Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
 
 
 
 
ND

Γαλάζιο δείπνο στη Μάλτα

Τιτιβίσματα

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και η ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ δείπνησαν χθες στη Μάλτα, όπου σήμερα πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το "Μέλλον της Ευρώπης". Στο δείπνο της ελληνικής αποστολής παρευρέθησαν και οι 5 ευρωβουλευτές της ΝΔ - Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Μαρία Σπυράκη, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Παρόντες ήταν επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που είναι μέλος του προεδρείου του think tank του ΕΛΚ «Βίλφριντ Μάρτενς», ο Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Η αποστολή της ΝΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μητσοτάκη αποτελείται ακόμα από τον εκπρόσωπο του κόμματος Βασίλη Κικίλια, τον γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ Κώστα Τσιάρα, τον διευθυντή του γραφείου τύπου Μακάριου Λαζαρίδη, τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων Γιάννη Σμυρλή και τον Θανάση Μπακόλα. Στην αποστολή συμμετέχει ακόμα και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης προέδρος της νεολαίας του ΕΛΚ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος.

29/03/2017
 
KENTROARISTERA

Ορισμένοι, αλλά εκλεγμένοι

Τιτιβίσματα

Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μένει να συμφωνηθούν από την αρμόδια ομάδα εργασίας οι τελευταίες λεπτομέρειες για το συνέδριο, καθώς ως γνωστόν ο τρόπος εκλογής των συνέδρων είχε προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ των τεσσάρων εταίρων του σχήματος (ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία). Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι συζητείται μία συμβιβαστική λύση, δηλαδή ναι μεν οι σύνεδροι θα οριστούν ώστε να διασφαλιστεί πως θα εκπροσωπηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα και οι μικρότεροι εταίροι (διότι σε κάλπες θα κινδύνευαν να τους “καταπιεί” το ΠΑΣΟΚ, που έχει πανελλαδικά οργάνωση, κάτι που διαθέτει μόνο – σε μικρότερο βέβαια βαθμό- το ΚΙΔΗΣΟ από τους υπόλοιπους τρεις). Αλλά ταυτόχρονα από το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον οι σύνεδροι, που θα επιλεγούν να έχουν μία δημοκρατική νομιμοποίηση, έχοντας εκλεγεί από τις τοπικές κοινωνίες και τους κοινωνικούς φορείς, δηλαδή να είναι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και εκλεγμένοι σε συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς. Εκεί άλλωστε το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρές δυνάμεις, δυσανάλογες της δύναμης του συνολικά στο εκλογικό σώμα. Πάντως, όχι, δε νομίζουμε ότι θα είναι σύνεδρος ο Καμίνης.

29/03/2017
 
KENTROARISTERA

Ώρα Αποφάσεων, σήμερα

Τιτιβίσματα

Ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα της Ώρας Αποφάσεων; Έτσι φαίνεται, καθώς σήμερα η πρωτοβουλία των Άννας Διαμαντοπούλου, Γιώργου Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση πραγματοποιεί εκδήλωση στο ξενοδοχείο Royal Olympic, με ακριβώς αυτό τον τίτλο, δηλαδή Ωρα Αποφάσεων για το επόμενο βήμα και την υποσημείωση “για το νέο ενωμένο, μεγάλο, προοδευτικό κίνημα”. 'Ετσι κι αλλιώς είναι ώρα ζυμώσεων εδώ και καιρό στο χώρο της κεντροαριστεράς, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να σχεδιάζει το δικό της συνέδριο για τον Ιούνιο και τους Διαμαντοπούλου- Φλωρίδη- Ραγκούση να έχουν ανοιχτούς διαύλους με το Ποτάμι, στον εορτασμό των τριών χρόνων του οποίου είχαν παρευρεθεί. Τώρα η πρωτοβουλία ενδεχομένως να “αναβαθμιστεί” σε κόμμα. Περισσότερα το απόγευμα.

29/03/2017
 
KKE

Μπελογιάννης κατά ΚΚΕ, μέρος δεύτερο

Τιτιβίσματα

Εξώδικο στον Περισσό, αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο, προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να στείλει σήμερα ο υιός Μπελογιάννης επειδή το ΚΚΕ πήρε πίσω το όπλο του πατέρα του που είχε παραχωρήσει προσωρινά στην έκθεση- αν και από το Κόμμα (ένα είναι το Κόμμα) είχαν εξαρχής ενημερώσει ότι θα έδιναν το πιστόλι μόνο για τα εγκαίνια και αυτό για λόγους ασφαλείας. Πάντως ο Μπελογιάννης ο νεότερος έχει οργή κατά του ΚΚΕ και τον ενόχλησε και η επισήμανση από πλευράς του Περισσού ότι το Κόμμα έδωσε το 80% των εκθεμάτων. “Αν αυτοί έδωσαν 80%, τότε τι έδωσα εγώ και τι έδωσαν οι υπόλοιποι 26 φορείς;”, έλεγε. Προσέθετε όμως ταυτόχρονα από την άλλη ότι: “Τώρα που πήραν όπλο και θήκη, έμειναν μόνο λίγες φωτοτυπίες” και έκανε λόγο για συστηματική εξαπάτηση. Όπως είναι προφανές, έπεται συνέχεια.

29/03/2017
 
ND

Γαλάζιο debate για τη στράτευση στα 18

Τιτιβίσματα

Όπως ίσως θυμάστε, τον περασμένο Νοέμβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διαδικτυακή συζήτηση με το Στέλιο Ράμφο έθεσε το ερώτημα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Λίγες ημέρες αργότερα συναντήθηκε με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος τον ρώτησε "Εγώ θα έστελνα στη Βουλή μία τέτοια πρόταση, θα έχω τη στήριξη σας;" και ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι εάν κάλυπτε αυτό τις επιχειρησιακές ανάγκες, θα το έβλεπε θετικά. Το αποτέλεσμα ήταν τότε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος να σπεύσει να εξηγήσει ότι ο Καμμένος μίλησε για κίνητρα που θα μπορούσαν να δοθούν για στράτευση στα 18. Στη ΝΔ πάντως και συγκεκριμένα στην ΟΝΝΕΔ αυτός ο διάλογος συνεχίζεται. Χθες η νεολαία της ΝΔ διοργάνωσε debate με ακριβώς αυτό το θέμα, το οποίο όσο και να πεις ανάβει τη συζήτηση...

28/03/2017
 
VENIZELOS

Ο Ευάγγελος και ο Σταύρος

Τιτιβίσματα

Στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου με θέμα «60 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Ρώμης: Η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση ξανά σε δοκιμασία» ανέφεραν χθες οι πληροφορίες ότι θα πήγαινε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες έφεραν αυτή την εμφάνιση να έχει και βαθύτερη πολιτική σημασία, πλέκοντας σενάρια συμπόρευσης του κεντρώου (και για την ακρίβεια του εκσυγχρονιστικού και φιλελεύθερου) χώρου, την ώρα που το Ποτάμι συνομιλεί με την Ώρα Ευθύνης και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ετοιμάζεται για συνέδριο. Ο Βενιζέλος μια φορά δεν μπήκε σε τέτοιες συζητήσεις, αλλά σε δηλώσεις του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε διαπραγματεύεται στην πραγματικότητα με τους εταίρους στις Βρυξέλλες, αλλά εσωτερικά με το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

28/03/2017
 
MITSOTAKIS

Δείπνο για δύο στη Μάλτα

Τιτιβίσματα

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει σήμερα στη Μάλτα όπου το απόγευμα ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το βράδυ όμως θα δειπνήσει με ένα παλιό φίλο: Τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Επίτροπος βρέθηκε στη Μάλτα ήδη από χθες για το Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών υποθέσεων. Μενού του δείπνου με Μητσοτάκη θα είναι φυσικά το προσφυγικό. Υπάρχει άλλωστε ανησυχία στη ΝΔ για την κατάσταση και έντονη κινητικότητα της Επιτροπής και του Επιτρόπου για εφαρμογή του σχεδίου μετεγκατάστασης από τα κράτη-μέλη ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

28/03/2017
 
MITSOTAKIS

Η σημαία του Κυριάκου

Τιτιβίσματα

Σε μία κίνηση με συμβολισμό προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλει να εμφανίζει εθνικό προφίλ. Ο πρόεδρος της ΝΔ έμαθε λίγο πριν την 25η Μαρτίου από συνεργάτες του ότι η σημαία στο ιστορικό Χάνι της Γραβιάς έχει υποστεί σημαντικές φθορές. Αποφάσισε λοιπόν να στείλει στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Γραβιάς, Θεόδωρο Αβράμπο, μια καινούργια σημαία. Στην επιστολή που συνόδευε το δώρο, ο Μητσοτάκης γράφει στον Αβράμπο: «Νιώθω ειλικρινά ότι αυτή η εικόνα δεν αρμόζει στην Ελλάδα που θέλουμε για τα παιδιά μας. Για αυτό, δέξου τη σημαία που σου στέλνω, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία του τόπου μας».

27/03/2017
 
KKE_VS_SYRIZA

Κόντρα στο σπίτι του Μπελογιάννη

Τιτιβίσματα

Τη μόνιμη έκθεση στο σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, το οποίο μετατρέπεται σε μουσείο, εγκαινιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τα εγκαίνια αυτά θα γίνουν αφορμή για ένα ακόμη πόλεμο μεταξύ “ορθόδοξης αριστεράς” και “ρεβιζιονιστών”. Δηλαδή μεταξύ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στον Περισσό κομματάκι έχουν ενοχληθεί διότι θεωρούν πως ο Τσίπρας πηγαίνει εκεί (όπως και στην Καισαριανή) για να φτιάξει αριστερό προφίλ και να απευθυνθεί συναισθηματικά στον κόσμο της αριστεράς την ώρα που η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Από την άλλη πλευρά απαντούν ότι πρώτη φορά (και αυτό ισχύει) κυβέρνηση αναγνωρίζει και τιμά τη μνήμη της ιστορικής μορφής της αριστεράς. Πάντως θα έχει ενδιαφέρον τι θα πει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που θα είναι εκεί.

27/03/2017
 
MITSOTAKIS

Ραντεβού με τον Τουσκ

Τιτιβίσματα

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα έχει συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα απο Τρίτη μεσημέρι έως Πέμπτη απόγευμα και η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω της εκκρεμότητας με τη διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα (εκκρεμότητα που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δε θα έχει λυθεί μέχρι τότε). Αλλά και γιατί ο Μητσοτάκης το προηγούμενο διάστημα σε συναντήσεις του με Ευρωπαίους αξιωματούχους έθετε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και της στάσης της ΕΕ. Στη ΝΔ κρατάνε την ανάσα τους μέχρι το τουρκικό δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα του ελληνικού Πάσχα, καθώς το διάστημα αυτό θεωρείται επικίνδυνο.

24/03/2017
 
VOULI

Τα κουκιά

Τιτιβίσματα

Παρότι τις προάλλες κύκλοι του ΔΝΤ διέψευδαν τον Σαπέν, ο Ράις χθες είπε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα: Πως όταν με το καλό υπάρξει συμφωνία, δεν αποκλείεται να ζητηθεί η στήριξη (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ το ξέρει πολύ καλά και για αυτό διαρρηγνύει τα ιμάτια της πως δεν ψηφίζει, δε στηρίζει. Θεωρητικά βέβαια, δε χρειάζονται απαραίτητα οι γαλάζιες ψήφοι για να διασφαλιστεί ο μαγικός αριθμός 180, εάν ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ και ο Λεβέντης, διότι 153 της κυβερνητικής πλειοψηφίας συν 18 της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συν 8 της Ένωσης Κεντρώων μας κάνει 179 και όλο και κάποιος από τους επτά ανεξάρτητους (εκ των οποίων δύο τουλάχιστον φλερτάρουν με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη) θα συντασσόταν. Όμως το υποθετικό αυτό σενάριο δεν ισχύει από τη στιγμή που χθες το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ξεκαθάρισε ότι δε συναινεί. Άρα δε βγαίνουν τα κουκιά έτσι κι αλλιώς.

24/03/2017
 
VOUTSIS

Άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ

Τιτιβίσματα

Χθες συνέβη και το εξής παράδοξο στη Βουλή: Τα κόμματα της αποκαλούμενης φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης (ήτοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) να καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το Νίκο Βούτση με αφορμή τα δημοσιεύματα που μιλούν για παράνομες μονιμοποιήσεις τριών υπαλλήλων. Αλλά οι εκπρόσωποι τους στην επιτροπή Κανονισμού να κάνουν λόγο για χουντικές επιθέσεις στον Πρόεδρο της Βουλής και να παίρνουν το μέρος του. Κάτι που αποδεικνύεται από τα απόρρητα πρακτικά της εν λόγω επιτροπής.

24/03/2017
 
ANDROULAKIS

Λίστα περιβαλλοντική

Τιτιβίσματα

Tη λίστα με τους ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα του Περιβάλλοντος δημοσίευσε η ιστοσελίδα votewatch.eu. Στη λίστα αυτή την Ελλάδα εκπροσωπεί ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Προφανώς η υπερψήφιση της τροπολογίας του για την συμπερίληψη της Ελλάδας στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού δεν πέρασε απαρατήρητη από την ιστοσελίδα, η οποία ειδικεύεται στο να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

24/03/2017
 
SYRIZA

Βατοπέδιον μάχης

Τιτιβίσματα

Το Βατοπέδι μετά από τόσα χρόνια άναψε νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό. Στη μεν ΝΔ, ιδίως οι καραμανλικοί νιώθουν δικαιωμένοι, στο μεν ΠΑΣΟΚ έχουν φρυάξει και όχι μόνον επιμένουν για σκάνδαλο παρά την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά τα έβαλαν και με το ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις Παπαγγελόπουλου που ήταν εγκωμιαστικές για τον Καραμανλή, με τη Χαριλάου Τρικούπη να απευθύνεται τόσο στους δυσαρεστημένους πρώην ψηφοφόρους της που είχαν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε όσους ενδεχομένως το σκέπτονται να φύγουν προς τη ΝΔ. Η δε Κουμουνδούρου, παρά τις κατηγορίες των πασοκων (αλλά και των σαμαρικών) για φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Καραμανλή και ασχέτως του τι λέει ο Παπαγγελόπουλος (που έτσι κι αλλιώς ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι), την έπεσε στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές ευθύνες δεν παραγράφονται. Βλέπετε στελέχη του τότε Συνασπισμού και συνοδοιπόροι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ είχαν αναγάγει το Βατοπέδι πριν δέκα χρόνια σε μείζον πολιτικό ζήτημα.

23/03/2017
 
VOULGARAKIS

Δηλώνουν αποκατεστημένοι

Τιτιβίσματα

Ανακοίνωση για την υπόθεση Βατοπεδίου έβγαλε και η οικογένεια Πελέκη, δηλώνοντας ότι μετά την αθώωση αποκαταστάθηκε μία μεγάλη αδικία σε βάρος της. Μεταξύ των κατηγορούμενων ήταν η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, σύζυγος του τότε υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, καθώς και οι δικηγόροι Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης, πατέρας και αδελφός της κατηγορουμένης. “Η απόφαση της δικαιοσύνης είναι η απάντηση στα μεθοδευμένα χαλκεία και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την αθλιότητα, η οποία πήρε, επιτέλους, τέλος. Με αυτό το αίσθημα δικαίωσης επιστρέφουμε ως οικογένεια στην κανονικότητα της ζωής που μας στέρησαν τόσο άδικα όλα αυτά τα χρόνια. Οι συκοφάντες και οι αρωγοί τους, ας αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους. Αν έχουν…”, αναφέρει η οικογένεια Πελέκη στην ανακοίνωση της. Ο Βουλγαράκης εξάλλου εξαιτίας της υπόθεσης Βατοπεδίου βρέθηκε εκτός πολιτικής.

23/03/2017
 
VATOPEDI

Για τον Γιάννη

Τιτιβίσματα

Στην καραμανλική ΝΔ υποδέχθηκαν ως δικαίωση τη χθεσινή απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου. Και οι περισσότεροι στα σχόλια τους θυμήθηκαν το Γιάννη Αγγέλου, που είχε στοχοποιηθεί και έχει πια φύγει από τη ζωή. Πριν αποβιώσει όμως πέρυσι, ο Αγγέλου είχε βέβαια αθωωθεί οριστικά με βούλευμα. Όμως η πικρία για τους φίλους του παραμένει, καθώς οι άνθρωποι που τον ήξεραν καλά, έλεγαν πως η υπόθεση αυτή τον είχε πληγώσει και ότι ενδεχομένως έπαιξε ρόλο στο να επιβαρυνθεί ξανά η υγεία του. Για αυτό εξάλλου οι καραμανλικοί είχαν σε μαύρη λίστα όχι μόνο το ΓΑΠ, αλλά και το Σαμαρά: Διότι θεώρησαν πως η υπέρογκη εγγύηση που επέβαλε η Τσατάνη επί Παπανδρέου, τέθηκε με την ανοχή του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επειδή ήθελε να διασφαλίσει ότι ο Καραμανλής δε θα επέστρεφε για να τον απειλήσει. Δεν ήταν τυχαίο δε, πως ο πρώην πρωθυπουργός στη δήλωση του χθες για την απόφαση χρησιμοποίησε την ίδια φράση με την οποία είχε αποχαιρετήσει τον Αγγέλου, τον επικήδειο του οποίου είχε εκφωνήσει, για το φως που τελικά νικάει το σκοτάδι.

22/03/2017
 
ND

Πρασινομπλέ κολλέγιο

Τιτιβίσματα

«Γαλάζια επέλαση» σημειώθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Δομάζου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στον χώρο του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής παρουσίασε το βιβλίο του εκεί, καθώς η κόρη του, δημοσιογράφος Πόπη Δομάζου είναι απόφοιτος του σχολείου. Στην παρουσίαση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο Αντώνης Αντωνιάδης, άλλοτε συμπαίκτης του Δομάζου και πολιτευτής της ΝΔ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που είναι και Παναθηναϊκός και απόφοιτος, ο Νίκος Καραχάλιος και η Ντόρα- Πάλλη Σιούτου, η οποία ήταν και στον πάνελ. Στο γαλάζιο πηγαδάκι που δημιουργήθηκε πριν την παρουσίαση συζητήθηκε το ντέρμπι και οι εκλογές που δεν φαίνονται στον ορίζοντα, όπως συμφώνησαν οι παριστάμενοι, εκτός απροόπτου.

22/03/2017
 
FILIS

Μισή διάψευση

Τιτιβίσματα

Φίλης και Σκουρλέτης φέρονται να έχουν κοινή γραμμή για την υπερψήφιση των μέτρων από 180 βουλευτές καθώς μοιράζονται την ανησυχία για το ενδεχόμενο υπογραφής νέων μέτρων. Ο πρώην υπουργός Παιδείας μάλιστα φέρεται να έχει εκφράσει θέση υπέρ προσφυγής σε πρόωρες κάλπες. Και είναι ενδιαφέρον ότι χθες διέψευσε πως έκανε δήλωση στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου υπέρ πρόωρων εκλογών, δε διαψεύδει όμως ότι πιστεύει πως το σενάριο αυτό είναι ανοιχτό ανάλογα με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση. Αναφέρει ειδικότερα χαρακτηριστικά: "Οι εξελίξεις θα συζητηθούν στην ώρα τους, στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου με κοινή αγωνία και ευθύνη για την πατρίδα και τους πολίτες θα ληφθούν οι αποφάσεις."

21/03/2017
 
ANTONAROS

Το μοντέλο της SPD

Τιτιβίσματα

Ακόμη και από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο Ευάγγελος Αντώναρος ενημερώνεται για την πολιτική επικαιρότητα και σχολιάζει. Χθες πήρε αφορμή από την εκλογή του Μάρτιν Σουλτς με ποσοστό 100% στη θέση του νέου προέδρου των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών. Αυτό που του προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι το συνέδριο της SPD, που εξέλεξε το Σουλτς, απαρτιζόταν από μόνο 607 συνέδρους. Κατά τον Αντώναρο δε, όλα σχεδόν τα κόμματα στην Ευρώπη έτσι εκλέγουν πρόεδρο, “όχι από τη λεγόμενη λαϊκή βάση -- που ποτέ δεν την στήριξα ως λύση, αλλά είναι και αμφίβολης σύνθεσης. Ούτε βέβαια από συνέδρια μαμούθ με 5.000 συνέδρους...” Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν υπονοεί κάτι για τους δύο προέδρους της ΝΔ που εκλέχθηκαν από τη βάση από το 2009 και μετά. Απλώς ο Αντώναρος είχε και τότε διαφωνήσει με την αλλαγή του τρόπου εκλογής, όμως αυτή πέρασε εν τέλει στο καταστατικό της ΝΔ. Και έτσι η συζήτηση αυτή είναι απλά φιλολογική.

21/03/2017
 
KAMMENOS

Και καραμανλικός και παπανδρεϊκός, δε γίνεται

Τιτιβίσματα

Μετά από αρκετές ημέρες σιωπής μετά το καραμανλικό μεγαλοπρεπές “άδειασμα”, ο Πάνος Καμμένος επανήλθε χθες με άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία. Δεν απάντησε βέβαια στο βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή, που είχε ευλόγως αμφισβητήσει κατά πόσον ο Καμμένος δικαιούται να το παίζει καραμανλικός. Αλλά κατηγόρησε την ηγετική ομάδα της ΝΔ ότι εκείνοι δεν είναι αρκετά καραμανλικοί, διότι συνομιλούν με αυτούς που είχαν σταθεί απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό. Επιτέθηκε δε εκ νέου στη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με τη σειρά της του εξαπέλυσε νέα επίθεση, όπως και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Αυτές οι επιθέσεις βέβαια μαλλον ουδόλως δυσαρεστούν τον Καμμένο, που θέλει να γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομα του. Το πιο εντυπωσιακό πάντως ήταν ότι εκτός απο τον Κώστα Καραμανλή επικαλέστηκε και... τον Ανδρέα Παπανδρέου. Διότι επειδή στους ΑΝΕΛ έχει ενταχθεί και ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Καμμένος θεωρεί ότι εκτός από την “πατριωτική δεξιά” μπορεί να διεκδικήσει και το “πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”. Ναι, ο άνθρωπος που κατηγορούσε τον Ανδρέα ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη, τώρα τον επικαλείται για την υπερήφανη εθνική του πολιτική. Τι άλλο θα ακούσουμε πια...

21/03/2017
 
AVRAMOPOULOS

'Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

Τιτιβίσματα

Στη Ρώμη βρίσκεται από χθες ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο επίτροπος συμμετέχει στη Υπουργική Διάσκεψη για τη Μεταναστευτική Διαδρομή της Κεντρικής Μεσόγειου. Στη Διάσκεψη συμμετέχουν επίσης Υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βορείου Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Ελβετίας, της Αλγερίας, της Λιβύης και της Τυνησίας. Ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Marco Minniti Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, που φιλοξένει την Υπουργική Διάσκεψη. Κατά την υπουργική διάσκεψη οι αρμόδιοι υπουργοί θα συζητήσουν σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας τους σε ό,τι αφορά τη Μεταναστευτική Διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου. Διότι όλοι οι μεταναστευτικοί δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, καθώς η Ιταλία δέχεται εξίσου έντονες πιέσεις με την Ελλάδα, αφού ουσιαστικά όλες οι οδοί συνδέονται.

20/03/2017
 
ND

Πληρωμένη απάντηση

Τιτιβίσματα

Όλες οι φυλές των φιλελευθέρων εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ελληνικό τμήμα του ALDE στο Free Thinking Zone με αφορμή τη συνεργασία Δράσης και ΝΔ, με ομιλητές τον Αντιπρόεδρο της πρώτης, Αριστοτέλη Αιβαλιώτη και το μέλος της Ε.Ε. της ΝΔ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ενώ όλα πήγαιναν καλά, το κλίμα πήγε να διαταράξει κάποιος που εμφανίστηκε στο τέλος της εκδήλωσης δήλωσε πρώην ΠΑΣΟΚ Ι(για την ακρίβεια πρώην σημιτικός) και νυν Democrat (δηλαδή με τη Δημιουργία Ξανά του Τζήμερου) και άρχισε να καταφέρεται με πάθος, εναντίον της λαϊκοδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ. Σε κάποιο σημείο τόνισε με πάθος «Στην Ολλανδία οι αντίστοιχοι Democrats έβγαλαν 19 βουλευτές», για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον Παπαγγελόπουλο: «όταν βγάλετε 19 βουλευτές και στην Ελλάδα, ελάτε να συζητήσουμε».

20/03/2017
 
GENNIMATA

Schulzeffect

Τιτιβίσματα

Ο Μάρτιν Σουλτς εξελέγη και τυπικά στην ηγεσία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών με το εξωφρενικό ποσοστό του 100%, το οποίο όσο να πεις είναι κάτι παραπάνω από... σταλινικό. Αιτία ήταν φυσικά η νεκρανάσταση που επέφερε το φαινόμενο Σουλτς ή γερμανιστί Schulzeffekt, στην SPD. Τα συγχαρητήρια στον Σουλτς έδωσε η Φώφη Γεννηματά, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που είναι αδελφό κόμμα με την SPD γράφοντας στο twitter: “Συγχαρητήρια @MartinSchulz για την εκλογή σου ως Πρόεδρος του SPD. Χρειαζόμαστε το #Schulzeffect για μια Ευρώπη κοινωνικής δικαιοσύνης!”

20/03/2017
 
WRA_APOFASEWN

Ένα νέο κόμμα γεννιέται

Τιτιβίσματα

Η ώρα των αποφάσεων φαίνεται πως ήρθε για την κίνηση “Ώρα Αποφάσεων” της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη. H πρωτοβουλία πραγματοποιεί εκδήλωση στην Αθήνα στις 29 Μαρτίου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τη μετεξέλιξη της σε πολιτική κίνηση με στόχο τη δημιουργία ενός νέου κόμματος στο χώρο του κέντρου. Εξέλιξη αναμενόμενη αφού με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή βασικά το ΠΑΣΟΚ, έχουν κοπεί οι γέφυρες, ενώ καίτοι υπάρχει επικοινωνία με το Ποτάμι δε φαίνεται να προχωρά ο διάλογος γενικότερα στο χώρο της κεντροαριστεράς. Το προηγούμενο διάστημα εξάλλου οι εκδηλώσεις της Ώρας Αποφάσεων ανά την Ελλάδα εξυπηρετούσαν και το σκοπό μίας άτυπης... καταμέτρησης δυνάμεων για τα επόμενα βήματα, όποια και αν είναι τελικά αυτά.

17/03/2017
 
PASOK

Άρωμα διεύρυνσης

Τιτιβίσματα

Ερώτηση για τον ΕΦΚΑ έκανε χθες η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όμως το ενδιαφέρον δεν είναι το θέμα της ερώτησης, αλλά το γεγονός ότι την υπέγραψαν 22 βουλευτές. Η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει βέβαια διευρυνθεί μετά τις πρόσφατες προσχωρήσεις του Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Ιλχάν Αχμέτ (και είναι τρίτη κοινοβουλευτικά δύναμη μετά την αποχώρηση βουλευτή της ΧΑ), όμως δεν είναι 22, αλλά 18. Μαζί με τους 18 της σύμπραξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ υπέγραψαν και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές. Πρόκειται για τους πρώην βουλευτές του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, Κώστα Μπαργιώτα και Χάρη Θεοχάρη (εκ των οποίων οι δύο πρώτοι φέρονται έτοιμοι εδώ και καιρό να ενταχθούν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη) καθώς και τον πρώην βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιώργο Καρρά.

17/03/2017
 
KIKILIAS

Iπτάμενος Κικίλιας

Τιτιβίσματα

Πριν την έναρξη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ χθες πολλοί βουλευτές έσπευσαν (κλασικά) να χαιρετήσουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Μεταξύ αυτών και ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με ωτακουστές, ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα του είπε: “Έμαθα πάλι 'πέταγες' χθες”. Αναφερόταν προφανώς στην κόντρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, που ξεκίνησε στο twitter και συνεχίστηκε στα τηλεοπτικά παράθυρα

17/03/2017
 
ND

Το πρωτογενές πλεόνασμα της ΝΔ

Τιτιβίσματα

Σύσκεψη στελεχών συγκάλεσε χθες στην Πειραιώς ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. Έκαναν ενημέρωση για τα θέματα τους οι τομεάρχες Σταικούρας, Αραμαπτζή, Μπουκώρος, Βρούτσης, ο νέος γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και για την επικοινωνία του κόμματος ο Μακάριος Λαζαρίδης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Αλλά το χειροκρότημα κέρδισε ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Παπαθανάσης που ανακοίνωσε ότι οι κάρτες- μέλους έφτασαν τις 65.000 και η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πλεονασματικό προϋπολογισμό. “Ο πρόεδρος τήρησε και σε αυτό τη δέσμευση του”, είπε ο Παπαθανάσης. Δηλαδή, η ΝΔ πέτυχε το δικό της... πρωτογενές πλεόνασμα.

16/03/2017
 
KARAMANLIS

Καραμανλική επίσκεψη

Τιτιβίσματα

Στην Πρώτη Σερρών θα βρεθεί απόψε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με τον εξάδελφο του, βουλευτή Σερρών και συνονόματο του Κώστα Καραμανλή. Στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή (όπου το πατρικό του σπίτι λειτουργεί ως μουσείο) έχουν ειδοποιηθεί για τις σχετικές ετοιμασίες και τα τοπικά ΜΜΕ είναι πανέτοιμα να καλύψουν το γεγονός. Ο πρώην πρωυθυπουργός δε θα συμμετάσχει βέβαια σε κάποια πολιτική εκδήλωση, αφού σπάνια εως καθόλου μιλά δημόσια πολιτικά, αλλά θα δει παλιούς φίλους και συντοπίτες, που περιμένουν και τους δύο Καραμανλήδες για να τους κεράσουν τσίπουρα.

16/03/2017
 
KAMMENOS

Η αξία της σιωπής

Τιτιβίσματα

Ενδιαφέρουσα είναι η αντίδραση του Πάνου Καμμένου στο καραμανλικό άδειασμα των τελευταίων ημερών, πρώτα μέσω δηλώσεων του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή, εν συνεχεία με διαρροές και εν τέλει χθες μέσω της συνάντησης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Και αυτό διότι δεν αντέδρασε καθόλου. Ούτε έκανε νέες δηλώσεις για να κατηγορήσει τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ πως προδίνει την καραμανλική ψυχή της παράταξης, για την οποία η αλήθεια είναι πως προφανώς δεν είναι αρμόδιο να μιλήσει το “πολιτικό τέκνο” του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Τι κι αν τον είπε ο βουλευτής Σερρών “α λα καρτ καραμανλικό”; Πάντως ο Πανος Καμμένος τσιμουδιά...

15/03/2017
 
NTORA

Η συνάντηση

Τιτιβίσματα

Γιατί βρέθηκε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή για να συζητήσουν -μεταξύ άλλων- για τον Πάνο Καμμένο; Διότι η πρώην υπουργός ήταν που έθεσε πρώτη στη σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ την προπερασμένη Δευτέρα το ερώτημα γιατί δεν αντιδρά ο Καραμανλής όταν αναφέρεται σε εκείνον ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δίνοντας λαβή στον Άδωνι Γεωργιάδη (που ως ένα στέλεχος σαμαρικών αναφορών δεν έχει και τα καλύτερα να πει για τους καραμανλικούς) να σχολιάσει. Με αποτέλεσμα ο νεότερος Καραμανλής, βουλευτής Σερρών να βγει, έχοντας ενημερώσει και το Μητσοτάκη και να αδειάσει τον Καμμένο. Αυτό προφανώς όχι εν αγνοία της Παναγή Κυριακού. Αλλωστε η χθεσινή συνάντηση είχε ως στόχο να ξεκαθαρίσουν και να συμφωνήσουν και οι δύο πως ο Καμμένος δεν έχει καμία σχέση με τον Καραμανλή.

15/03/2017
 
GAP

ΓΑΠ προς Κυριάκο: Ώστε λεφτά υπάρχουν;

Τιτιβίσματα

Η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στην Κρήτη “βρέχει λεφτά κι εμείς κρατάμε ομπρέλα” προκάλεσε την οργή του Γιώργου Παπανδρέου, που θυμήθηκε ότι η ΝΔ τον κατηγορεί για τη δική του ατάκα “λεφτά υπάρχουν”. Το ΚΙΔΗΣΟ έβγαλε λοιπόν ανακοίνωση στην οποία χοντρικά υποστηρίζει ότι ενώ ο ΓΑΠ έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν αλλά εάν αλλάξουν παθογένειες, ο Μητσοτάκης δεν μίλησε για όσα πρέπει να φτιάξουμε στο κράτος και τους θεσμούς. Παρέθετε επίσης ολόκληρο το απόσπασμα από την περίφημη ομιλία του τότε πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ το 2009, κατηγορώντας τους γαλάζιους ότι απομόνωσαν τη φράση “λεφτά υπάρχουν” και τη διαστρέβλωσαν. Βέβαια και το ΚΙΔΗΣΟ απομόνωσε τη χθεσινή φράση του Μητσοτάκη, που αναφερόταν στην ποσοτική χαλάρωση. Η οργή του ΓΑΠ έχει προφανώς να κάνει και με το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης από ένα σημείο και μετά άρχισε να του επιτίθεται σε πολύ υψηλούς τόνους στη Βουλή, συγκρίνοντας τη δική του στάση το 2009 με αυτή του Κώστα Καραμανλή.

15/03/2017
 
KEDE

Debate Σκουρλέτη - Πατούλη

Τιτιβίσματα

Σε debate προκάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης από τα Ιωάννινα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας που έχει ξεκινήσει ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο του πολέμου με το υπουργείο για την αλλαγή στον Καλλικράτη. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα debate, που πεθαίνουμε να δούμε. Ο Πατούλης έθεσε δύο ερωτήματα όσον αφορά στο κόστος της μεταρρύθμισης (επικαλούμενος μάλιστα δηλώσεις του τότε υπουργού Νίκου Βούτση το 2015 περί κόστους τριών δισ ευρώ) και τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το πραγματικό όμως δια ταύτα του καυγά αφορά στην αλλαγή του συστήματος εκλογής των αιρετών της αυτοδιοίκησης σε απλή αναλογική. Κάτι που η πλειοψηφία των δημάρχων, που προέρχεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, βλέπει ως προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να “βάλει πόδι” στο χώρο της αυτοδιοίκησης όπου δεν έχει με εξαίρεση την περιφέρεια Αττικής (και παρολίγον και το δήμο Αθηναίων) ισχυρές δυνάμεις.

14/03/2017
 
KIKILIAS

Ο μπασκετμπολίστας και ο μπασκετάκιας

Τιτιβίσματα

Στη Λάρισα (μεταξύ άλλων και για damage control μετά τις αντιδράσεις για τη CETA και τη φέτα) πήγε την Κυριακή ο Βασίλης Κικίλιας και φυσικά μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Κατά τη συνάντηση αυτή τραβήχτηκε η φωτογραφία που δημοσιεύουμε και στην οποία ο εκπρόσωπος και πρώην μπασκετμπολίστας εμφανίζεται να κρατά μία μπάλα του μπάσκετ μαζί με τον περιφερειάρχη. Όχι, δεν κουβαλά μαζί του μπάλες στις περιοδείες ο Κικίλιας, αλλά την είχε ο Αγοραστός στο γραφείο του και του ζήτησε να φωτογραφηθούν μαζί με τη μπάλα, καθώς όπως ο περιφερειάρχης αγαπά πολύ το μπάσκετ.

14/03/2017
 
PASOK

'Δίκαιη' μοιρασιά

Τιτιβίσματα

To News247 σας έχει ενημερώσει για τα αγκαθάκια στο δρόμο προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με πρώτο την εκλογή των συνέδρων, που το ΚΙΔΗΣΟ θέλει να είναι όλοι ορισμένοι, οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία θέλει να εκλεγούν όλοι και η ΔΗΜΑΡ κρατά μία κλασική στάση... ΔΗΜΑΡ. Τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σύντομα ή τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος της Χαριλάου Τρικούπη, που πρότεινε μία συμβιβαστική λύση του 50-50, δηλαδή 50% εκλεγμένοι και 50% ορισμένοι από τα κόμματα που μετέχουν στο σχήμα. Πάντως οι δύο μικρότεροι από τους μικρότερους εταίρους κατάλαβαν το 50-50 αλλιώς, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να πάρει το ΠΑΣΟΚ, που -κακά τα ψέματα- είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα κόμματα που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το 50% των συνέδρων και να μοιραστούν το άλλο 50% οι υπόλοιποι τρεις. Αυτό βέβαια είναι λίγο δύσκολο να το δεχθούν στο ΠΑΣΟΚ, πράγμα λογικό. Διότι σου λέει, να εκπροσωπηθούν και δη ενισχυμένα τα μικρότερα σχήματα, αλλά να μην αγνοούμε τελείως και την πραγματικότητα.

14/03/2017
 
ND

Στα Καλύβια

Τιτιβίσματα

Εκδηλώσεις μαζί με τη γραμματεία Αυτοδιοίκησης της ΝΔ συνδιοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ.Καραμανλής και χθες μετά τις δύο πρώτες σε Κηφισιά και Γλυφάδα, πραγματοποιήθηκε η τρίτη στα Καλύβια. Ο δήμαρχος Σαρωνικού είναι άλλωστε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου. Ομιλητής μεταξύ άλλων ήταν ο καθηγητής Αραβώσης, σύμβουλος του Μητσοτάκη σε θέματα περιβάλλοντος. Από βουλευτές και πολιτευτές της Αττικής το παρών έδωσαν οι δύο “παλιοί” της περιφέρειας Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας και ο νεαρός πολιτευτής Γιώργος Κώτσηρας.

13/03/2017
 
POTAMI

Ποιους ευχαρίστησε ο Σταύρος

Τιτιβίσματα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ευχαρίστησε χθες όσους γιόρτασαν μαζί με το Ποτάμι τα τρία χρόνια από την ίδρυση του και ονομαστικά αναφέρθηκε στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και “τους συμμάχους Άννα, Γιάννη, Γιώργο”. Δηλαδή τη Διαμαντοπούλου, το Ραγκούση και το Φλωρίδη. Στην ομιλία του εξάλλου επιβεβαίωσε και επίσημα ότι το Ποτάμι ρέει σε κοινή κοίτη με την Ώρα Ευθύνης για τη δημιουργία ενός νέου φορέα, ενώ έβαλλε κατά του ΠΑΣΟΚ για την αποτυχία των συνομιλιών για τον περίφημο τρίτο πόλο. Ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες και εθελοντές του Ποταμιού, στους οποίους αφιέρωσε το “Ας κρατήσουν οι χοροί” του Διονύση Σαββόπουλου.

13/03/2017
 
MITSOTAKIS

Ο Μητσοτάκης και οι οινοπαραγωγοί

Τιτιβίσματα

Το Οινόραμα επισκέφθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για να επαναλάβει την πάγια δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ένα ζήτημα που απασχολεί τους οινοπαραγωγούς της χώρας και όχι μόνον. Ξεκίνησε την περιήγηση του στην έκθεση από τους Κρητικούς οινοπαραγωγούς. Αλλά αυτό που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν, όπως έλεγε στη συνέχεια σε συνεργάτες του, ότι είχε πολύ νέο κόσμο στο Οινόραμα. Προφανώς η νεότερη γενιά φεύγει από τη λογική του χύμα κρασιού και ενδιαφέρεται για τα ελληνικά κρασιά.

13/03/2017
 
KRATSA

Γυναίκα της χρονιάς

Τιτιβίσματα

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας Εν Αθήναις, κατά την οποία απενεμήθη Αριστείο Τιμής στην Ρόδη Κράτσα. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής βραβεύτηκε ως “Γυναίκα της Χρονιάς” από το Σύνδεσμο. Στην εκδήλωση μίλησαν η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή και ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε η τομέαρχης Αθλητισμού Άννα Καραμανλή.

10/03/2017
 
SKOURLETIS

Πανελλαδική κόντρα

Τιτιβίσματα

Η κόντρα του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και της ΚΕΔΕ καλά κρατεί και δεν προβλέπεται παύση εχθροπραξιών σύντομα. Και αυτό καθώς η αλλαγή του Καλλικράτη πέραν των συνεπειών στην τοπική αυτοδιοίκηση και των συμφερόντων των δήμων ανά την Ελλάδα, έχει να κάνει και με το ευρύτερο πολιτικό ζήτημα του εκλογικού νόμου. Περιοδείες ο Σκουρλέτης σε όλη τη χώρα; Περιοδείες και ο Πατούλης από δήμο σε δήμο για να οργανώσει την “αντίσταση” των δημάρχων στην αλλαγή του Καλλικράτη. Το γεγονός μάλιστα ότι ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για «πασάδες στα Γιάννενα» και «αφελείς» θα χρησιμοποιηθεί για να ξεσηκώσει τους δημάρχους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου δεν έχει στην αυτοδιοίκηση τη δύναμη που έχει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και ενδεχομένως και αυτό είναι το διακύβευμα.

10/03/2017
 
AVRAMOPOULOS

Cyber Αβραμόπουλος

Τιτιβίσματα

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Silicon Valley βρίσκεται από χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας συνοδεύεται από εκπροσώπους της τρέχουσας και απερχόμενης προεδρίας της ΕΕ και έχει σήμερα συναντήσεις με τη γενική επιχειρησιακή διευθύντρια του Facebook, Sheryl Sandberg και τον γενικό σύμβουλο της Google Kent Walker. Στη συνέχεια θα πάει στο Σαν Φραντσίσκο, όπου θα συναντηθεί με την αρμόδια του twitter για θέματα ασφάλειας, Del Harvey. Όπως καταλάβατε, το αντικείμενο των συναντήσεων είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Η επίσκεψη του Επιτροπου στην Καλιφόρνια έχει ως σκοπό την επιχειρησιακή εφαρμογή βάσης δεδομένων ("database of hashes") που θα διασφαλίζει την οριστική διαγραφή τρομοκρατικού περιεχομένου από το Διαδίκτυο, όπως συμφωνήθηκε με τις εταιρείες τον περασμένο Δεκέμβριο.

10/03/2017
 
KARAMANLIS

Η ημέρα της γυναίκας και ο Καραμανλής

Τιτιβίσματα

Χθες ήταν η ημέρα της γυναίκας, ήταν όμως και τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Έτσι ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής τίμησε και τις δύο ημέρες, με μία ανάρτηση στο facebook στην οποία υπενθύμιζε ότι επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή οι Ελληνίδες άσκησαν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα, ότι ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που όρισε γυναίκα υπουργό, ότι εξίσωσε τον κατώτατο μισθό ανδρών και γυναικών και ότι με την ίδρυση του ΟΓΑ καθιέρωσε τη σύνταξη και ασφάλιση της Ελληνίδας αγρότισσας.

09/03/2017
 
MAXIMOU

Αυτός που ήξερε

Τιτιβίσματα

Ο Τζανακόπουλος έσπευσε χθες να ξεκαθαρίσει με νεότερη δήλωση του ότι με τη φράση “ρωτήστε τον υπουργό Οικονομικών” (στο ερώτημα εάν ο Τσακαλώτος γνώριζε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) δεν είχε σκοπό να αφήσει αιχμές. Η αλήθεια είναι πως στο Μαξίμου πάντως υπήρχε δυσαρέσκεια, όχι όμως για τον υπουργό Οικονομικών, αλλά το σίγουρο είναι ότι προκλήθηκε ενόχληση για την "παραφωνία". Η ενόχληση όμως στρεφόταν προς την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, που φέρεται ώρες ώρες να έχει ένα ζήτημα επικοινωνίας με το Μαξίμου.

09/03/2017
 
MITSOTAKIS

Ο Μητσοτάκης με τον Κωσταράκο

Τιτιβίσματα

Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στις Βρυξέλλες με αφορμή τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί και με το Μιχάλη Κωσταράκο. Ο πρώην αρχηγός του ΓΕΕΘΑ (όπου είχε θητεύσει από το Νοέμβριο του 2011 έως το Σεπτέμβριο του 2015) από το Νοέμβριο του 2015 είναι πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντηση του προχθές με τους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις τουρκικές προκλήσεις και είχε αναφερθεί στο ρόλο της ΕΕ στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

09/03/2017
 
MITSOTAKIS

Γαλάζιοι πρώην που έχασαν τον ύπνο τους

Τιτιβίσματα

Με την τελευταία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ορισμένοι στη ΝΔ έχασαν τον ύπνο τους. Αιτία ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απάντησε αρνητικά στην ερώτηση εάν θα αφήσει εκτός της δικής του κυβέρνησης πρώην υπουργούς του Σαμαρά που είχαν βρεθεί σε μνημονιακό στόχαστρο. Στελέχη όπως ο Γιάννης Βρούτσης, αλλά ακόμη και ο ένας αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Ο πρώτος μάλλον θα έμαθε και τις φήμες, που θέλουν τον Κυριάκο ως πρωθυπουργό να επιλέγει εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο για την ηλεκτρική καρέκλα του Εργασίας και δη όχι κατ ανάγκην προερχόμενο από τη σκληρή δεξιά.

08/03/2017
 
MITSOTAKIS

Η πρόβλεψη που πέτυχε και η Άννα Μαρία Λογοθέτη

Τιτιβίσματα

O Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε χθες σε ερωτήσεις μέσω facebook (μία πλατφόρμα που είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν και δε δίστασε να αξιοποιήσει ξανά και ως πρόεδρος) και όπως ηταν λογικό κι επόμενο δέχτηκε ερωτήσεις και για αθλητικά, καθώς και ερωτήσεις για χαβαλέ και τρολάρισμα. Πάντως πέτυχε την πρόβλεψη για το ποιος θα περάσει στο Νάπολι- Ρεάλ. Πέρασε η Ρεάλ και δύσκολα, όπως ακριβώς είχε προβλέψει ο Μητσοτάκης. Όμως το cult γεγονός της ημέρας ήταν η επανεμφάνιση της θρυλικής τηλεπερσόνας 'Αννας Μαρίας Λογοθέτη. Η οποία δεν ήθελε να θέσει ερώτηση στον Κυριάκο, αφού όπως σχολίασε την είχε καλύψει με όσα έχει ήδη πει, αλλά του ευχήθηκε “καλή επιτυχία στον αγώνα προς την ελευθερία από το κουμουνιστικό καθεστώς που μας έφερε το Σύριζα”.

08/03/2017
 
VROUTSIS

Ο Φόρτωμας, που του έγινε φόρτωμα

Τιτιβίσματα

Έναν ανταγωνιστή έχει αποκτήσει ο τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρουτσης και αυτός δεν είναι άλλος από το Φίλιππο Φόρτωμα. Το Τηνιακό στέλεχος είναι προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και φέρεται να έχει πάρει το “οκ” να κατέβει στις Κυκλάδες. Με άλλα λόγια ο Φόρτωμας έχει γίνει φόρτωμα στο Βρούτση. Για αυτό μάλιστα φρόντισε να φέρει τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη στην κοπή της πίτας της ΝΔ στη Νάξο. Αλλά τα βάσανα του πρώην υπουργού δε σταματούν εκεί. Στις Κυκλάδες λέγεται ότι μπορεί να κατέβει και ο Συριανός Βαγγέλης Περρής- ναι, ο γνωστός. Κάτι που έχει ενοχλήσει και το Γιωργο Βακόνδιο, συνυποψήφιο του Βρούτση, που είναι κι αυτός από τη Σύρο. Με δυο λόγια, στη ΝΔ Κυκλάδων γίνεται ένας μύλος, παραδοσιακός κυκλαδίτικος.

08/03/2017
 
GENNIMATA

Οι πράσινοι μύθοι, που γκρεμίστηκαν

Τιτιβίσματα

Η επιτυχία της προχθεσινής εκδήλωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τους νέους κρύβει και ένα ακόμη ντεσού ή μάλλον δύο: Η Φώφη Γεννηματά με τον τρόπο αυτό έστειλε μήνυμα και γενικότερα στην κοινή γνώμη, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος ότι έχει και τη νέα γενιά μαζί της. Διότι πρώτον κάποιοι υποστήριζαν ότι το ΠΑΣΟΚ πια απευθύνεται μόνο σε μεγαλύτερες ηλικίες και δεύτερον υπήρχαν κάποιοι πράσινοι μύθοι για το ποιος ελέγχει τη νεολαία του χώρου. Προχθές στην εκδήλωση ήταν κυρίως άνθρωποι που στους εσωτερικούς συσχετισμούς καταγράφονται ως “φωφικοί”, ενώ ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης που φέρεται κατά πολλούς ως ο “παίκτης” στη νέα γενιά του Κινήματος δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση, ούτε ήρθαν και τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου που έχει εκλέξει. Ενδιαφέρον ήταν και ότι όσοι πήραν το λόγο ελάχιστα έκαναν αναφορές στο παρελθόν και όσοι λίγοι μίλησαν για την ιστορία του Κινήματος, αναφέρθηκαν στον Ανδρέα Παπανδρέου μόνον.

08/03/2017
 
PASOK

Η Φώφη και οι νέοι

Τιτιβίσματα

Πάρα πολύ ευχαριστημένοι είναι στη Χαριλάου Τρικούπη από την προχθεσινή εκδήλωση με και για τους νέους. Σε αυτή έδωσε το παρόν η Φώφη Γεννηματά, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ, ο Φίλιππος Σαχινίδης από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο Μιχάλης Χάλαρης από τις Κινήσεις Πολιτών, ο Απόστολος Πόντας από την ΕΔΕΜ και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης. Το κυριότερο όμως ήταν ότι πήγαν 500 νέοι που επί δύο ώρες συζήτησαν με τη Φώφη για τα πάντα: Από το φανταρικό μέχρι τους νέους επιστήμονες και από τα θέματα του λυκείου μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το υλικό αυτό θα αποτέλεσει μάλιστα τη “μαγιά” θέσεων για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέματα νεολαίας.

08/03/2017
 
KIKILIAS

Ο πυροσβέστης Κικίλιας

Τιτιβίσματα

Το ρόλο του πυροσβέστη ανέλαβε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας στην παρολίγον κρίση στις σχέσεις του κόμματος με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου πως η καταψήφιση των μέτρων είναι τσάμπα μαγκιά. Ο Κικίλιας μίλησε τρεις φορές με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη το απόγευμα της Πέμπτης για την εκτόνωση της έντασης. Και πλέον από το κόμμα θέλουν να λένε πως τέλος καλό, όλα καλά.

07/03/2017
 
MITSOTAKIS

Ο Μητσοτάκης και οι επενδυτές

Τιτιβίσματα

Συνεχίζει τις επαφές με αναλυτές και διαχειριστές μεγάλων funds και επενδυτικών οργανισμών ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες είχε συνάντηση με τους Vikram Aggarwal του Jupiter, Ivailo Vesselinov του Finisterre, Ignacio Gomendio του Fintech, Oleg Kotov του VR Capital, Ashwin Vasan του Trend , Gautam Chandrasek του EMSO, Γιώργο Κουνελάκη του ENA, Andrew Shannahan του Knighthead, Winston Liu της Morgan Stanley, Aly Patel του York, Nikhil Sheorey του Anchorage, Robert Ostrowski του Blockhouse και Αθανάσιο Βαμβακίδη, Alexei Lougovtsov, Ruben Segura-Cayuela, Patrick Raleigh, Tatiana Fernandez Bach, Ian Burtenshaw, Δημοσθένη Συργκάνη και Ιωσήφ Κιουρουκόγλου από τη Bank of America Merrill Lynch.

07/03/2017
 
GEORGIADIS

Ο Γιάννης με τη χρυσή καρδιά

Τιτιβίσματα

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (και έβγαλε είδηση αφού έκανε πρόταση για τη διαπραγμάτευση που εξελισσόταν εκείνη την ώρα στο Χίλτον και συγκεκριμένα να τεθεί ως στόχος η μείωση του πρωτογενούς στο 2% αλλά μετά το 2021) και μετά πήγε να παρακολουθήσει τη συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη από την πρώτη σειρά φυσικά. Ο Άδωνις, πάντα σόουμαν, δεν παρέλειψε να το σχολιάσει και μάλιστα δις αφού πρώτα δήλωσε τη χαρά του που ήταν στο ακροατήριο ο Στουρνάρας και στη συνέχεια υπενθυμίζοντας την πρόταση μομφής που είχε κάνει εναντίον του ο Τσίπρας όταν ο νυν διοικητής ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, “αλλά ο Γιάννης δε θα τα θυμάται γιατί έχει χρυσή καρδιά”. Στο ακροατήριο ήταν και ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης, τον οποίο συνδέει πολιτική φιλία με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, που φυσικά ανέφερε και εκείνον.

06/03/2017
 
DIAMANTOPOULOU

Το ακροατήριο

Τιτιβίσματα

Ο πρώην επίτροπος Μάριο Μόντι, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η σύζυγος του Δάφνη ήταν ανάμεσα στο ακροατήριο, που παρακολούθησε το πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών το πρωί του Σαββάτου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις και ομιλήτρια μεταξύ άλλων την Άννα Διαμαντοπούλου. Ο Μόντι πήρε το λόγο στο τέλος και στην παρέμβαση που έκανε αναφέρθηκε και στην ομιλία της Διαμαντοπούλου, ενώ ο Σημίτης δεν ζήτησε το λόγο αλλά παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά με τη σύζυγο του προσεκτικά τη συζήτηση, στην οποία έλαβαν επίσης μέρος μεταξύ άλλων ο Ισπανός σοσιαλδημοκράτης Σάντσεθ και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας Γκόνζι, που προέρχεται επίσης από τον ανιστοιχο πολιτικό χώρο στη γείτονα.

06/03/2017
 
XARAKOPOULOS

Ο Μάξιμος, η φέτα και η CETA

Τιτιβίσματα

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για την αναστάτωση στη ΝΔ λόγω της φέτας μετα τη CETA. Οι κτηνοτρόφοι σε πολλές περιοχές, όπως η Λάρισα, διαμαρτύρονται και ο Λαρισαίος Μάξιμος Χαρακόπουλος όταν κλήθηκε από το γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη να τοποθετηθεί προχθές στη σύσκεψη στα γραφεία της ΝΔ για το θέμα, χαρακτήρισε εύλογη την αναστάτωση των κτηνοτρόφων. Διότι από την φέτα εξαρτάται η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος. Το κεντρικό ερώτημα λοιπόν είναι αν η εφαρμογή της CETA θα επηρεάσει την τιμή του γάλακτος, εξήγησε. Διεμήνυσε στις γαλακτοβιομηχανίες πως με βάση τη συμφωνία δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε φημολογία για μείωση της τιμής παραγωγού. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε παραιτηθεί από υπουργός για να αποτραπεί η επέκταση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, αλλά μετά όπως είπε ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και επέβαλλε το “φρέσκο γάλα αορίστου διαρκείας”. “Αναρωτιέμαι αν κάποιοι αναζητούν άλλοθι για μειώσεις και στην τιμή παραγωγού του αιγοπρόβειου γάλακτος”, πρόσθεσε. “Περιποιήθηκε” δε το Σταθάκη, διότι δεν έβαλε βέτο σε κανένα στάδιο της συζήτησης για τη φέτα. Αλλά τόνισε ότι η CETA είναι μισό βήμα προς τα εμπρός.

02/03/2017
 
ANDROULAKIS

Επιστολές

Τιτιβίσματα

Επιστολές με θέμα την Τουρκία αντάλλαξαν Ανδρουλάκης- Χαν. «Είναι προφανές ότι η Τουρκία, ως απάντηση στις αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης (σσ για την απόφαση των 8), έχει επιλέξει τον δρόμο της κλιμάκωσης ενεργειών και της παραβίασης του διεθνούς δικαίου», έγραφε στις 31.01 ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης προς τον επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν, με τον τελευταίο να απαντά προχθές με νέα επιστολή προς τον 37χρονο πολιτικό, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έχει ζητήσει από την Τουρκία να τηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά τον σεβασμό του κράτους δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προάσπισης των βασικών ελευθερίων». Με τον τρόπο αυτό ο Επίτροπος διεμήνυσε στην Άγκυρα ότι θέση στην ΕΕ δεν υπάρχει για ένα κράτος που δε σέβεται αυτές τις βασικές αξίες. Μόνο που φοβόμαστε ότι τον Ερντογάν στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρει να γίνει μέλος, αλλά μόνο η βίζα.

02/03/2017
 
MITSOTAKIS

Πόρτες και παράθυρα

Τιτιβίσματα

Η βασική είδηση της συνέντευξης Μητσοτάκη χθες στον Ant1 ήταν πως θα καταψηφίσει “τα μέτρα Τσίπρα” (και η αποστροφή του για το 4ο μνημόνιο που έρχεται να δεσμεύσει και την επόμενη κυβέρνηση), όμως είπε και εσωκομματικά ενδιαφέροντα ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρώτον διευκρίνισε ότι η ΝΔ θα κατέβει μόνη της στις εκλογές και όχι σε συνεργασία με κάποιο άλλο μικρότερο κόμμα. Αλλά πρόσθεσε: “Θα ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα για να προσελκύσουμε νέα στελέχη”. Στο... πονηρό ερώτημα δε, εάν θα έχουν θέση σε μία κυβέρνηση του και οι πρώην υπουργοί της ΝΔ, έκανε... ντρίπλα. “Ο καθένας έχει τη διαδρομή του και εγώ είμαι κατά της λογικής των αφορισμών”, είπε χωρίς όμως να δεσμευτεί για κάτι και στη συνέχεια άρχισε να μιλά για το Μητρώο Στελεχών

02/03/2017
 
DIAMANTOPOULOU

Η Άννα στην Αράχωβα

Τιτιβίσματα

Στην Αράχωβα βρέθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου για να περάσει το τριήμερο της Αποκριάς, μαζί με φίλους της. Μάλιστα, την Κυριακή το απόγευμα εθεάθη σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής να χορεύει αλλά και να σβήνει τα κεράκια της τούρτας της, καθώς εκείνη την ημέρα είχε τα γενέθλια της.

01/03/2017
 
KIKILIAS

Η φούξια γραβάτα

Τιτιβίσματα

Με φούξια γραβάτα εμφανίστηκε στο τελευταίο μπρίφινγκ της ΝΔ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, γεγονός που σχολιάστηκε δεόντως. Και αυτό καθώς το έντονο χρώμα της γραβάτας έρχεται όσο να πει κανείς κόντρα στα...ταμπού της παραδοσιακής συντηρητικής ένδυσης

01/03/2017
 
ND

Γαλάζιες μουρμούρες

Τιτιβίσματα

Στο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν τι θα φέρει η αξιολόγηση, στη ΝΔ έχουν άλλα προβλήματα. Καίτοι βρίσκονται στην αντιπολίτευση βλέπουν τη μία τους ταξιτζήδες να διαδηλώνουν έξω από τα γραφεία του κόμματος, την άλλη τους κτηνοτρόφους να τα βάζουν μαζί τους και όχι με την κυβέρνηση για τη φέτα. Το αποτέλεσμα είναι γαλάζια μουρμούρα, καθώς κάθε τόσο ανακύπτουν θέματα που επικοινωνιακά σκεπάζουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τα βασικά της οικονομίας.

01/03/2017
 
MITSOTAKIS

Η σφαγή του Κασαπίδη

Τιτιβίσματα

Γιατί αποφάσισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στο τριήμερο της Αποκριάς να “φάει” το Γιώργο Κασαπίδη από τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης; Ο κύριος λόγος ήταν πως ο βουλευτής Κοζάνης είχε την πρωτοβουλία για την ερώτηση των 16 βουλευτών της ΝΔ για το χουντικό “τάμα του έθνους”. Και όχι μόνο είχε αυτή την ιδέα αλλά πήρε και τις υπογραφές του Δημήτρη Καμμένου των ΑΝΕΛ και του Νίκου Νικολόπουλου, πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ. Είχε επίσης διαφοροποιηθεί και για το θέμα της CETA και της φέτας.

28/02/2017
 
TZANAKOPOULOS

Μαθήματα Γερμανικών

Τιτιβίσματα

Πως ήρθε στον Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή στην “ώρα του πρωθυπουργού” να χρησιμοποιήσει τη γερμανική λέξη Fremdscham, που σημαίνει να ντρέπεσαι για λογαριασμό κάποιου άλλου, για να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; Στο Μαξίμου υπάρχει ένας γερμανομαθής και αυτός δεν είναι άλλος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, του οποίου ιδέα ήταν η συγκεκριμένη αναφορά.

28/02/2017
 
SYRIZA

Εξ οικείων οι ενστάσεις

Τιτιβίσματα

Έχει σημασία η κατακλείδα του άρθρου του Χάρη Γολέμη, διευθυντή του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στην Εποχή, που αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα της κίνησης των 53, commonality . Γράφει λοιπόν ο Γολέμης: "Αυτή την έννοια έχει η διακήρυξη από τα πλέον επίσημα χείλη ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει “ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα”. Όσα συμφωνήσαμε να δώσουμε (και είναι πολλά), τα δώκαμεν και θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε μέχρι το 2018 που λήγει το μνημόνιο, το οποίο υπογράψαμε “με το πιστόλι στον κρόταφο”. Ως εδώ! Φτάνει πια! Ενδεχόμενη υποχώρηση από τις υποσχέσεις μας θα δημιουργήσει ή θα ενισχύσει την προπαγάνδα των αντιπάλων περί αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ -της κυρίαρχης και εν πάση περιπτώσει της μόνης, κατά τη γνώμη μου, ακόμα ελπιδοφόρας αριστεράς του δημοκρατικού, κοινωνικού μετασχηματισμού στη χώρα μας. Θα μας εξισώσει με τους φορείς του παλιού λαϊκίστικου δικομματισμού, που άλλα υπόσχονταν πριν τις εκλογές (“καλύτερες μέρες”) και άλλα εφάρμοζαν μετά από αυτές (Να σημειώσω ότι δεν αναφέρομαι εδώ στο προεκλογικό πρόγραμμα του Ιανουαρίου, αλλά του Σεπτεμβρίου 2015). Θα κλονίσει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη απέναντί μας των λαϊκών στρωμάτων που φαίνεται ότι απομακρύνονται από εμάς".

24/02/2017
 
TSIPRAS

Η σπόντα για το Μέγαρο

Τιτιβίσματα

Ο Ανδρέας Δρακοπουλος πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος διάβασε κατά τα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού χθες e mail πολιτών που εξέφραζαν ανησυχία για την τύχη του Κέντρου τώρα που αποδίδεται στο δημόσιο. Και ο Αλέξης Τσίπρας δεν άντεξε να μη σχολιάσει πως οι ανησυχίες αυτές είναι κατανοητές, δεδομένου πχ ότι οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε μεγάλο βαθμό έμειναν αναξιοποίητες, αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση ότι η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να κρατήσει ένα στολίδι σαν και το Κέντρο Πολιτισμού. Και έριξε τη σπόντα για το Μέγαρο Μουσικής: “Μπορώ να δώσω και αντίστροφα παραδείγματα χώρων, που η ιδιωτική πρωτοβουλία αξιοποιώντας δημόσιο χώρο και χρήμα, προκειμένου να υλοποιήσει ιδιοτελή σχέδια τα λειτούργησε και όταν τα φέσωσε με δεκάδες εκ ευρώ τα παρέδωσε ξανά στο δημόσιο”.

24/02/2017
 
FILIS

Τις πταίει για τα επεισόδια. Ανίερη 'συμμαχία' Φίλη- Καμμένου

Τιτιβίσματα

Ο Φίλης δε σκοπεύει να αφήσει τον Καμμένο σε χλωρό κλαρί (του το χρωστάει άλλωστε) και έτσι χθες μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε πάλι τα καλύτερα για τον κυβερνητικό εταίρο. Και ποιος ήταν που επικαλέστηκε τα λόγια του; Παραδόξως ο Άδωνις Γεωργιάδης, που εκτός από αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι και τομέαρχης Άμυνας. Ο Άδωνις επικαλέστηκε τα λόγια του Φίλη για τον Καμμένο: “Αν έχει τρέλα, ας καθίσει τότε να βρει τα ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια των αξιωματικών. Είναι 300.000.000 ευρώ που δεν μπορεί να δώσει και δεν τα έχει βρει” για να ρωτήσει τον υπουργό Άμυνας τι γίνεται με αυτό το θέμα. Βλέπετε ο Άδωνις έχει άλλο καημό με τον Καμμένο, με τον οποίο η ΝΔ ανταγωνίζεται για την ψήφο των ένστολων.

24/02/2017
 
TSAKALWTOS

Κλάδος ελαίας

Τιτιβίσματα

Στα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χθες εμφανίστηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού νωρίτερα είχε πάει στη Βουλή, για να δείξει έτσι στη ΝΔ ότι δεν είναι εξαφανισμένος. Κάθισε δίπλα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και στους δύο μάλιστα δώρισαν από ένα κλαδί ελιάς, σύμβολο ειρήνης. Υποθέτουμε όχι γιατί είχαν ακούσει τα σενάρια περί ενόχλησης του υπουργού Οικονομικών για το χειρισμό κεντρικά από το Μαξίμου των διαρροών μετά το Eurogroup, σενάρια άλλωστε που θέλησε να διαψεύσει ο Τσακαλώτος με την εμφάνιση του στη Βουλή.

24/02/2017
 
NIARXOS

Οικουμενική στο Νιάρχος

Τιτιβίσματα

Ήταν όλοι εκεί χθες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου Αντώνης Σαμαράς. Άνετα δηλαδή σχημάτιζαν μία οικουμενική. Αστειευόμαστε φυσικά, αφού αυτό είναι τόσο πιθανό όσο πιθανά θα ήταν και σενάρια που κυκλοφόρησαν λόγω της παρουσίας του Καραμανλή στην εκδήλωση όπου μίλησε ο Τσίπρας.

24/02/2017
 
PANIKAS

Ο Ζορό θα ντυθεί Παππάς

Τιτιβίσματα

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει μείνει γνωστός και με το παρατσούκλι "Ζορό" από τότε που ως νομάρχης Θεσσαλονίκης είχε ντυθεί με τη στολή του μασκοφόρου ήρωα τις Αποκριές. Εφέτος που δεν είναι νομάρχης, βουλευτής και γενικώς εκτός πολιτικής σκηνής, βρήκε κάτι πιο... ιδιαίτερο προκειμένου να κλέψει τις εντυπώσεις. Έστειλε λοιπόν ανακοίνωση που ανέφερε ότι: "Στα εγκαίνια της Διαστημικής Υπηρεσίας του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει ως αστροναύτης/Νίκος Παππάς ο Παναγιώτης Ψωμιάδης." Φυσικά δε γίνονται εγκαίνια τέτοιας υπηρεσίας στη Δράμα το Σάββατο, αλλά ο Πανίκας θα πάει σε μασκέ που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας. Ωραία ιδέα για μεταμφίεση δε λέμε. Αλλά έχουμε μία απορία: Εντάξει η στολή αστροναύτη. Νίκος Παππάς πως θα ντυθεί;

23/02/2017
 
WAGENKNECHT

Ο Ξυδάκης της Die Linke

Τιτιβίσματα

Ήταν λογικό κι επόμενο η ΝΔ να σπεύσει να βγάλει ανακοίνωση για τις δηλώσεις της επικεφαλής της ΚΟ της Die Linke (της γερμανικής Αριστεράς, που είναι αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ) Σάρα Βάγκενκνεχτ περί Grexit. Τόσο καιρό ακούνε το ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε να τους εγκαλεί για τις δηλώσεις Σόιμπλε περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, βρήκαν ευκαιρία να πάρουν την εκδίκηση τους. Σημειωτέον πάντως ότι η Βάγκενκνεχτ είναι ο... Ξυδάκης της Die Linke. Εχει την ίδια ακριβώς θέση (επικεφαλής της ΚΟ). Είπε χοντρικά περίπου το ίδιο πράγμα, δηλαδή όχι να βγάλουμε την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά πως εάν η οικονομία δεν πάει καλά οι Ελληνες θα πρέπει να το συζητήσουν και να αποφασίσουν. Εφαγε το ίδιο άδειασμα: Η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ δήλωσε στο ΑΠΕ ότι οι προσωπικές απόψεις της Βάγκενκνεχτ δεν εκφράζουν το κόμμα της αριστεράς. Είναι προφανές άλλωστε ότι έπεσε τηλέφωνο από την Κουμουνδούρου στο αδελφό κόμμα για να μαζέψουν την επικεφαλής της ΚΟ.

23/02/2017
 
GREXIT

Τρόμαξαν τους επενδυτές

Τιτιβίσματα

Τα σενάρια περί Grexit και δημοψηφισμάτων που κυκλοφόρησαν από διάφορους σε Βερολίνο αλλά και σε Αθήνα, τρόμαξαν πολιτικούς και επενδυτές ανά την Ευρώπη. Από πρεσβείες και επιχειρήσεις έπαιρναν τηλέφωνα σε πολιτικούς και δημσιογράφους στην Αθήνα ρωτώντας εάν ο Τσίπρας θα βγάλει τη χώρα από την Ευρωζώνη. Διότι όπως εξηγούσαν τους επενδυτές δεν τους ενδιαφέρει διόλου πότε και πως θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά τους απασχολεί αν υπάρχει κίνδυνος Grexit. Συμπέρασμα: Η συζήτηση περί τέτοιων σεναρίων βλάπτει σοβαρά τις επενδύσεις.

23/02/2017
 
ND

Τα ΓΥΡΙΖΑ και amber alert Τσακαλώτος

Τιτιβίσματα

Στη ΝΔ το έριξαν στο χιουμορ και το τρολάρισμα χθες. Αφενός η Ομάδα Αλήθειας (που ιδρύθηκε επί Σαμαρά και προφανώς εξακολουθεί να λειτουργεί ημιεπισήμως) έβγαλε amber alert για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε συνέχεια της διαρροής γαλάζιων κύκλων, οι οποίοι έθεταν το ερώτημα που εξαφανίστηκαν απο τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Ο δε πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης έφτιαξε δικό του meme και το κυκλοφόρησε στο twitter βαφτίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ "τα ΓΥΡΙΖΑ".

23/02/2017
 
XRISTOFILOPOULOU

Αντίπαλοι, όχι εχθροί

Τιτιβίσματα

Ημερίδα για τον ΕΟΠΠΥ πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στο ίδιο πάνελ βρέθηκαν δύο άσπονδοι φίλοι: Η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Βασίλης Οικονόμου. Όταν και οι δύο ήταν στο ΠΑΣΟΚ ήταν σκοτωμένοι. Μιλάμε για ομηρικές μάχες, καθώς και οι δύο εκλέγονταν στο υπόλοιπο Αττικής και είχαν την ίδια βάση. Η κόντρα συνεχίστηκε και όταν ο Οικονόμου πήγε στη ΔΗΜΑΡ, γιατί στην πραγματικότητα και πάλι ανταγωνίζονταν για την ίδια εκλογική πελατεία. Πλέον όμως ο Οικονόμου είναι στη ΝΔ και έχει να παίρνει από άλλες δεξαμενές. Έτσι λοιπόν κάθισαν δίπλα δίπλα και τα έλεγαν ψιθυριστά. Επιβεβαιώνοντας τη ρήση πως στα άλλα κόμματα είναι οι αντίπαλοι σου, οι εχθροί σου είναι στο δικό σου κόμμα.

22/02/2017
 
AVRAMOPOULOS

Φόρος τιμής

Τιτιβίσματα

Την Breitscheidplatz, όπου είχε σημειωθεί η τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη γερμανική πρωτεύουσα ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Εκεί έχει φτιαχτεί ένα μικρό αυτοσχέδιο μνημείο, όπου οι πολίτες ανάβουν κεριά και αφήνουν λουλούδια. Ο επίτροπος άφησε και εκείνος μερικά λουλούδια αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων και στέλνοντας το μήνυμα: “Η ΕΕ ενωμένη και αποφασισμένη κατά της τρομοκρατίας”.

22/02/2017
 
EU

Γαλλογερμανικές συζητήσεις περί ασύλου

Τιτιβίσματα

Το δημοσίευμα του Reuters ότι Γερμανοί αξιωματούχοι προτείνουν να γίνουν πιο εύκολες οι απελάσεις αιτούντων άσυλο από την ΕΕ ήρθε μετά την επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας. Δεν γνωρίζουμε εάν τέθηκε τέτοιο ζήτημα κατά τη συνάντηση. Ξέρουμε όμως ότι ο Ντε Μεζιέρ είπε πως δουλεύουν πάνω στο κοινό πλαίσιο ασύλου και με τη Γαλλία και ότι είναι πιο αισιόδοξος μεν, αλλά όχι πολύ σίγουρος πως θα έχουμε τελειώσει ως τον Ιούνιο, στο τέλος της μαλτέζικης προεδρίας

22/02/2017
 
KARAMANLIS

Οι πυρκαγιές και ο Καραμανλής

Τιτιβίσματα

Το βιβλίο των Ν.Διαμαντή και Γ.Σταμούλη για τις πυρκαγιές του 2007 παρουσιάστηκε χθες στο Τιτάνια και την παράσταση έκλεψε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα κατά την άφιξη του στο ξενοδοχείο. Παρόντες στην παρουσίαση μεταξύ άλλων ο Βύρων Πολύδωρας, που ως υπουργός Δημόσιας Τάξης τότε είχε γράψει ιστορία με την ατάκα για το “στρατηγό άνεμο” και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, που ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε την επικοινωνιακή διαχείριση των τραγικών και δύσκολων εκείνων ημερών.

21/02/2017
 
ND

Δύο πρώην εχθροί

Τιτιβίσματα

Επί κυβέρνησης Σαμαρά ο διευθυντής του ΤΠΔΥ (του ταμείου που δίνει τα εφάπαξ) Νίκος Καλάκος είχε χοντρή κόντρα με τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο Γιάννη Βρούτση. Πλέον όμως πληροφορίες λένε ότι έχει έρθει πολύ κοντά με το νυν πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα ότι τα έχει βρει και με το Βρούτση μπροστά στον κοινό εχθρό, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες τον φέρουν να ετοιμάζεται να κατέβει και στη Β' Αθήνας. Πόσοι υποψήφιοι θα χωρέσουν σε αυτή την περιφέρεια καίτοι η μεγαλύτερη της χώρας, δεν ξέρουμε. Εκείνο που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας είναι πως θα γίνει χαμός γιατί κάθε ένας από τους “μεγάλους” βουλευτές της περιφέρειας θα κατεβάσει και από ένα “δορυφόρο”.

21/02/2017
 
ANNA_MISEL_ASIMAKOPOULOU

Άδωνι σόρρυ, μα έχει βρει καλύτερο αγόρι

Τιτιβίσματα

Ποια έλειπε τις προάλλες από την κοπή της πίτας του Αδώνιδος Γεωργιάδη; Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με την οποία στις πρώτες εκλογές του 2015 ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε κάνει ντουέτο στη Β' Αθήνας (δεν ήταν βέβαια η μόνη με την οποία είχε ανταλλάξει σταυρούς και στήριξη). Οι γαλάζιες κακές γλώσσες λένε όμως ότι έχουν ψυχρανθεί και μάλιστα η Ασημακοπούλου έχει πλέον πιάσει φιλίες με τον επίσης προερχόμενο από το ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη. Βέβαια δεν κατεβαίνουν στην ίδια περιφέρεια, για να πριμοδοτήσουν ο ένας τον άλλο, έχουν όμως άριστες πολιτικές σχέσεις.

21/02/2017
 
FOTILAS

Πικάντικες παροιμίες

Τιτιβίσματα

"Εδώ ισχύει το "η πουτ..να στα ογδόντα ξεκινάει να κάνει σκόντα!" έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο νεοαφιχθείς στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα ότι το αφορολόγητο δεν είναι φετίχ προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση. Ομολογούμε ότι πρόκειται για μία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα παροιμία- έκφραση που δεν έχουμε ξανακούσει.

21/02/2017
 
AVRAMOPOULOS

Ο Αβραμόπουλος στο Βερολίνο

Τιτιβίσματα

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Επίτροπος για Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Thomas de Maizière και τον Προϊστάμενο της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας και Υπουργό Ειδικών Καθηκόντων Peter Altmaier. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Thomas de Maizière θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου στις 12:30 (ώρα Ελλάδας). Ο Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει επίσης στο 20ο Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Συνέδριο και θα απευθύνει ομιλία για τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ στο ίδρυμα Konrad-Adenauer στις 13.00 (ώρα Ελλάδας). Σημειώνεται ότι τόσο η συνέντευξη τύπου όσο και η ομιλία του Επιτρόπου στο ίδρυμα Konrad-Adenauer θα μεταδοθούν ζωντανά από το δορυφορικό κανάλι της Ευρώπης.

21/02/2017
 
DIMAR

Το πηγαδάκι και η μεταγραφή

Τιτιβίσματα

Ενδιαφέρον πολιτικό-καλλιτεχνικό πηγαδάκι “στήθηκε” στην εκδήλωση του Αθηνοράματος για τους Χρυσούς Σκούφους. Σε διπλανά τραπέζια βρέθηκαν οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Δήμητρα Ματσούκα, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η υπουργός Τουρισμού 'Ελενα Κουντουρά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος , η πρώην υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης. Η παρέα έπιασε συζήτηση για τα πολιτικά και το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Ο Θεοχαρόπουλος μετά είχε πιάσει κουβέντα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, τον οποίο άρχισαν να πειράζουν οι ηθοποιοί, ρωτώντας τον: “Θα σε πάρει στη ΔΗΜΑΡ ή μιλάτε μόνο για θέατρο;" Άλλωστε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη όπου συμμετέχει η ΔΗΜΑΡ, έχουν αρχίσει τα ανοίγματα και τις μεταγραφές.

20/02/2017
 
TSAKALWTOS

Η ευχή που θα τους χρειαστεί

Τιτιβίσματα

Το σημερινό Eurogroup θα είναι καθοριστικό, καθώς θα φανεί εάν υπάρχει ελπίδα συμφωνίας μέσα στο Μάρτιο ή εάν το αδιέξοδο θα παραταθεί με άγνωστες συνέπειες. Η ελληνική αποστολή έφτασε χθες στις Βρυξέλλες και ο πιλότος του αεροπλάνου όταν άνοιξε το μικρόφωνο για να καλωσορίσει τους επιβάτες στην πρωτεύουσα της ΕΕ ευχήθηκε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη καλή επιτυχία στη διαπραγμάτευση. Και η αλήθεια είναι ότι χρειάζονταν αυτή την ευχή.

20/02/2017
 
KONTONIS

Τι δουλειά είχε ο Κοντονής

Τιτιβίσματα

Ο Σταύρος Κοντονής στον τελευταίο ανασχηματισμό μετακινήθηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού στο θώκο του υπουργού Δικαιοσύνης. Φαίνεται όμως πως δεν θέλει να αφήσει τα θέματα του αθλητισμού. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι παρευρέθηκε στη γιορτή του ΣΕΓΑΣ. Τι δουλειά είχε εκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης; Το λογικό θα ήταν να παραστεί από την κυβέρνηση ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ούτε μπορεί να ισχυριστεί ο Κοντονής πως είχε κανονιστεί η παρουσία του εκεί πριν αλλάξει πόστο, αφού έχουν περάσει πια τόσοι μήνες από τον ανασχηματισμό

20/02/2017
 
ANDROULAKIS

H μάχη του Ανδρουλάκη

Τιτιβίσματα

Η Ελλάδα μπήκε στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο σχέδιο του... Σημίτη, αλλά για ευρωπαϊκό ταμείο που είχε συσταθεί με σκοπό τη χρηματοδότηση επενδύσεων εκσυγχρονισμού ενεργειακών συστημάτων και επενδύσεων ενεργειακής αποδοτικότητας στα φτωχότερα κράτη μέλη. Η αρχική πρόταση της Κομισιόν όμως δεν περιελάμβανε την Ελλάδα, διότι αφορούσε χώρες που το 2013 είχαν ΑΕΠ κάτω από το 60% του μέσου ευρωπαϊκού όρου και η χώρα μας είχε μεγαλύτερο από αυτό το ποσοστό ΑΕΠ μέχρι το 2014. Η Ευρωβουλή όμως ενέκρινε τροπολογία που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη -και τη στήριξη πρέπει να πουμε σχεδόν όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών- για να μπει η χώρα μας στο νέο Ταμείο Εκσυγχρονισμού του Ηλεκτροπαραγωγικού Τομέα που δημιουργείται για την περίοδο 2021 – 2030. Από αυτό η Ελλάδα θα έχει όφελος έως 450 εκ ευρώ. Δεν είναι και αμελητέο...

17/02/2017
 
TSAKALWTOS

Ο Ευκλειδης και το 3-0

Τιτιβίσματα

Πήγε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Τούμπα χθες και ο αγαπημένος του ΠΑΟΚ έφαγε τρία γκολ εντός έδρας από τη Σάλκε. Διπλή πίκρα, αν συνυπολογίσει κανείς ότι πρόκειται για γερμανική ομάδα. Διότι να είσαι υπουργός Οικονομικών, να διαπραγματεύεσαι με τους Γερμανούς, να πας λίγο πριν από ένα (ακόμη) κρίσιμο Eurogroup στο γήπεδο και να χάνει η ομάδα σου και μάλιστα από γερμανική ομάδα, σημειολογικά δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό. Ας ελπίσουμε τα γκολ τη Δευτέρα να τα βάλει στο ευρωπαϊκό γήπεδο ο Ευκλείδης και να μην κερδίσουν πάλι οι Γερμανοί.

17/02/2017
 
ND

Tο τάμα

Τιτιβίσματα

Πρέπει να κουφάθηκαν στο Μοσχάτο όταν διαπίστωσαν πως 16 βουλευτές της ΝΔ όχι μόνο είχαν καταθέσει ερώτηση για το χουντικό “τάμα του έθνους” αλλά τη συνυπέγραφαν με το Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ και τον ανεξάρτητο βουλευτή Νικο Νικολόπουλο. Ο Μητσοτάκης έδωσε εντολή να αποσυρθεί και στο κόμμα της ΝΔ άρχισαν να ψάχνονται πως ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Δεν υπήρχε πάντως κάποια συνωμοσία των ΑΝΕΛ όπως μπορεί να φοβήθηκαν στη ΝΔ, αλλά την ιδέα την είχε ο γαλάζιος βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης (που είχε επιστρέψει στη ΝΔ όταν ο Σαμαράς κάλεσε σε συναίνεση για την εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας). Οι υπόλοιποι γαλάζιοι βουλευτές δε, δήλωναν άγνοια πως την ερώτηση έχουν συνυπογράψει Καμμένος και Νικολόπουλος. Για το τάμα της χούντας επίσης προφανώς δεν ήξεραν;

17/02/2017
 
LAE

Ούτε ένα βλέμμα

Τιτιβίσματα

Όπως σας είπαμε, στην εκδήλωση του Iskra και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (ΕΔΕΚΟΠ) για το εθνικό νόμισμα με βασικό ομιλητή τον Κώστα Λαπαβιτσα, είχε πολύ κόσμο ή τελοσπάντων αρκετό, ώστε να γεμίσει η αίθουσα του κινηματογράφου Αλκυονίς. Τόσο πολύ, που αρκετοί αναγκάστηκαν να καθίσουν στο πάτωμα. Μεταξύ αυτών η Ραχήλ Μακρή που δεν έβρισκε θέση. Πάντως Ραχήλ και Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν αντάλλαξαν ούτε ένα βλέμμα.

17/02/2017
 
ND

Ο Μπουλντόζας των 80s

Τιτιβίσματα

Η προεκλογική εκστρατεία του Μιλτιάδη Έβερτ για το δήμο Αθηναίων το 1986 ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά επικοινωνιακά και πολιτικά γεγονότα της δεκαετίας του 1980 και δεν είναι καθόλου τυχαίο που έγινε ολόκληρη εκδήλωση ειδικά για αυτή προχθές στο #GR80s. Ομιλητής ο Λευτέρης Κουσούλης, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της καμπάνιας τότε (και το 2000 σύμβουλος του Σημίτη). Στο κοινό ήταν μεταξύ άλλων η Αλεξία Έβερτ, η Ντόρα Βυζοβίτου, οι Βλαστάρης, Παπαγιαννίδης, Καραγιάννη, Δ.Παπαγγελόπουλος (το μέλος της εκτελεστικής της ΝΔ). Για να μαθαίνουν οι νεότεροι, πρόκειται για την περίφημη καμπάνια με τη μπουλντόζα. Εξ ου και ο 'Εβερτ έλαβε το παρατσούκλι “μπουλντόζας”- με την καλή έννοια. Ο Κουσούλης πάντως όπως ανέφερε δε συνάντησε ποτέ τον Έβερτ κατά τη διάρκεια της καμπάνιας, αλλά επικοινωνούσε με το Δημήτρη Σιούφα. Μία φορά η μπουλντόζα σάρωσε.

17/02/2017
 
LAPAVITSAS

Όλοι κατά του ευρώ

Τιτιβίσματα

Γέμισε χθες η αίθουσα του κινηματογράφου Αλκυονίς, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Iskra με τον εύγλωττο τίτλο “Αποτυχία του ευρώ, νέα κατεύθυνση στη χώρα” και με βασικό ομιλητή τον Κώστα Λαπαβίτσα, καθώς και τον καθηγητή του Παντείου Θόδωρο Μαριόλη, τον περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλαδας Κωνσταντίνο Γαβιηλίδη, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Stefano Fassina και τον οικονομολόγο Sergi Cutillas, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γεμάτοι και οι διάδρομοι με όρθιους. Τα τέσσερα πέμπτα των παρευρισκόμενων ήταν βέβαια άνω των 30 ετών. Ίσως γιατί... θυμούνται τη δραχμή.

16/02/2017
 
GEORGIADIS

Το κοπή τη πίτα το Άδωνι

Τιτιβίσματα

Επίδειξη δύναμης θέλησε να κάνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με τη χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας του πολιτικού του γραφείου, στην οποία ομολογουμένως πήγε πολύς κόσμος. Πρώτα από όλα ο Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διατηρεί στενές σχέσεις. Επίσης ο Γιάννης Βρούτσης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βασίλης Οικονόμου, ο Μακάριος Λαζαρίδης. Πρώην βουλευτές όπως ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Θανάσης Γιαννόπουλος. Ο Άδωνις προλάβαινε πάντως ταυτόχρονα να τουιτάρει και να ανεβάζει φωτό, επισημαίνοντας ότι στο χώρο της εκδήλωσης στο Τιτάνια συγκεντρώθηκαν πάνω από 4.000 άτομα και σπεύδοντας να θεωρήσει τη συμμετοχή προάγγελο εκλογικής νίκης της ΝΔ. Φυσικά δεν ξέχασε να το αποδώσει αυτό στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σημειωτέον τέλος ότι οι περισσότερες φωτό που ανέβασε ήταν με το Σαμαρά.

16/02/2017
 
MITSOTAKIS

Τετ α τετ Μητσοτάκη- Σαμαρά

Τιτιβίσματα

Λίγο μετά τη συνάντηση με το Μοσκοβισί (μετά την οποία δεν έγιναν δηλώσεις), ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση κράτησε λίγα λεπτά και όταν ρωτήθηκαν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σχετικά, εξήγησαν ότι πρόκειται για μία από τις τακτικές επαφές του νυν και του πρώην προέδρου της ΝΔ. Απλώς επειδή αυτή τη φορά έγινε μετά τη συνάντηση με Μοσκοβισί στη Βουλή, τους είδαν και οι δημοσιογράφοι.

15/02/2017
 
GEORGIADIS

Νέα κυβίστηση του Αδώνιδος

Τιτιβίσματα

Δεν είναι βέβαια και είδηση τόσες φορές που έχει συμβεί, αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης άλλαξε θέση. Στον αντιπρόεδρο της ΝΔ είχε ξεφύγει πρόσφατα η δήλωση πως καλύτερα να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πέσει η κυβέρνηση, την οποία αξιοποίησε δεόντως το Μαξίμου, ενώ του επιτέθηκαν και από τη ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Βλάχος. Χθες λοιπόν, ο Γεωργιάδης βγήκε στο Real FM και προσπάθησε να το πάρει αλλιώς. Είπε ότι η ΝΔ εδώ και μήνες ζητά να κλείσει η αξιολόγηση και πως ο Τσίπρας πρέπει ή να το κάνει γρήγορα ή να πάει σε εκλογές. Διότι κατά τον Άδωνι εάν υπάρξουν εκλογές, “ η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πετύχει συμφωνία με λιγότερα μέτρα. Γιατί πλέον ένας παράγοντας στην εξίσωση που ανεβάζει τον λογαριασμό είναι η παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα.” Ενώ εάν ο Τσίπρας μείνει στην εξουσία χωρίς να κλείσει την αξιολόγηση, θα οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή.

15/02/2017
 
SYRIZA

Ο τρίτος δρόμος της αριστεράς

Τιτιβίσματα

Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ φωτιές άναψε ο Νίκος Φίλης (μεταξύ άλλων) με τη δήλωση του πως “το ΠΑΣΟΚ είναι ο συγγενικός μας χώρος, έστω και εάν μας βρωμάει”. Εκτός του ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας έχει και προσωπικούς λόγους να απεχθάνεται τους ΑΝΕΛ, φαίνεται ότι εκφράζει μία τάση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι ο σημερινός κυβερνητικός εταίρος έχει γίνει βαρίδι και προτιμά ένα ΠΑΣΟΚ, που θα έχει πάρει οριστικες αποστάσεις από τη δεξιά. Άλλοι πάλι ενοχλουνται από το φλερτ και με την εγχώρια και με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Η ΚΕ όμως βρήκε τη σολομώντεια λύση, βάσει και της ομιλίας Τσίπρα. Στην πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, που βγήκε χθες, αναφέρεται μεταξυ άλλων ότι: “Αναγκαία κρίνεται η ενίσχυση των πρωτοβουλιών επιτάχυνσης και εμβάθυνσης της πολιτικής συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς μέσω της διεύρυνσης του πεδίου συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με δυνάμεις των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο.” Για το τι θα γίνει στο εσωτερικό βέβαια κουβέντα. Αλλά στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δε λέγονται και πράγματα που λέγονται και δε γίνονται.

15/02/2017
 
PASOK

Τολμηρή πρόταση για τρεις

Τιτιβίσματα

Κινητικότητα υπάρχει στον πάλαι πότε εκσυγχρονιστικό χώρο, τα περισσότερα στελέχη του οποίου στηρίζουν Ποτάμι και Ώρα Ευθύνης, επικροτώντας τη δημιουργία ενός “μεταρρυθμιστικού κόμματος” στο κέντρο. Πληροφορούμεθα φερ ειπείν ότι ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος ετοιμάζεται να καταθέσει τη (ρηξικέλευθη όσο να πεις) πρόταση να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας τρεις πρώην πρωθυπουργοί (κατά τα πρότυπα της αραβικής άνοιξης) και συγκεκριμένα ο Κώστας Καραμανλής, ο Κώστας Σημίτης και ο Λουκάς Παπαδήμος. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως πιο πιθανό βλέπουμε να γίνει πρωθυπουργός ο ίδιος ο Κοντογιαννόπουλος παρά να συνεργαστεί ο Καραμανλής με το Σημίτη και ο Σημίτης με τον Καραμανλή. Δεν έχουμε επίσης απάντηση στο ερώτημα πως ήρθε στον εκσυγχρονιστή πρώην υπουργό να βάλει στην εξίσωση και τον Καραμανλή.

15/02/2017
 
TZANAKOPOULOS

Θα τρίβουν τα μάτια τους

Τιτιβίσματα

Βέβαιος ότι θα κλείσει η συμφωνία τη Δευτέρα στο Eurogroup και χωρίς νέα μέτρα δήλωνε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι. ''Θα τρίβουν τα μάτια τους πολλοί'' έλεγε χαρακτηριστικά. Δεν αποκάλυψε όμως πόθεν απορρέει τόση αισιοδοξία. Υποθέτουμε ότι θα έχει τους λόγους του ή ότι κάτι ξέρουν στο Μαξίμου. Ελπίζουμε πάντως να επιβεβαιωθεί, διότι δεν υπάρχει νοήμων 'Ελλην που να μη θέλει να λήξει και αυτό το θρίλερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού το ιδανικό της λύτρωσης από τα μνημονιακά δεσμά το έχουμε επί του παρόντος ξεχάσει.

15/02/2017
 
MERKEL

Εθιμοτυπία

Τιτιβίσματα

Η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της CDU. Με την ιδιότητα της προέδρου της CDU και όχι της καγκελαρίου συναντήθηκε άλλωστε η Μέρκελ με τον πρόεδρο της ΝΔ. Και αυτό καθώς στην καγκελαρία γίνονται μόνο συναντήσεις με ομολόγους και μέλη κυβερνήσεων άλλων χωρών. Εξ ου και η καγκελάριος δεν έκανε δηλώσεις μετά. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με την ιδιότητα της καγκελαρίου με το Γάλλο πρωθυπουργό Bernard Cazeneuve στην καγκελαρία, όπου έγιναν και δηλώσεις σύμφωνα με το εθιμοτυπικό.

14/02/2017
 
MITSOTAKIS

Τα Νέα από Βερολίνο

Τιτιβίσματα

Ενώ ο Μητσοτάκης ηταν στο Βερολίνο βγήκε η απόφαση που επιτρέπει την πληρωμή των εργαζόμενων του ΔΟΛ και των εξόδων λειτουργίας και η συζήτηση για την τύχη του Συγκροτήματος έφτασε στη γερμανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα λοιπόν με πηγές της ΝΔ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αρνητικός επί της αρχής για μία ρύθμιση που θα διακινδύνευε χρήματα των φορολογούμενων. Εάν η κυβέρνηση φέρει ρύθμιση, “θα το δούμε” έλεγαν οι ίδιες πηγές και σημείωναν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ με μεγάλη χαρά θα διαβάσει “Τα Νέα” σήμερα αφού η δικαστική απόφαση θα επιτρέψει την κυκλοφορία τους.

14/02/2017
 
MITSOTAKIS

Τρέξιμο στο Βερολίνο

Τιτιβίσματα

Το Βερολίνο είναι μία πανέμορφη πόλη, με πράσινο και ελεύθερους χώρους και φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι βρέθηκε εκεί. Σηκώθηκε λοιπόν έξι και μισή χθες το πρωί και πήγε για τρέξιμο, παρά το κρύο. Κρύο δηλαδή για τα δεδομένα της Ελλάδας, γιατί για τα δεδομένα του Βερολίνου θερμοκρασίες αυτή την εποχή κοντά στο μηδέν και όχι πολύ κάτω από αυτό είναι μάλλον... υψηλές. Έτσι... αναζωογονημένος πήγε το μεσημέρι στο ραντεβού με τη Μέρκελ στα γραφεία της CDU.

14/02/2017
 
XYDAKIS

Η σιωπή είναι χρυσός

Τιτιβίσματα

Μεταξύ των στελεχών που είχαν ζητήσει να μιλήσουν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης. Του είπαν όμως ότι εκείνη τη στιγμή ο χρόνος που είχε στη διάθεση του ήταν ένα λεπτό. Τελικά εκνευρίστηκε και έφυγε χωρίς να πάρει το λόγο. Ισως να υπέθεσε ότι ανησύχησαν από το κόμμα πως θα αρχίσει πάλι να λέει περί δραχμής και θα γινόταν θέμα από τη συνεδρίαση, που κατά τα άλλα αν εξαιρέσεις τους κεραυνούς Φίλη ήταν ψιλο-ήρεμη.

13/02/2017
 
SYRIZA

Έξαλλοι οι 53 με Μουζάλα

Τιτιβίσματα

Δεν έλεγαν και τα καλύτερα για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, στελέχη της κίνησης των 53 σε πηγαδάκια στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ χθες. Ειδικότερα συζητούσαν ότι υπάρχουν καταγγελίες πως σχολεία δε δέχονται να εγγράψουν προσφυγόπουλα. Υποστήριζαν όμως ότι δε φταίει το Παιδείας σε αυτό, αλλά κάτι δεν έχει κάνει καλά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

13/02/2017
 
WRA_EYTHINIS

Το Ποτάμι ρέει στην Ώρα Ευθύνης

Τιτιβίσματα

Σας το είχαμε γράψει εδώ και καιρό πως η πρωτοβουλία των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη είχε γέφυρες με το Ποτάμι εξαρχής, καθώς άλλωστε συμμετείχε στην ίδρυση της ο Μεϊμάρογλου. Καθώς δε στελέχη του Ποταμιού φεύγουν για ΝΔ ή Δημοκρατική Συμπαράταξη, υπήρχε το σενάριο ο βασικός κορμός του Κινήματος να συνενωθεί με την κίνηση των τριών, που έλαβε εν τω μεταξύ το όνομα “Ώρα Ευθύνης”. Οι κινήσεις που έγιναν στο μεσοδιάστημα το επιβεβαίωσαν και χθες τόσο η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη της, όσο και η ανακοίνωση του Ποταμιού για τον εορτασμό των τριών ετών από την ίδρυση του, περίπου το επισημοποίησαν: Το Ποτάμι ρέει στην Ωρα Ευθύνης, με την πρόταση της οποίας για ίδρυση νέου φορέα συγκλίνει και όχι με αυτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

13/02/2017
 
TSIPRAS

Ο Τσίπρας στο βιβλίο του Παρασκευόπουλου

Τιτιβίσματα

Στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, “Οι μέλισσες και οι λύκοι”, θα είναι απόψε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Για το βιβλίο, που περιλαμβάνει οκτώ μελέτες της ιστορίας του ελληνικού δικαίου, θα μιλήσουν ο Φώτης Κουβέλης, η Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ιουλία Βελισσαροπούλου-Καράκωστα και ο Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π. και Βουλευτής, Αριστείδης Μπαλτάς. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Παπαναστασίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών. Για να δούμε εάν θα απαντήσει και ο πρωθυπουργός στο ερώτημα που θέτει ο συγγραφέας: Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, όπως οι μέλισσες (κατά τον Αριστοτέλη), ή άγριο θηρίο, όπως ο λύκος (κατά το Χομπς);

10/02/2017
 
EUROVOULI

Τρολιές και σέλφι

Τιτιβίσματα

Το τρολάρισμα του Άγγλου ευρωβουλευτή των Εργατικών Seb Dance στο λαϊκιστή Νάιτζελ Φάρατζ έκανε το γύρο του διαδικτύου και ενθουσίασε τους συναδέλφους του. Ο ευρωβουλευτής στάθηκε πίσω με το Φάρατζ με ένα χαρτί που έγραφε “σας λέει ψέματα” και βελάκι που έδειχνε το λαϊκιστή πολιτικό, ώστε να φαίνεται στην κάμερα. Όταν επέστρεψε στη θέση του, δέχθηκε συγχαρητήρια από τους υπόλοιπους σοσιαλιστές ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και του Έλληνα Νίκου Ανδρουλάκη. Και έβγαλαν όλοι μαζί και μία σέλφι για να θυμούνται τη στιγμή.

10/02/2017