Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τσακαλώτος στη Liberation: Οι δανειστές δεν θέλουν έναν έντιμο συμβιβασμό

 
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και ηγετικό μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης μίλησε στη γαλλική εφημερίδα και τόνιζε πως οι μειώσεις συντάξεων δεν αποτελούν ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα
 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκ των επικεφαλής της ομάδας των διαπραγματευτών της Ελλάδας στις συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές της (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), δήλωσε σε μια συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα Libération ότι οι εταίροι της Αθήνας "δεν μοιάζουν έτοιμοι" να συναινέσουν "σε έναν συμβιβασμό".

Στις τελευταίες συναντήσεις του με εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν, είπε ο κ. Τσακαλώτος, παρουσίασε "μια σειρά προτάσεων για τα δημοσιονομικά ζητήματα (...), αλλά στην πραγματικότητα, οι συνομιλητές μας δεν φάνηκαν να είναι έτοιμοι για έναν συμβιβασμό".

 

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στη συνέντευξη στο ζήτημα των συντάξεων, ένα από τα πιο ακανθώδη στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές: "οι συνομιλητές μας επιμένουν κάθε φορά στις μειώσεις των συντάξεων. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό σε μια χώρα όπου έχουν ήδη μειωθεί σημαντικά εδώ και πέντε χρόνια, και όπου τα δύο τρίτα των συνταξιούχων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας", τόνισε.

Παρά την ένταση και την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας επιθυμεί "μια συμφωνία με ένα βιώσιμο οικονομικό πρόγραμμα εντός του ευρώ" και πρόσθεσε: "είμαστε θεμελιωδώς υπέρ της Ευρώπης".

"Εάν καταλήξουμε σε μια συμφωνία πριν από την 30ή Ιουνίου, το 'Grexit' δεν θα αποτελεί πλέον μια μόνιμη απειλή", πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή: ΑΠΕ

 
Περισσότερα: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER