Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τσίπρας: Αν η Ευρώπη επιθυμεί τη συνέχεια της υποτέλειας, θα πούμε το μεγάλο 'όχι'

 
 
Μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας, έστειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του. Απέκλεισε εκλογές και δημοψήφισμα και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σηκώσει το βάρος των δύσκολων αποφάσεων. Σε ποια περίπτωση θα συγκρουστεί με την ΕΕ
 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συνεργάτες του, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές και ότι αυτή η κυβέρνηση,  θα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

 

"Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο", είπε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου και πρόσθεσε:

"Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι".

Ο Κ. Τσίπρας τόνισε ακόμα ότι "αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας".

Παράλληλα έστειλε μήνυμα και στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί θα πούμε το μεγάλο όχι.

"Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία", είπε ο πρωθυπουργός.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

 
Περισσότερα: Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER