά το ελληνικό δίκαιο. Για την ακρίβεια πρόκειται για οκτώ μελέτες της ιστορίας του ελληνικού δικαίου που γράφτηκαν στη διάρκεια 30 ετών και μέσα από τις οποίες ο συγγραφέας θέτει μία σειρά από σύγχρονα ερωτήματα που έχουν όχι μόνο αφηρημένη, αλλά και πρακτική διάσταση. Το βιβλίο θέτει το ερώτημα εάν ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, όπως οι μέλισσες (Αριστοτέλης), ή άγριο θηρίο, όπως ο λύκος (Χομπς); Προηγείται λογικά η κοινωνία, ο κόσμος, και έπονται οι νόμοι που διαφυλάσσουν την ειρήνη, ή προπαντός τίθεται ο νόμος, το κοινωνικό συμβόλαιο, αφού πριν συναντώνται μόνο αλληλοφαγώματα; Η παρουσίαση όμως έχει και παραπολιτικό ενδιαφέρον, καθώς για το βιβλίο του Νίκου Παρασκευόπουλου θα μιλήσουν ο Φώτης Κουβέλης, η Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ιουλία Βελισσαροπούλου-Καράκωστα και ο Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π. και Βουλευτής, Αριστείδης Μπαλτάς. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Παπαναστασίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών.

09/02/2017
 
KATSIKIS

Ο Κατσίκης και ο Μητσοτάκης

Τιτιβίσματα

Η ΝΔ έσπευσε χθες να αξιοποιήσει τις δηλώσεις του συμπολιτευόμενου Κώστα Κατσίκη πως είναι μονόδρομος οι εκλογές εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση και πως δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει και το Grexit, αναγκάζοντας το βουλευτή των ΑΝΕΛ να βγάλει ανακοίνωση περί παραποίησης των λεγόμενων του. Ενδιαφέρον ιστορικά όμως έχει το γεγονός ότι ο Κώστας Κατσίκης είναι υιός του Θόδωρου Κατσίκη, του βουλευτή της ΔΗΑΝΑ που έκανε πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη δίνοντας του την 151η ψήφο στη Βουλή, τη λεγόμενη "κατσικοψήφο". Τώρα βέβαια η Ιστορία μάλλον δύσκολο να επαναληφθεί. Εξάλλου ο Κώστας Κατσίκης εντάχθηκε το 2014 στους ΑΝΕΛ και έκτοτε εκεί παραμένει.

09/02/2017
 
VOUTSIS

Τι θα πει ο Βούτσης στη Φώφη

Τιτιβίσματα

Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε ήδη από την προ ημερησίας για τα αγροτικά την πρόταση για ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο διάσωσης των ΜΜΕ, η Φώφη Γεννηματά είχε από τότε συμφωνήσει (ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαφωνήσει), όμως έκτοτε δεν προχώρησε η συζήτηση και έτσι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε χθες επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ζητώντας τη σύσταση ειδικής διακομματικής επιτροπής, που θα προχωρήσει στην επεξεργασία πρότασης νόμου για την επιβίωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Δεν έχει λάβει απάντηση ακόμη. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες ο κ.Βούτσης επιφυλάσσεται να δει το θέμα τις επόμενες ημέρες καθώς άλλωστε ο Τσίπρας απουσιάζει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ουκρανία.

09/02/2017
 
LAE

Εξακάμερο

Τιτιβίσματα

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά έξι τηλεοπτικές κάμερες ήταν χθες στην εκδήλωση της ΛΑΕ υπέρ της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα. Πως και τέτοιο ενδιαφέρον για ένα κόμμα που εδώ που τα λέμε είναι εξωκοινοβουλευτικό; Προφανώς πρώτον το θέμα είναι ειδησεογραφικά “πιασάρικο”, με τη συζήτηση περί Grexit να αιωρείται εδώ και έξι μνημονιακά χρόνια πάνω από τα κεφάλια μας. Προφανώς όμως επίσης είναι και ενδιαφέρον από αντιπολιτευτική σκοπιά απέναντι στην κυβέρνηση. Ή μήπως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει αφου ισορροπεί μεταξύ της αναγκαίας επιλογής “μέσα στο ευρώ και αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε τα πράγματα εκ των έσω” και των δηλώσεων στελεχών όπως αυτές του Ξυδάκη, που δεν αντιμετωπίζουν το νόμισμα ως ταμπού, για να δείξουν ότι ακούν και αυτό το κομμάτι των ψηφοφόρων; Η ιστορία και η κάλπη θα δείξουν.

08/02/2017
 
BARGIOTAS

Το σιγανό ποταμάκι

Τιτιβίσματα

Μία ακόμη ανεξαρτητοποίηση είχαμε χθες από το Ποτάμι, καθώς αποχώρησε και ο Κώστας Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας, δηλαδή της Λαρίσης το Ποτάμι. Το προηγούμενο βράδυ είχε παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είχε καθίσει δίπλα στη Φώφη Γεννηματά. Από τη Χαριλάου Τρικούπη όμως δεν έδωσαν άλλες ερμηνείες στο γεγονός, αλλά ο ίδιος ο βουλευτής ανακοίνωσε το επόμενο πρωί στο Θεοδωράκη και το Βούτση την απόφαση του, που μάλλον είχε δρομολογηθεί από καιρό. Στην επιστολή του προς τον επικεφαλής του Ποταμιού ήταν σαφές πως κλίνει προς τη Δημοκρατική Συμπαραταξη, όμως επί του παρόντος θα παραμείνει ανεξάρτητος και από το ΠΑΣΟΚ κρατούν διακριτική στάση. Εξάλλου δεν καλούν εκείνοι τους προσχωρήσαντες βουλευτές, αλλά οι ίδιοι επιλέγουν την όχθη του ποταμού στην οποία θα προχωρήσουν, εκτιμώντας προφανώς ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ισχυρές πιθανότητες να είναι και τρίτη δύναμη στις επόμενες εκλογές.

08/02/2017
 
LAE

Δέκα ευρώ η δραχμή

Τιτιβίσματα

Πόσο κοστίζει η μετάβαση στη δραχμή; Μόνο δέκα ευρώ. Αν κρίνουμε τουλάχιστον από το γεγονός ότι χθες στην εκδήλωση της ΛΑΕ πωλείτο το βιβλίο του Γιάννη Τόλιου “Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα” στην τιμή των δέκα ευρώ. Και για του λόγου το αληθές, ιδού τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από την εκδήλωση, που είχε ακριβώς θέμα τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Με μόνο δέκα ευρώ λοιπόν μαθαίνει κανείς πως θα γίνει η μετάβαση στη δραχμή ή τελοσπάντων τι προτείνει η ΛΑΕ, που επαναφέρει το αίτημα εξόδου από την Ευρωζώνη. Εξάλλου ο Λαφαζάνης έδειξε ξεκαθαρα πως πιστεύει ότι υπάρχει ρεύμα υπέρ της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα και μάλιστα ότι αλλάζει το πολιτικό σκηνικό.

08/02/2017
 
POTAMI

Ώρα Ευθύνης για το Ποτάμι

Τιτιβίσματα

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι προχθές στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας “Ώρα Ευθύνης” των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη στην Πάτρα, έδωσαν το παρόν πολλά τοπικά στελέχη του Ποταμιού. Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου ήταν βέβαια εξ αυτών που συνεπέγραψαν την πρόταση επτά σημείων για ένα νέο φορέα, αλλά δεν ήταν ο μόνος που βρέθηκε εκεί. Στην Αχαΐα βέβαια το Ποτάμι έχει και το θέμα του Ιάσωνα Φωτήλα, που βρέθηκε μαζί με την έδρα του στη ΝΔ. Πάντως η σχέση Ποταμιού – Ώρας Ευθύνης δεν περιορίζεται μόνο στην Αχαΐα και φαίνεται πως υπάρχουν γενικότερα ανοιχτοί δίαυλοι.

07/02/2017
 
KWNSTANTOPOULOU

Η λακωνική Ζωή

Τιτιβίσματα

Περίπου 300 άτομα, σε ένα μικρό μουσικό θέατρο στην Κιάφας, στις παρυφές των Εξαρχείων, έδωσαν το παρόν στην πρώτη συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τους πολίτες. Στόχος -όπως ανακοίνωσε η τέως πρόεδρος της Βουλής- η γενική καθολική πολιτική ανυπακοή με γενικευμένη στάση πληρωμών για να πέσει το καθεστώς. Δεν μίλησε πολύ πάντως, εν συγκρίσει με παλιότερες ομιλίες της: Mόνο 45 λεπτά.

07/02/2017
 
KWNSTANTOPOULOU

Ο Τσαρούχας και ο Μελανσόν

Τιτιβίσματα

Η εκδήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου χθες ξεκίνησε πάντως με μία ώρα καθυστέρηση, μέχρι να συγκεντρωθεί κόσμος. Εν τω μεταξύ προβλήθηκε το βίντεο που παίζει και στο διαδίκτυο, με σλόγκαν "6 φεβρουαρίου παίρνουμε θέση μάχης" και 'συναντιόμαστε". Μετά την ομιλία της Ζωής, έπαιξαν βίντεο με μηνύματα του Μελανσόν και του Μάζι και ακολούθησαν χαιρετισμοί του συνταγματολόγου Κασιμάτη και του Ηλία Παπαδόπουλου του “Δεν Πληρώνω”. Στα μέσα και στα έξω, ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας, ενώ εκτός από τα γνωστά πρόσωπα, εθεάθησαν καμία 40αριά νέα στελέχη και ορισμένοι από το χώρο της αυτοδιοίκησης.

07/02/2017
 
MITSOTAKIS

Μακρόν από το Φιγιόν

Τιτιβίσματα

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Παρασκευή επαφές στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από τη σύνοδο του ΕΛΚ στην Ισπανία. Τη Δευτέρα θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα δει την Άνγκελα Μέρκελ και την Τρίτη θα έχει συνάντηση με το Σόιμπλε- θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που θα συναντήσει και θα μιλήσει με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Αρχικά επρόκειτο στο πλαίσιο των συναντήσεων με ηγέτες κομμάτων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να δει και το Φιγιόν, όμως λόγω του θορύβου για το Penelopegate, το σχέδιο αυτό ακυρώθηκε.

06/02/2017
 
KIKILIAS

Non stop selfies

Τιτιβίσματα

Στα Γιάννενα βρέθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο ο Βασίλης Κικίλιας και πρέπει να έσπασε ρεκόρ selfie. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ συμμετείχε σε εκδήλωση με νέους και αν κρίνουμε από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, βγήκε μία selfie με τον καθένα. Οι φωτογραφίες φυσικά κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα η αλήθεια είναι πως ο Κικίλιας λόγω ύψους δε... βολεύει για selfie, εκτός εάν την τραβήξει ο ίδιος, πράγμα που και έκανε στις περισσότερες των περιπτώσεων. Διοτι διαφορετικά θα χρειαζόταν σελφοκόνταρο.

06/02/2017
 
KOUROUMPLIS

Εκλογικό φλουρί

Τιτιβίσματα

Μετά την πίτα του υπουργείου Ναυτιλίας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκοψε και την πίτα του πολιτικού του γραφείου σε γνωστό αθηναϊκό κέντρο. Εκεί λοιπόν στηνόντουσαν τριών ειδών πηγαδάκια. Τα νησιώτικα, με νησιώτες που έλεγαν στους συνεργάτες του υπουργού να φτιάξει μαρίνες στα νησιά έστω και πλωτές. Τα στρατιωτικά, με ανώτερους αξιωματικούς και την ηγεσία του Λιμενικού. Και τα πολιτικά, όπου ένα ήταν το θέμα συζήτησης: Η αξιολόγηση και το ενδεχόμενο εκλογών. Πάντως ο Κουρουμπλής στην ομιλία του εξέφρασε την πίστη ότι με συνεννόηση θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια. Για να δούμε αν τελικά θα πέσει στην κυβέρνηση το εκλογικό φλουρί. Αν και για να το λέει, ίσως κάτι ξέρει.

03/02/2017
 
ND

Το κοπή τη πίτα το Κικίλια

Τιτιβίσματα

Μία έκπληξη περίμενε χθες τους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ μετά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Βασίλη Κικίλια. Για πρώτη φορά η γαλάζια επικοινωνιακή ομάδα έκοψε πίτα για τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το... ρεπορτάζ ήταν νόστιμη, είχε δύο φλουριά και τα δώρα ήταν δημοσιογραφικά μαγνητοφωνάκια. Πάντως αρκετοί θυμήθηκαν το μπασκετικό παρελθόν του εκπροσώπου και περίμεναν δώρο DVD με τις καλύτερες φάσεις του Κικίλια από τότε που πήρε το Πρωτάθλημα Μπασκετ με την ΑΕΚ

03/02/2017
 
ND

Η πρώτη του Φωτήλα

Τιτιβίσματα

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή πέραν όλων των άλλων, ήταν και η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Ιάσονα Φωτήλα ως βουλευτή πλέον της ΝΔ στα γαλάζια έδρανα. Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, που είχε διαγραφεί και καθόταν με τους ανεξάρτητους, βρέθηκε για πρώτη φορά στα έδρανα της ΝΔ. Οι γαλάζιοι βουλευτές τον καλωσόρισαν με.. αστική ευγένεια. Δεν αρνείται άλλωστε κανείς εύκολα ποτέ τις διευρύνσεις και τις προσχωρήσεις.

02/02/2017
 
SAMARAS

Συνάντηση Σαμαρά- Λεβέντη

Τιτιβίσματα

Στην Καλαμάτα σήμερα θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τον εορτασμό της Υπαπαντής. Εκεί θα βρίσκεται και ο Αντώνης Σαμαράς (Μεσσήνιος γαρ) , αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποιος έχει ουκ ολίγες φορές επιτεθεί στον πρώην πρωθυπουργό, ενώ χθες είπε στη Βουλή ότι "η δεξιά θα ξανάρθει στην κυβέρνηση, αλλά δε θα μείνει ούτε ένα εξάμηνο. Ο Γιωργάκης έμεινε δύο χρόνια, ο Σαμαράς δύο, ο Τσίπρας δύο, αλλά ο Μητσοτάκης θα μείνει ένα εξάμηνο. "Θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα και να κόψει συντάξεις, θα κάτσει 4-5 μήνες και θα καταρρεύσει", υποστήριξε ειδικότερα ο Λεβέντης. Αναρωτιόμαστε εάν θα πει τα ίδια σήμερα και στο Σαμαρά. Και τι θα του απαντήσει..

02/02/2017
 
ND

Γαλάζιοι παραπόταμοι

Τιτιβίσματα

Χθες ήταν όπως είπαμε η πρώτη φορά του Ιάσωνα Φωτήλα στα έδρανα της ΝΔ στη Βουλή. Ενδέχεται όμως να τον ακολουθήσουν και άλλοι πρώην "ποταμίσιοι". Σε προχωρημένες συζητήσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρονται να είναι τόσο ο Χάρης Θεοχάρης, όσο και ο Γιώργος Αμυράς. Και οι δύο είναι πλέον ανεξάρτητοι και εάν έρθουν εκλογές, θα πρέπει να έχουν βρει αλλού κομματική στέγη εφόσον θέλουν να επανεκλεγούν στη Βουλή.

02/02/2017
 
ONNED

O Μπογδάνος και η ΟΝΝΕΔ

Τιτιβίσματα

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος συντόνισε την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Αποκάλυψε ότι υπήρξε Δαπίτης στα ΜΜΕ του Παντείου, όταν η ΔΑΠ πήρε την πρωτιά από την ΠΚΣ και ζήτησε συγγνώμη από τους παριστάμενους παλιούς συναγωνιστές του Παπαγγελόπουλο και Αρχόντα που δεν συνέχισε μαζί τους στην ΟΝΝΕΔ. Όσο για τις φήμες που τον παρουσιάζουν ως υποψήφιο στις επόμενες εκλογές, τις διέψευσε, καθώς θεωρεί ότι κάνει καλύτερη αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ από την τηλεόραση.

02/02/2017
 
SYRIZA

Ξυδάκι για τον Ξυδάκη

Τιτιβίσματα

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους και τα μάτια τους σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου όταν άκουσαν και είδαν χθες τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη να λέει ότι η Βουλή θα έπρεπε να κάνει μία συζήτηση σε βάθος, ακόμη και για το σενάριο της δραχμής. Και ενώ θα μπορούσαν να δεχθούν ότι έπεσε στην παγίδα και το είπε, το θέμα είναι ότι το είπε. Καθώς δε άρχισε να αιωρείται το ερώτημα εάν ο Ξυδακης είναι... δραχμιστής ή γραμμιτζής, δηλαδή εάν υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή ή εάν έκανε το λαγό του Μαξίμου κατά το κοινώς λεγόμενον, από το κόμμα του ζητήθηκε να ανασκευάσει ή τελοσπάντων να διευκρινίσει. Δεν του είπαν βέβαια να ξαναβγεί με δηλώσεις στη Βουλή και ξανά σε τηλεοπτική εμφάνιση. Εκτός εάν ενδιαφέρονται να έχουμε οι δημοσιογράφοι να γράφουμε.

01/02/2017
 
ND

Καλά νέα και όχι τόσο καλά νέα

Τιτιβίσματα

Οι δημοσκοπήσεις δε φέρνουν ευχάριστα νέα για την κυβέρνηση, αλλά και για τη ΝΔ φέρνουν ορισμένα καλά και ορισμένα όχι και τόσο καλά νέα. Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό για το δημοσκοπικό “αέρα” που πήρε η αξιωματική αντιπολίτευση από την εκλογή Μητσοτάκη και μετά, στο γαλάζιο στρατόπεδο έχουν αρχίσει να προβληματίζονται. Και αυτό διότι ναι μεν προηγούνται σταθερά και με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό σημαίνει ταυτόχρονα ότι έχουν “ταβανιάσει” από πλευράς συσπείρωσης και το δύσκολο στο εξής είναι να ξεπεράσουν τη συσπείρωση των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015. Από την άλλη ορισμένοι αμφισβητούν πλέον και την έννοια της συσπείρωσης αυτής καθεαυτής, καθώς τα τελευταία χρόνια οι ψηφοφόροι έχουν γίνει απρόβλεπτοι και μετακινούνται από κόμμα σε κόμμα με τρόπο που δε θα περίμενε κανείς. Πάντως, η απογοήτευση παραμένει, διότι ενώ ο Μητσοτάκης προηγείται σε όλες τις έρευνες του Τσίπρα στο δείκτη καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, εκείνος που παραμένει διαχρονικά καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο... κανένας. Ολα αυτά τα λαμβάνουν υπόψη τους στην οδό Πειραιώς, γιατι ξέρουν ότι το δύσκολο δε θα είναι η βραδιά των εκλογών, αλλά η επόμενη ημέρα.

01/02/2017
 
ND

Διεύρυνση μέσω 'παραιτηθείτε'

Τιτιβίσματα

Οι “φύγετε” διευρύνονται με τους “παραιτηθείτε”: Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει άνοιγμα σε στελέχη της αγοράς είναι γνωστή και στο πλαίσιο αυτό πληροφορίες αναφέρουν ότι έκλεισε για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στο λεκανοπέδιο (είτε Αττικής είτε Β' Αθηνών) ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσουκαλαδάκης. Πρόκειται για ένα πρόσωπο γνωστό, όχι μόνο από την επιχειρηματική του δραστηριότητα ως συνιδιοκτήτης της εταιρείας Collagen Power. Αλλά και ως ένας από τους βασικούς συντελεστές της κίνησης των “Παραιτηθείτε”. Ο Τσουκαλαδάκης φέρεται άλλωστε να είχε υποστηρίξει ενεργά τον Μητσοτάκη στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο.

01/02/2017
 
STOURNARAS

Ο 'κόκκινος' Στουρνάρας

Τιτιβίσματα

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας έχει πολλάκις κατηγορηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, πάντως χθες στο κεκλεισμένων των θυρών συνέδριο της Boston Consulting Group στη Μεγάλη Βρετάνια τα έβαλε και με τους δανειστές, αλλά και με τους Γερμανούς. Είπε μεταξύ άλλων ότι ορισμένες χώρες παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς έχοντας υψηλά πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών, ότι όσο λαϊκισμός είναι να λένε ορισμένοι στην Ελλάδα πως οι εταίροι ευθύνονται για όσα υφιστάμεθα, το ίδιο λαϊκισμός είναι να λένε κάποιοι στη Γερμανία πως “οι κακοί Έλληνες σας παίρνουν τα λεφτά”, αλλά και ότι παρόλο που η Ελλάδα έκανε λάθη στο παρελθόν, έχει κάνει το 90% των απαραίτητων προσαρμογών και είναι κρίμα να τιναχθούν όλα στον αέρα τώρα, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην αξιολόγηση. Έκανε κριτική και στην παγκοσμιοποίηση λέγοντας ότι συνέβαλε και στην αύξηση των ανισοτήτων γιατί οι χώρες δε συνεργάζονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής. “Κόκκινος” Στουρνάρας; Μάλλον απλώς ανησυχεί για το τι μέλλει γενέσθαι με την αξιολόγηση και με τις γερμανικές εκλογές στον ορίζοντα, που κάνουν ορισμένους στο Βερολίνο να ξαναπαίζουν ακόμη και με τη φωτιά του Grexit.

31/01/2017
 
ND

Ο Σάκης στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Τιτιβίσματα

Νέα καθήκοντα αναλαμβάνει πλέον ο Σάκης Ιωαννίδης πέρα από τα κομματικά ως μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ. Ο 33χρόνος οικονομολόγος και πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, εκλέχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κατά τη συνέλευση των αντιπροσώπων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα. Έτσι είναι πλέον το νεότερο μέλος της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου, που εκπροσωπεί πάνω από 110.000 οικονομολόγους, λογιστές, εφοριακούς, φοροτεχνικούς, ελεγκτές από όλη την Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πόσοι εξ αυτών ψηφίζουν και στη Β' Αθηνών, όπου λέγεται ότι πιθανώς να πολιτευθεί, αφού τα βρήκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τα περσινά γεγονότα στην ΟΝΝΕΔ.

31/01/2017
 
ND

Αλλού πήγαινε το καρφί

Τιτιβίσματα

Ένα σχόλιο του Κώστα Μίχαλου κατά τη χτεσινή παρουσίαση της μελέτης «The Greek Political Economy: 2000-2015» προκάλεσε απορίες καθώς αρχικά εκλήφθηκε από ορισμένους ως αιχμή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ μετά την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, υποστήριξε ότι αν υπήρχε η στοιχειώδης συναίνεση το 2009 στα δύο πακέτα μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που πρότεινε η κυβέρνηση Καραμανλή θα είχε αποτραπεί η σημερινή κατάσταση. Ωστόσο κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης ο κ. Μίχαλος με τις αναφορές του στην παραδοχή Στρος Καν για τις από τα πριν συζητήσεις Γιώργου Παπανδρέου και ΔΝΤ που κατέληξαν στην υπαγωγή στο μνημόνιο συμπλήρωσε ότι γι’ αυτό όταν ο Κώστας Καραμανλής απηύθυνε έκκληση στο Γιώργο Παπανδρέου για συναίνεση ο τελευταίος απάντησε με το «λεφτά υπάρχουν», διορθώνοντας τις όποιες εντυπώσεις είχαν αρχικώς προκληθεί.

31/01/2017
 
ND

Σήκω Ανδρέα για να δεις, το μνημόνιο της Αλλαγής

Τιτιβίσματα

Ξεσπάθωσε χτες ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης κατά την παρουσίαση της μελέτης «The Greek Political Economy: 2000-2015», όχι μόνο κατά του Κώστα Σημίτη και της «δημιουργικής λογιστικής» για την ένταξη στο ευρώ όπως ήταν φυσικό αλλά συλλήβδην κατά του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας και την υπερχρέωση της χώρας από το 1981, υπερασπιζόμενος την πενταετία Καραμανλή και την απογραφή Αλογοσκούφη. Το Καστελόριζο είπε ήταν απλά η «κορύφωση του δράματος» προσθέτοντας ότι «η κρίση βρήκε αδύναμη την πατρίδα εξαιτίας εσκεμμένων επιλογών κυρίως των σοσιαλιστικών και εκσυγχρονιστικών κυβερνήσεων». Μάλιστα ο Κακλαμάνης υποστήριξε ότι η επιτροπεία της χώρας ξεκίνησε από τη δεκαετία του 80 λέγοντας μια ατάκα που δύσκολα θα ξεχαστεί: «Τα μνημόνια ξεκίνησαν επί Αντρέα Παπανδρέου και καθιερώθηκαν επί Γεωργίου Παπανδρέου».

31/01/2017
 
KIKILIAS

Το μαχαίρι στον Κικίλια

Τιτιβίσματα

Από “κοπή τη πίτα” σε “κοπή τη πίτα” τρέχουν αυτή την περίοδο στη ΝΔ, αφού οι κοπές πίτας των τοπικών οργανώσεων λειτουργούν ως μία αφορμή για πολιτικές ομιλίες, συσπείρωση και ανύψωση ηθικού. Ενώ λοιπόν το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανέβει στη Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας είχε κατέβει στην Κρήτη. Εκεί του χάρισαν ένα παραδοσιακό μαχαίρι, που πάνω είχε χαραγμένη και μαντινάδα για να εξηγεί στους μη Κρητικούς το δώρο: “Στην Κρήτη το 'χουν έθιμο μαχαίρι να χαρίζουν, για να τιμούν τους φίλους τους κι αυτούς που ξεχωρίζουν”.

30/01/2017
 
DIAMANTOPOULOU

Η Άννα συμφωνεί με την Άννα

Τιτιβίσματα

Στον κόσμο του twitter τα... στιγμιαία λάθη δεν επιτρέπονται. Έτσι κάπως την πάτησε η Άννα Διαμαντοπούλου που τούιταρε μετά την απόφαση για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς: “Μέσα στη μαυρίλα να παραδεχθούμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη με την απόφαση της για τους Τούρκους μας έκανε περήφανους... και το έχουμε ανάγκη” και εν συνεχεία η ίδια σχολίασε το tweet της συγχαίροντας τον εαυτό της για την πολύ σωστή της άποψη. Πάλι καλά δηλαδή, γιατί αλλιώς θα ανησυχούσαμε για... μία ακόμη διάσπαση στη λεγόμενη κεντροαριστερά. Μετά την καζούρα, που υπέστη από το άσπλαχνο timeline, η Διαμαντοπούλου εσπευσε να διευκρινίσει, αφήνοντας μας όμως με περισσότερες απορίες: “Προφανής λάθος πληκτρολόγηση & σίγουρα θα ξανατύχει. Αυτό με τους "ψεύτικους λογαριασμούς" πάντως ή φαντασία ή ...ίδια εμπειρία υποκρύπτει”.

30/01/2017
 
VROUTSIS

Ο Βρούτσης και οι απολύσεις

Τιτιβίσματα

Και μια που λέμε για στιγμιαία σφάλματα στο twitter, ο Γιάννης Βρούτσης τουίταρε δύο λόγους για τους οποίους όπως υποστήριξε δε θα κλείσει η αξιολόγηση και που θα στοιχίσουν δισ ευρώ (προφανώς σε νέα μέτρα). Ο πρώτος είναι κατά το Βρούτση, ο συνδικαλιστικός νόμος και ο δεύτερος “το απαράδεκτο βέτο του υπουργού στις απολύσεις”. Κάποιοι μπερδεύτηκαν και επικρότησαν νομίζοντας ότι αναφέρεται σε απολύσεις στο δημόσιο, ενώ βεβαια αναφέρεται στο θέμα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Οι συριζαίοι έκαναν φειγ βολάν το tweet καταγγέλοντας τη ΝΔ και υπενθυμίζοντας ότι το ευρωδικαστήριο έκρινε πως καλώς υπάρχει το υπουργικό βέτο, αλλά ζήτησε να γίνουν πιο ξεκάθαρες και λιγότερο αυστηρές οι προϋποθέσεις. Να σημειώσουμε μόνον ότι ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είχε ταχθεί υπερ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, όχι όμως υπέρ των ομαδικών απολύσεων.

30/01/2017
 
MITSOTAKIS

Τα λαϊκά παιδιά

Τιτιβίσματα

Έχει ένα σημειολογικό πολιτικά ενδιαφέρον σε ποιο σημείο της δευτερολογίας του (που δεν έδειξαν οι κάμερες) χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη συνεδρίαση της ΠΕ της ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισέπραξε πολλά χειροκροτήματα όταν είπε ότι η ΝΔ είναι πάντα ένα λαϊκό κόμμα, που απευθύνεται στους πολλούς και όχι στις ελιτ. Η λαϊκή δεξιά είναι εδώ...

26/01/2017
 
ND

Ταύρος σε νεοφιλελεύθερο υαλοπωλείο

Τιτιβίσματα

Σας είχαμε ενημερώσει ότι δεν είχαν ενθουσιαστει όλοι στη ΝΔ με την επιστροφή του Θοδωρή Σκυλακάκη. Εξ αυτών, ο Φίλιππος Ταυρής (ο οποίος είχε οριστεί πρόεδρος της οργανωτικής του συνεδρίου της ΝΔ το 2013 δηλαδή επί Σαμαρά), κατηγόρησε τον ενταχθέντα και πάλι στο κόμμα πρόεδρο της Δράσης ως ένα νεοφιλελεύθερο που πολέμησε τη ΝΔ και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και ο οποίος ήταν απέναντι στον Έβερτ, τον Καραμανλή, το Σαμαρά, ακόμη και τη Ντόρα από ένα σημείο και μετά. Αναρωτήθηκε “ποιο μήνυμα δίνουμε έτσι στο λαϊκό κόσμο της ΝΔ” και έθεσε επίσης το ερώτημα εάν επέστρεψε ο Σκυλακάκης ως πρόσωπο ή εντάχθηκε συνολικά η Δράση στη ΝΔ. Με το τελευταίο ήθελε να πει ότι ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να είχε ρωτήσει την ΠΕ. Ο Μητσοτάκης όμως είναι εδώ που τα λέμε πρόεδρος και αυτός δίνει το στίγμα, ειδικά σε ένα κόμμα αρχηγικό όπως η ΝΔ.

26/01/2017
 
ND

Το γκανιάν της ΝΔ

Τιτιβίσματα

Το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕ της ΝΔ ήταν γενικά πανηγυρικό, του στυλ “ΕΡΧΟΜΑCTE”. Μερικοί πάντως έδειξαν κάπως υπερβάλλοντα ενθουσιασμό και ζήλο. Όπως ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στο Μητσοτάκη είπε: «Είσαι καθαρόαιμο άλογο και καλπάζεις προς τη νίκη», Μετά συνέστησε στα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ «Η νίκη πρέπει να είναι αυτοδύναμη. Κινηθείτε. Κάντε ότι κάνουμε όλοι οι δήμαρχοι». Τι κάνουν οι δήμαρχοι; Λένε στον κόσμο πως «αν δεν αναλάβει η ΝΔ η επόμενη διακυβέρνηση θα είναι το πεζοδρόμιο».

26/01/2017
 
ND

Αντιπολίτευση μέσω hashtag

Τιτιβίσματα

Η επίθεση των νεοδημοκρατών κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή επέτειο για τα δύο χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας από τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε από χθες και δη μέσω twitter. Αίφνης trend έγινε το hashtag #2χρονια_ΧΩΡΙΣ_μνημονια, γεγονός στο οποίο έβαλαν το χεράκι τους και πολλοί γαλάζιοι, που αποφάσισαν να το... γιορτάσουν τρολάροντας την κυβέρνηση κυρίως με την ανάσυρση παλιών της, δηλαδή προ 2015, υποσχέσεων. Το hashtag #2χρονια_ΧΩΡΙΣ_μνημονια χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων και η περίφημη Ομάδα Αλήθειας, που ως φαίνεται παραμένει δραστήρια

25/01/2017
 
DIKAIOSYNI

Εθιμοτυπική, αλλά

Τιτιβίσματα

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, αναμένεται η απόφαση για τους 8 Τούρκους και η σύγκληση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το όριο ηλικίας των δικαστών. Τυχαίο; Κάποιοι σίγουρα θα δουν ενδεχόμενη προσπάθεια παρέμβασης σε μία υπόθεση, που επηρεάζει και τις σχέσεις με Τουρκία, ανάλογα βέβαια με την τελική ετυμηγορία του Αρείου Πάγου.

25/01/2017
 
ND

Η επίθεση Κατσανιώτη

Τιτιβίσματα

Ο Χρήστος Σπίρτζης πήγε στην Αχαϊα, δε συναντήθηκε όμως με τον περιφερειάρχη για να συζητήσουν το έργο της Πατρών- Πύργου, γεγονός που προκάλεσε τη μήνιν του Ανδρέα Κατσανιώτη. Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης με το ποιητικό τωόντι όνομα “Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας” πήγε στο περιφερειακό συμβούλιο και έβγαλε μία ανακοίνωση ολόκληρο κατεβατό κατά Σπίρτζη. Ο Κατσανιώτης έχει πάντως πλέον και επιπλέον λόγους να είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Ενώ όλοι οι γαλάζιοι είναι σε εκλογικό συναγερμό, στη ΝΔ εντάχθηκε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας που επίσης εκλέγεται Αχαϊα, ενώ ο αντιπρόεδρος 'Αδωνις Γεωργιαδης “λανσάρει” στην περιφέρεια Μαυραγάνη.

25/01/2017
 
KIKILIAS

Ο Κικίλιας τσιτάρει Τσόρτσιλ

Τιτιβίσματα

Χθες έκλεισαν 52 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ, θαυμαστής του οποίου είναι προφανώς ο Βασίλης Κικίλιας. Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας τουίταρε ένα χαρακτηριστικό απόφθεγμα του Τσόρτσιλ, που περιέχει μάλιστα τη λέξη "αλήθεια", προφανώς για να ταιριάζει με τη “συμφωνία αλήθειας” του Κυριάκου Μητσοτάκη. “Η αλήθεια είναι μη αναστρέψιμη. Η κακία μπορεί να της επιτεθεί, η άγνοια μπορεί να την χλευάσει, αλλά στο τέλος πάλι θα είναι εκείνη εδώ”, είχε πει ο Βρετανός πρωθυπουργός. Ωρα είναι πάντως να απαντά και στο briefing με ατάκες Τσόρτσιλ ο Κικίλιας..

25/01/2017
 
SYRIZA

Κατά Κυριάκου, αλλά όχι Φώφης

Τιτιβίσματα

Είναι άραγε τυχαίο ότι οι κυβερνητικές διαρροές χθες για το πόρισμα της εξεταστικής έβαζαν στο στόχαστρο προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά χωρίς να πιάνουν ονομαστικά τη Φώφη Γεννηματά; Εκτός από τη ΝΔ αναφέρθηκαν στα δάνεια και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς προσωπική αναφορά στη σημερινή του πρόεδρο. Φαίνεται πως ίσως κάποιοι δε θέλουν να κάψουν όλες τις γέφυρες με τη Χαριλάου Τρικούπη και ας λένε τα αντίθετα εκατέρωθεν δημοσίως.

24/01/2017
 
ND

Φαρμακερός Βλάχος

Τιτιβίσματα

Η συζήτηση χθες στην εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ περιεστράφη κυρίως γύρω από τα σενάρια εκλογών. Οι απόψεις διίσταντο ως προς το πότε και κατά πόσον τις θέλει ο Τσίπρας, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούσαν πως το ενδεχόμενο εκλογών είναι πολύ ισχυρό, καθώς και ότι σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα συνεχίσει να τονίζει την αναγκαιότητα αλλαγής κυβέρνησης. Οπότε κάποια στιγμή ο Γιώργος Βλάχος είπε στα υπόλοιπα μέλη της εκτελεστικής: “Λέμε λέμε συνέχεια για εκλογές και υπάρχει ο κίνδυνος να αιφνιδιαστούμε στο τέλος”. Θύμισε δε ότι το 1977 ο αρχηγός της Ένωσης Κέντρου Γιώργος Μαύρος ζητούσε εκλογές, μέχρι που στο τέλος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τις προκήρυξε. Και τότε ο ιδρυτής της ΝΔ είπε το αμίμητο: “Πρώτη φορά βλέπω να προκηρύσσονται εκλογές και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην τις θελει”.

24/01/2017
 
SYRIZA

Αιφνιδιαστική δικαιοσύνη

Τιτιβίσματα

Το να ψηφίζουν τα μέλη εξεταστικής επιτροπής πάνω στο πόρισμα που εισηγείται η πλειοψηφία, είναι συνήθης κοινοβουλευτική διαδικασία και αυτή ακριβώς τηρήθηκε χθες και στην εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Αυτό που δεν είναι σύνηθες είναι να ψηφίζουν τα μέλη της επιτροπής και για τη διαβίβαση του πορίσματος στη Δικαιοσύνη. Και αυτό συνέβη επίσης χθες. Το γεγονός αιφνιδίασε μέλη της επιτροπής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν έθεσαν όμως παρά μονον διαδικαστικές ενστάσεις, μπροστά στον κίνδυνο να κατηγορηθούν ότι δεν θέλουν να εξετάσει η Δικαιοσύνη εάν τελικά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες παρόλο που το πόρισμα δεν καταλήγει σε κάτι τέτοιο.

24/01/2017
 
OIKOLOGOI_PRASINOI

Οικολογικές αντιδράσεις

Τιτιβίσματα

Το κλίμα (ζητούμε συγνώμη εκ των προτέρων για το αθέλητο λογοπαίγνιο) στη συνδιάσκεψη Αττικής του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων φέρεται να ήταν ιδιαίτερα θερμό και όχι με την καλή έννοια. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τοπικά στελέχη των Οικολόγων Πράσινων αμφισβήτησαν τη συνέχιση της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσουν και σχετική εισήγηση στο συνέδριο του κόμματος την επόμενη εβδομάδα. Πάντως δεν αποκλείεται μέχρι τότε να σταματήσει η υπερθέρμανση των σχέσεων με ΣΥΡΙΖΑ (και πάλι συγνώμη για το λογοπαίγνιο). Και το Σεπτέμβριο εξάλλου οι αντιδράσεις των Οικολόγων Πράσινων (που μετρούν δύο βουλευτές στην κυβερνητική πλειοψηφία) στην μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο νέο υπερ-ταμείο, τελικά κατευνάστηκαν και μάλιστα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

23/01/2017
 
ND

Η σημαία

Τιτιβίσματα

Στο κέντρο Μούσες Live έκοψε το Σάββατο την πίτα της η τοπική της ΝΔ στο Κιλκίς με ομιλητή τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι: “Η νίκη της ΝΔ θα είναι ευρύτατη και αυτό το πιστοποιούν και οι ξένοι”. Ειδικότερα επικαλέστηκε το δημοσίευμα της Welt της ίδιας ημέρας, για να δηλώσει σίγουρος ότι όποτε και εάν γίνουν εκλογές η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη. Ο Άδωνις μίλησε μάλιστα με φόντο μία ελληνική σημαία, πάνω στην οποία είχε προστεθεί -κάπως πρόχειρα, είναι η αλήθεια- φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν και ορισμένοι σχολίασαν αρνητικά αυτή την... παρέμβαση στη σημαία με σχόλια και στο facebook που έκαναν λόγο για έλλειψη σεβασμού, το γενικότερο κλίμα στην εκδήλωση ήταν ενθουσιώδες, καθώς τα τοπικά στελέχη της ΝΔ συμμερίζονταν τις πολιτικές προβλέψεις του αντιπρόεδρου και την... εθνεγερτική διάθεση.

23/01/2017
 
SYRIZA

Μπλέξανε τις κόκκινες γραμμές

Τιτιβίσματα

Η περίφημη επιστολή Τσακαλώτου προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και τους θεσμούς έχει ήδη γραφτεί και ξαναγραφτεί και θα περάσει από σαράντα κύματα ακόμη μέχρι να σταλεί την Τετάρτη πριν το Eurogroup. Το ζήτημα είναι πως η ελληνική πλευρά θα αναγκαστεί να κάνει κάποιες υποχωρήσεις στο θέμα του κόφτη. Η επιλογή φαίνεται πως είναι να θυσιάζεται αρχικά το αφορολόγητο και μόνο στην έσχατη ανάγκη οι συντάξεις (καθώς μία ακόμη προαναγγελία περικοπής συντάξεων κρίθηκε πιο βαριά πολιτικά), με τη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης να έγκειται στο επιχείρημα ότι ο κόφτης στην πράξη δε θα εφαρμοστεί ποτέ. Φαίνεται όμως πως από το υπουργείο Οικονομικών δεν είχαν ενημερώσει τους υπόλοιπους υπουργούς. Έτσι χθες ενώ ο υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημητρίου (άνθρωπος με άμεση πρόσβαση στο Μαξίμου) έλεγε σε εκδήλωση για την πρωτογενή παραγωγή στα Τρίκαλα ότι συζητάμε το αφορολόγητο προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να αποφύγουμε τα χειρότερα, στην Αθήνα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωνε στον Ant1 ότι το αφορολόγητο αποτελεί κόκκινη γραμμή

23/01/2017
 
ND

Διευρύνσεως συνέχεια

Τιτιβίσματα

Διεύρυνση το ΠΑΣΟΚ; Διεύρυνση και η ΝΔ. Μετά την επιστροφή του Θοδωρή Σκυλακάκη και την ένταξη της Δράσης, αλλά και την ανάθεση και επισήμως κομματικού ρόλου στο Γιάννη Καλλιάνο της Ένωσης Κεντρώων, ο επόμενος που φέρεται να ετοιμάζεται για ένταξη στη ΝΔ είναι ο διαγραφείς από το Ποτάμι Ιάσων Φωτήλας. Ο ανεξάρτητος από τον Οκτώβριο βουλευτής δεν είχε κρύψει αυτή την επιθυμία του. Εξάλλου ο λόγος για τον οποίο τον είχε διαγράψει ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ακριβώς επειδή ζητούσε συμπόρευση με τη ΝΔ κόντρα στην επίσημη γραμμή περί αυτόνομης πορείας του Ποταμιού. Πάντως στη ΝΔ δε βιάζονται, για να μην κατηγορηθούν και εκείνοι ότι ενθαρρύνουν αποστασίες βουλευτών, κατηγορία που ο Θεοδωράκης είχε εκτοξεύσει κατά του ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση Ιλχάν.

20/01/2017
 
ND

Ενθουσιασμός #not

Τιτιβίσματα

Οι σαμαρικοί δεν πέταξαν και τη σκούφια τους με την επιστροφή Σκυλακάκη, ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τη ΝΔ ασκώντας σκληρή κριτική στο Σαμαρά, οι καραμανλικοί δεν τρελάθηκαν με την είδηση ότι ο γιος του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη Γιάννου Παπαντωνίου Νικήτας Παπαντωνίου συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που έφτασαν στην τελική φάση επιλογής από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ. Δημοσίως βέβαια ουδείς από τους βουλευτές είπε λέξη. Η μουρμούρα όμως σε επίπεδο χαμηλών και μεσαίων στελεχών δεν έλειψε. Λέγεται μάλιστα ότι τελευταία στιγμή αφού είχε διαρρεύσει η είδηση, στο Μοσχάτο συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για το γιό Παπαντωνίου και ότι θα προκαλούνταν γκρίνιες. Η πληροφορία όμως είχε ήδη κυκλοφορήσει. Δεν ήταν βέβαια λίγοι και εκείνοι, που έθεταν το ερώτημα γιατί να αποκλειστεί ο υιός Παπαντωνίου, εάν έχει τα προσόντα. Το φιλτράρισμα πάντως οπωσδήποτε στο εξής θα είναι ακόμη πιο αυστηρό.

20/01/2017
 
SYRIZA

Καρφιά

Τιτιβίσματα

Δεν αφήσανε από το ΣΥΡΙΖΑ “να πέσει κάτω” το γεγονός ότι ορίστηκε χθες νέος γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ ο Στέλιος Κονταδάκης και ο προκάτοχος του Βασίλης Σπανάκης τοποθετήθηκε γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων. Από την Κουμουνδούρου έσπευσαν να υπενθυμίσουν ότι ο κ.Σπανάκης “δήθεν είχε παραιτηθεί” και να σχολιάσουν: “Απ’ ότι φαίνεται, προσόντα όπως η λαθροχειρία και η πλαστοπροσωπία σε εκλογές της ΑΔΕΔΥ, θεωρούνται από τον κ. Μητσοτάκη απαραίτητα προσόντα ενός καλού βιογραφικού.” Σημειωτέον πάντως ότι ο κ.Σπανάκης έχει αντιπάθειες και στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς ως γραμματέας Οργανωτικού είχε έρθει σε κόντρα με πολλούς βουλευτές και κυρίως με το γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη.

20/01/2017
 
ND

Τους υποχρέωσες

Τιτιβίσματα

Μετά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία επισημοποιήθηκε η επιστροφή του στη ΝΔ, ο Θόδωρος Σκυλακάκης εμφανώς κεφάτος είχε διάλογο με τους δημοσιογράφους, πριν ξεκινήσει το briefing Κικίλια στο Μοσχάτο. Μεταξύ άλλων διευκρίνισε ότι η συνεργασία της Δράσης με το Ποτάμι λήγει με καλά αισθήματα τουλάχιστον από την πλευρά του και πρόσθεσε: “Είχαμε καλή σχέση με το Ποτάμι αλλά είμαστε αυτόνομοι. Μακάρι να είναι στη βουλή”. Τους υποχρέωσες Θόδωρε...

20/01/2017
 
TSAKALWTOS

To κρυολόγημα του Τσακαλώτου

Τιτιβίσματα

Αν αναρωτιέστε τι είχε γίνει τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η απάντηση είναι πως είχε κολλήσει τη γρίπη που κυκλοφορεί, όπως μάθαμε χθες σε πηγαδάκι στη Βουλή. Ευτυχώς για εκείνον σε μία περίοδο που η διαπραγμάτευση είναι παγωμένη ούτως ή άλλως. Καλή ανάρρωση όμως γιατί την επόμενη εβδομάδα συνεδριάζει το Eurogroup. Αν και δεν περιμένει κανείς βέβαια στην κυβέρνηση να υπάρξει κάποια συγκλονιστική είδηση στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αφού στο Μαξίμου πια αναγνωρίζουν ότι οι διαφωνίες μεταξύ των εταίρων που μπλοκάρουν τη διαπραγμάτευση μπορούν να λυθούν μόνο στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, θα είναι η πρώτη συν

19/01/2017
 
MITSOTAKIS

Γιατί θύμωσε ο Μητσοτάκης

Τιτιβίσματα

O Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στην προ ημερησίας αποφάσισε εκτός από τα αρνητικά στον αγροτικό τομέα, για τα οποία άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, να αναφερθεί και σε θετικά νέα. Δηλαδή σε προσπάθειες που κάνουν νέοι κυρίως αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας, παράγοντας τοπικά και εξειδικευμένα προϊόντα. Αναφέρθηκε μεταύ άλλων στην παραγωγή μελιού με βρώσιμο χρυσό στην Εύβοια, σε καλλιέργεια μανιταριών πλευρώτους στο Κιλκίς ,στην παραγωγή κατικιού στο Δομοκό, στη μεταξοκαλλιέργεια στο Σουφλί και στο ιχθυοτροφείο πέστροφας στις Σέρρες. Από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ όμως άρχισαν τα γέλια και τα ειρωνικά σχόλια, που εκνεύρισαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος διέκοψε την ομιλία του για να τους απαντήσει, σχολιάζοντας ότι του έκανε εντύπωση η αντίδραση τους.

19/01/2017
 
ND

Απλή συνωνυμία

Τιτιβίσματα

Εκτός από τον Ταραντίλη χθες ανακοινώθηκαν και τρεις επιπλέον αναπληρωτές γραμματείς Στρατηγικού Σχεδιασμου στη ΝΔ. Μεταξύ των πέντε συνολικά πλέον αναπληρωτών είναι και ο Κώστας Μπακογιάννης. Οχι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υιός της Ντόρας, αλλά ένα νεαρό στέλεχος που απλώς έχει το ίδιο όνομα. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε και έχει εργασθεί μεταξύ άλλων ως υπεύθυνος σε θέματα ανάπτυξης και διαχείρισης δικτύου, διοργάνωσης και υποστήριξης εκπαιδευτικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων και υποστήριξης Γραφείου Τύπου σε think tank, ως ειδικός σύμβουλος στην Ο.Σ.Υ. Α.Ε. με αρμοδιότητες σε θέματα στρατηγικής και επικοινωνίας, καθώς και ως συνεργάτης σε εταιρείες επικοινωνίας. Έτερος αναπληρωτής είναι ο Νίκος Ρωμανός, προφανώς όχι ο αδελφικός φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά ψυχολόγος με εμπειρία στο marketing και έντονη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

18/01/2017
 
ND

Ο καθηγητής, που αγαπούν οι φοιτητές

Τιτιβίσματα

Ο νέος γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης έχει ένα πλούσιο βιογραφικό. Όμως το πιο σπουδαίο του επίτευγμα θεωρούμε ότι είναι το εξής: Οι φοιτητές του κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια τον ψηφίζουν ως τον αγαπημένο τους καθηγητή. Και δε μιλάμε για μία “ψηφοφορία” που γίνεται πχ μεταξύ των παρατάξεων, αλλά για μία διαδικασία στην οποία συμμετέχουν όλοι οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον βγάζουν ως τον καλύτερο καθηγητή. Από τη ΝΔ προβάλλουν βέβαια και την πολυετή εμπειρία του ως σύμβουλος στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και το ότι πιστεύει στην υπεραξία της αξιολόγησης. Πολιτικά ενδιαφέρον είναι ότι ο Ταραντίλης φέρεται να θεωρεί τεράστιο πρόβλημα, που πρέπει να καταπολεμηθεί, τη διχαστική ρητορική που ενισχύει την πόλωση, δηλαδή την ταξική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και τις αναφορές σε δίπολα τύπου δημόσιος vs ιδιωτικός τομέας. Αυτά προφανώς τα έχει πει ήδη στα στελέχη της ΝΔ, που κάθισαν στα θρανία της Ακαδημίας Στελεχών του κόμματος.

18/01/2017
 
DIMOKRATIKI_SYMPARATAXI

Κεντροαριστερά της ΕΔΕΜ

Τιτιβίσματα

H Δημοκρατική Συμπαράταξη συνεχίζει συστηματικά την προσπάθεια για την περαιτέρω διεύρυνση της. Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσονται σε πολύ θετικό κλίμα επαφές με την Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (Ε.Δ.Ε.Μ.). Πρόκειται, όπως λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, για μια πολιτική Κίνηση αποστασιοποιημένων ή κομματικά ανένταχτων προοδευτικών νέων ανθρώπων, επιστημόνων και επαγγελματιών, που έλαβε μέρος στις προηγούμενες εκλογές. Καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται ότι ουσιαστικά είναι θέμα ημερών η συμμετοχή της ΕΔΕΜ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να «κλειδώσει» σε συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Μ. Απόστολο Πόντα.

18/01/2017
 
SYRIZA

Απλή μη λογική

Τιτιβίσματα

Αίφνης χθες κυκλοφόρησαν σενάρια περί νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου ώστε οι επόμενες εκλογές να διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, υποτίθεται προκειμένου το Μαξίμου να δελεάσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Κυβερνητικές πηγές πάντως έλεγαν πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και "κάρφωναν" άλλους για τη διαρροή, σχολιάζοντας: "Άλλοι το βαζουν το ζήτημα με αφορμη την κινητικοτητα στην κεντροαριστερά". Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι: "Για εμάς η διαδικασία του εκλογικού νόμου είναι αυτή που ψηφίστηκε και δεν υπάρχει κάτι άλλο". Τουλάχιστον επί του παρόντος. Αλλά και από το ΠΑΣΟΚ το οποίο "έδειχναν" οι κυβερνητικές πηγές για την ανακίνηση του θέματος, κάρφωναν με τη σειρά τους το Μαξίμου, καθώς δεν θα ήθελαν να δείξουν ότι γίνονται ακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως εάν έσπαγε η Β' Αθήνας, θεωρητικά όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αλλά μέχρι και η ΝΔ δε θα είχε αντίρρηση. Θεωρητικά λέμε.

17/01/2017
 
ANEL

Καμμένος όπως Ερντογάν

Τιτιβίσματα

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε με τυμπανοκρουσίες η συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ (και με μερικά πυροτεχνήματα από Βενιζέλο), αθόρυβα όμως (για να μην πούμε τίποτε άλλο) συνεδρίασε και το αντίστοιχο όργανο των ΑΝΕΛ, το Εθνικό Συμβούλιο. Το NEWS247 είχε ήδη από το Νοέμβριο γράψει για το σχέδιο εφόδου του Καμμένου στο κόμμα α λα... Ερντογάν κατά το συνέδριο. Το σχέδιο τότε είχε ακυρώσει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Παναγιώτης Σγουρίδης. Ο Πάνος Καμμένος όμως τελικά προχώρησε στο βασικό του στόχο, που ήταν η απομάκρυνση του Γιάννη Μοίρα από τη θέση του γραμματέα των ΑΝΕΛ. Ήδη απο το φθινόπωρο η ηγεσία των ΑΝΕΛ διέρρεε πληροφορίες περί αντικατάστασης του γραμματέα και προχθες την πέτυχε. Νέος γραμματέας των ΑΝΕΛ εξελέγη ως εκλεκτός του Καμμένου ο μέχρι πρότινος γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, Θύμιος Δρόσος. Ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ και παρά τις καλές σχέσεις που είχε και με τον Αντώνη Σαμαρά, λανσάρεται στους ΑΝΕΛ ως καραμανλικό στέλεχος με απήχηση σε δυσαρεστημένους καραμανλικούς νεοδημοκρατες. Ίσως επειδή είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) του Υπουργείου Παιδείας την περίοδο 2004-2007. Πάντως ο Μοίρας παραμένει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και δε φαίνεται διατεθειμένος να αποδεχθεί τη... μοίρα του, αλλά θα παραμείνει ενεργός. Εχει άλλωστε εσωκομματική ισχύ, για αυτό και ο Καμμένος δρομολόγησε με ιδιαίτερη προσοχή το "φάγωμα" του

17/01/2017
 
PASOK

Πασοκοκαρέκλες

Τιτιβίσματα

Στη συνάντηση του Σαββάτου στο Κάραβελ για τους διατελέσαντες βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα (πλην όσων έχουν κατέβει με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), είχαν προσκληθεί συνολικά 360 άτομα. Τα τραπέζια στο roof garden του συνδεδεμένου με την ιστορία του Κινήματος ξενοδοχείου, είχε προβλεφθεί αρχικά να φτάσουν για 190 άτομα. Η προσέλευση όμως ήταν μεγαλύτερη και έτσι έστησαν επιπλέον ροτόντες στο χώρο. Εκτός βέβαια εάν η ΠΑΣΟΚάρα ξέρει απλώς πως να δημιουργεί εντυπώσεις: Βάζουμε τραπέζια για λιγότερους και έτσι μοιάζει να μη μας φτάνει ο χώρος

16/01/2017
 
PASOK

Ο παλιός τα βλέπει αλλιώς

Τιτιβίσματα

Τι πάθανε στελέχη και βουλευτές και επιστρέφουν και εντάσσονται στο ΠΑΣΟΚ; Παλιός βουλευτής του Κινήματος από την Κεντρική Μακεδονία έλεγε το Σάββατο στο Κάραβελ το εξής: “Τον Ιούνιο του 2012 βγάλαμε 25 βουλευτές. Το 2014 στις ευρωεκλογές είχαμε χάσει τέσσερις- πέντε βουλευτές και σε ποσοστό από το 11% πήγαμε στο 8%. Χάσαμε κι άλλους βουλευτές και πήγαμε στο 4,7%. Όταν λοιπόν στο Κοινοβούλιο βλέπεις ότι ο κόσμος θέλει να έρθει κοντά σου, είναι γιατί αντιλαμβάνεται τη συσπείρωση στην κοινωνική βάση και επειδή θέλει να επανεκλεγεί, θέλει να έρθει σε εσένα”. Τώρα βέβαια δεν ξέρουμε εάν τιμά ιδιαίτερα όσους θέλουν να μπουν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ότι το κάνουν γιατί βλεπουν ότι εκεί μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής. Αλλά μάλλον ο παλιός (και δη ο παλιός ΠΑΣΟΚος) κάτι ξέρει

16/01/2017
 
PASOK

Δύο πίτες

Τιτιβίσματα

Δύο πίτες έκοψαν το Σαββατοκύριακο στο ΠΑΣΟΚ, προφανώς από τη χαρά τους που το Κίνημα έχει ρεύμα, τουλάχιστον όσον αφορά σε επιστροφές και εντάξεις στελεχών. Μία το Σάββατο στη συνάντηση με τους διατελέσαντες βουλευτές από το 1974 μέχρι σήμερα στο Κάραβελ. Το φλουρί εν προκειμένω έπεσε (εντελώς τυχαία, είμαστε βέβαιοι) στην κοινοβουλευτική ομάδα, με αποτέλεσμα να ακουστούν σχόλια τύπου “είναι σημάδι πως μέσα στο 2017 η κοινοβουλευτική ομάδα θα αυγατίσει”. Και μία χθες στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, με το φλουρί να πέφτει (ξανά, εντελώς τυχαία) στο ΠΑΣΟΚ. Σημειωτέον ότι η Φώφη Γεννηματά πήρε δύο κομμάτια και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

16/01/2017
 
PASOK

Οι Γενάρηδες του ΠΑΣΟΚ

Τιτιβίσματα

Οι Γενάρηδες πάντα έχουν μία σημειολογία για το ΠΑΣΟΚ και έτσι και αυτός ο Ιανουάριος μετατρέπεται σε ένα ακόμη σταθμό στην ιστορία του Κινήματος. Ιανουάριο εκλέχθηκε πρωθυπουργός ο Σημίτης (που απουσίαζε από τη συνάντηση του Σαββάτου στο Κάραβελ) και έγινε η διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Ιανουάριο έδωσε ο Σημίτης το δαχτυλίδι της διαδοχής στο ΓΑΠ. Στις 3 Ιανουαρίου ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και Ιανουάριο επέστρεψε. Και ο εφετινός Ιανουάριος αποτελεί έτσι ένα μήνα εξελίξεων για το Κίνημα μετά την 6η συνάντηση της ΚΕ, καθώς το ΠΑΣΟΚ προχωρά με εμπόδια αλλά και προσδοκίες στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο όπως έχουμε γράψει θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το Μάρτιο

16/01/2017
 
PASOK

Ο Βενιζέλος, η Φώφη, ο ΓΑΠ και το Ποτάμι

Τιτιβίσματα

Οι περισσότεροι ομιλητές στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ χθες πίστωσαν στη Φώφη τη διεύρυνση, αλλά φυσικά ο Βενιζέλος είχε ενστάσεις (και νεύρα προφανώς, λόγω ΓΑΠ), τις οποίες κάλυψε πίσω από το αίτημα να επαναληφθεί η πρόσκληση στο Ποτάμι. Από τη Χαριλάου Τρικούπη πάντως έλεγαν ότι η πρόσκληση της Γεννηματά εδώ και ένα χρόνο ήταν και προς τον Παπανδρέου και προς το Ποτάμι και προς όλους όσοι κινούνται στο χώρο της κεντρο-αριστεράς. “Η συζήτηση για τη δημιουργία ενός μεγάλου πόλου δεν μπορεί, ειδικά όταν έχεις καταλήξει ήδη σε ένα κείμενο, να τινάζεται στον αέρα για λόγους οργανωτικούς”, έλεγαν. Αλλωστε η Γεννηματά στην ομιλία της είχε πει ότι η πρόσκληση είναι ανοιχτη σε όλους, αλλά όχι διαρκείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η συζήτηση δεν μπορεί να συνεχιστεί πέραν του Ιανουαρίου. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πάντως χθες ότι παρόλο που το ΠΑΣΟΚ του κλέβει τους βουλευτές, θα ήταν ανοιχτός. Αλλά εμείς δεν το βλέπουμε αυτή η κουβέντα να βγάζει πουθενά, για άλλη μία φορά.

16/01/2017
 
KARANIKAS

O Καρανίκας και τα 150 χρόνια Μαρξ

Τιτιβίσματα

Και ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού στο Μαξίμου Νίκος Καρανίκας στο πολυπληθές ακροατήριο του Ετιέν Μπαλιμπάρ που ήταν από τους βασικούς ομιλητές του διήμερου διεθνούς συνεδρίου "150 χρόνια Καρλ Μαρξ 'Το Κεφάλαιο' στοχασμοί για τον 210ο αιώνα" που συνδιοργάνωσαν στην "Αίγλη' του Ζαππείου, το περιοδικό ΘΕΣΕΙΣ που διευθύνει ο Γιάννης Μηλιός και το Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ που πρόσκειται στο γερμανικό DIE LINKE. Ιδιαίτερα ευδιάθετος ο πρωθυπουργικός σύμβουλος αντάλλασσε απόψεις με τους νεολαίους που τον συνόδευαν, ενώ -ίσως και λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, έφυγε αμέσως μετά από την ομιλία του Γάλλου φιλόσοφου, χωρίς να παρακολουθήσει τα σχόλια του (καθηγητή και στελέχους της ΛΑΕ) Παναγιώτη Σωτήρη και την μικρή συζήτηση που ακολούθησε.

16/01/2017
 
MITSOTAKIS

Το έκτακτο στην Κω

Τιτιβίσματα

Κατά τη σύσκεψη των φορέων στην Κω, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κάποια στιγμή λιποθύμησε ένας ιπτάμενος της αεροπορίας. Επικράτησε προς στιγμήν ένας ψιλοπανικός και προσωρινά η σύσκεψη διεκόπη. Τελικά ο ιπτάμενος μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο του στρατού στο νοσοκομείο της Κω, γιατί δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τέλος καλό όλα καλά και η σύσκεψη συνεχίστηκε.

13/01/2017