Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και ο πόλεμος ΚΚΕ - ΣΕΒ

 
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε το ΚΚΕ παρουσία του γγ Δ. Κουτσούμπα και πλήθους στελεχών του κόμματος. Αντιδράσεις προκάλεσε το πανό που αναρτήθηκε στου υπουργείο Οικονομικών, με τον ΣΕΒ να απαντά
 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε δηλώσεις του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα είπε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη ξεχάσει την κατάργηση των μνημονίων και των 400 εφαρμοστικών νόμων. Η κυβέρνηση έχει επίσης ξεχάσει ακόμα και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ετοιμάζεται για μια νέα συμφωνία προπαρασκευαστική ενός νέου μνημονίου με πολλά νέα αντιλαϊκά μέτρα».

«Η λύση είναι ο εργατικός λαϊκός αγώνας να οργανωθεί εδώ και τώρα, να αναπτυχθεί μια μεγάλη κοινωνική νέα λαϊκή συμμαχία ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα, να ενισχυθεί το ΚΚΕ» πρόσθεσε.

 

Ο Τσίπρας θα γίνει ένα καλός πρωθυπουργός

«Παλεύουμε αυτή την στιγμή για να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, τα επιδόματα, για να κατοχυρωθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, βεβαίως να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να υπάρχει πραγματική ανάκτηση των απωλειών του λαού μας και να ενισχυθούν ουσιαστικά πλέον οι άνεργοι» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

 

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας «θα φέρει μια συμφωνία και θα γίνει ένας καλός πρωθυπουργός» είπε ότι «ήδη προετοιμάζεται η συμφωνία με όλες τις αντιφάσεις και τις αντιθέσεις που υπάρχουν στην Ευρωζώνη, υπάρχει μια συμφωνία στα σκαριά, αυτή θα είναι προσωρινή για να προπαρασκευαστεί το νέο μνημόνιο, η νέα δανειακή σύμβαση που επίσης θα φέρει πάρα πολύ επώδυνα μέτρα το επόμενο χρονικό διάστημα».

Το ΠΑΜΕ δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η επιχειρηματικότητα είναι η λύση

«Μετά από έξι χρόνια κρίσης και ύφεσης, το ΠΑΜΕ δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι η επιχειρηματικότητα είναι η λύση και όχι το πρόβλημα για τα δεινά της Ελλάδας, επισημαίνει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωση με αφορμή τη ανάρτηση πανό στο υπουργείο Οικονομικών από το ΠΑΜΕ, με υβριστική όπως αναφέρει αναφορά στον Σύνδεσμο. Το πανό παρουσίαζε τους τρεις πρωθυπουργούς Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα με σημειωμένους τους αριθμούς ένα, δύο και τρία κάτω από κάθε έναν, υπονοώντας τα μνημόνια και από πάνω τους ο ΣΕΒ ως γκάνγκστερ.

 

"Είναι φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα να παρουσιάζεται ο ΣΕΒ ως εχθρός του λαού, όταν οι επιχειρήσεις μέλη του, παρέχουν τις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, στηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τα δημόσια έσοδα, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης", προσθέτει ο Σύνδεσμος και καταλήγει:

"Η στείρα λογική του ΠΑΜΕ που επιμένει στους ταξικούς διαχωρισμούς της Ελληνικής κοινωνίας οδηγεί σε αδιέξοδα. Έφθασε η ώρα να τελειώσουν οι συλλογικές ψευδαισθήσεις, που καλλιεργούνται σκόπιμα καθ' όλη την περίοδο της κρίσης και να συστρατευθούμε όλοι -πολιτικοί, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι- σε ένα κοινό όραμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης».

Πηγή: ΑΠΕ

 
Περισσότερα: K.K.E

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER