Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τσαβούσογλου: Ανάρμοστες οι δηλώσεις Γκάμπριελ - Αρνητική σε πλήρη αναστολή των εξαγωγών όπλων η Μέρκελ

 
 
Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του γερμανού ΥΠΕΞ σχετικά με "πάγωμα" των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία
 

Ανάρμοστες για υπουργό Εξωτερικών, χαρακτήρισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τις δηλώσεις του γερμανού ομολόγου του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σχετικά με την αναστολή μεγάλων εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία.

 

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι προσπάθειες αύξησης της εκλογικής επιροής με επιθέσεις κατά της Τουρκίας, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, χαρακτήρισε "πιο ενδεδειγμένη" τη στάση της γερμανίδας καγκελάριου η οποία μιλώντας σε τηλεοπτικό σόου στο δίκτυο NDR, απέρριψε την αναστολή όλων των μειζόνων εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, η Γερμανία θα εξετάσει κατά περίπτωση τα αιτήματα της Άγκυρας για πωλήσεις όπλων, ενώ σημείωσε πως αν και τελούν ήδη υπό κάποιον περιορισμό, η Τουρκία παραμένει βασικός σύμμαχος στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε πως δεν βλέπει κανένα λόγο για την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Γερμανούς που ταξιδεύουν στην Τουρκία, σημειώνοντας εντούτοις ότι το Βερολίνο κρατά ανοιχτές τις επιλογές του.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER