Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τσακαλώτος: Δεν θα πάμε σπίτια μας

 
 
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα δεν αποτελεί ελεημοσύνη, ούτε ευεργέτημα. Καταλόγισε στη ΝΔ υποκριτικό ενδιαφέρον για τη μεσαία τάξη
 

Στην παραδοχή ότι το κοινωνικό μέρισμα δεν αποτελεί την βέλτιστη μέθοδο αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων προχώρησε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι το βοήθημα στους αδύναμους εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική και είναι προτιμότερο από το να μην κάνει κανείς τίποτα και να «πάει σπίτι του».

 

«Το κοινωνικό μέρισμα δεν είναι ελεημοσύνη. Είναι, όμως, καλύτερο από το να πούμε: "πάμε σπίτια μας"»" είπε ο υπουργός Οικονομικών και ξεκαθάρισε: «εμείς δεν θα πάμε σπίτια μας !» «Δεν είμαστε ευεργέτες αλλά δεν ζούμε και στους καλύτερους από όλους του κόσμους. Έχουμε αυτούς τους περιορισμούς» πρόσθεσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο μέρισμα.

Fake news ότι η μεσαία τάξη βρίσκεται στα 12.000 ευρώ

Ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε, όμως και σε μερίδα Μέσων Ενημέρωσης που του καταλόγισαν ότι ταύτισε τη μεσαία τάξη με τα εισοδήματα των 12.000 – 18.000 ευρώ. «Εγώ δεν είπα αυτό. Είπα ότι το μέρισμα πιάνει το κατώτερο μέρος της μεσαίας τάξης» ανέφερε και έκανε λόγο για ένα ακόμα κρούσμα fake news.

O υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε, όμως, και στην ΝΔ για το θέμα της μεσαίας τάξης καταλογίζοντάς της υποκριτικό ενδιαφέρον. Διερωτήθηκε, μάλιστα, εάν οι κυβερνήσεις της ΝΔ μείωσαν το εισόδημα των πολιτών κατά 25% «υπέρ των μεσαίων». Στο ίδιο πνεύμα καταλόγισε στη ΝΔ ότι εμπλέκεται στα Paradise Papers «από αγάπη προς τη μεσαία τάξη». «Σε μια χώρα που έχει χάσει 25% του εισοδήματός της έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση» ανέφερε. «Μη λέτε ότι έχουμε στόχο τη μεσαία τάξη. Σωστά αντιμετωπίζουμε την ανθρωπιστική κρίση. Δεν μπορεί το ένα τρίτο της οικονομίας να είναι στη φτώχεια» πρόσθεσε στο ίδιο πνεύμα.

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER