Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Το πόρισμα για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής σε ΜΜΕ ζητά η Εξεταστική

 
 
 
Νέα κλήση για τον Θ. Κυριακού του Αντέννα. Στις 11 Οκτωβρίου η κατάθεση του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Αυτοπροσκλήθηκε ο πρώην μέτοχος του ALTER Κ. Γιαννίκος
 

Το πόρισμα του Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) για τις δανειοδοτήσεις της Τράπεζας Αττικής σε ΜΜE, θα ζητήσει από την κεντρική τράπεζα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια σε κανάλια και τα κόμματα.

 

Το αίτημα που είχε κατατεθεί εδώ και ημέρες από την αντιπολίτευση έγινε δεκτό σήμερα από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής, Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει άμεσα σχετικό αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θα καταθέσει, όμως, και ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος έχει κληθεί για τις 11 Οκτωβρίου. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 27 και στις 29 Σεπτεμβρίου Σεπτεμβρίου θα καταθέσουν δύο στελέχη της ΤτΕ (ο διευθυντής επιθεώρησης και η διευθύντρια εποπτείας). 

Η Εξεταστική Επιτροπή απέρριψε, εντωμεταξύ, το αίτημα του Αντέννα να μην καταθέσει ο ισχυρός άνδρας του σταθμού Θοδωρής Κυριακού ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Η Εξεταστική αποφάσισε να καλέσει εκ νέου σε ακρόαση τον κ. Κυριακού την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, έφτασε ένα πρωτοφανές αίτημα στη Εξεταστική Επιτροπή. Ο πρώην μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος του ALTER Κώστας Γιαννίκος αυτοπροσκλήθηκε να καταθέσει σε συνέχεια όσων του επέρριψε στην ακρόασή του την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιώργος Κουρής. Η πλειοψηφία αποδέχτηκε την πρόταση.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus