Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τσίπρας: Το QE δεν είναι πλέον κρίσιμο για την Ελλάδα

 
 
"Θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά δεν είναι τόσο κρίσιμο για εμάς όπως πιστεύαμε προηγουμένως", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNBC
 

Στο αμερικανικό δίκτυο CNBC μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Όπως ανέφερε, η "ελληνική κυβέρνηση δεν πιστεύει πλέον πως η "ένεση ρευστότητας" από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάκαμψη της χώρας".

"Νομίζω πως θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα (ποσοτικής χαλάρωσης), όμως δεν είναι τόσο κρίσιμο για εμάς, όπως πιστεύαμε προηγουμένως", διευκρίνισε.

"Η εκτίμησή μας πριν τη δεύτερη αξιολόγηση ήταν πως το QE αποτελεί "κλειδί" προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στην αγορά, όμως αυτό δεν ήταν αλήθεια. Οι εξελίξεις έδειξαν πως δεν ήταν προϋπόθεση" ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Το CNBC σημειώνει ότι η χώρα μας δεν μπορεί να ενταχθεί στο QE καθώς το χρέος δεν αξιολογείται από τους οίκους αξιολόγησης με επενδυτική βαθμίδα. Παρόλα αυτά, οι οίκοι ενδέχεται αλλάξουν την αξιολόγησή τους, αν η Ελλάδα ολοκληρώσει επιτυχώς το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης το καλοκαίρι και αναδιαρθρώσει το χρέος της

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, "η Ελλάδα έχει άλλωστε βγει δύο φορές στις διεθνείς αγορές φέτος, προσελκύοντας αυξημένο ενδιαφέρον από τους επενδυτές και στις δύο περιπτώσεις, ενώ η Αθήνα αναμένεται να βγει τουλάχιστον άλλες δύο φορές στις αγορές πριν λήξει το πρόγραμμα διάσωσης, τον Αύγουστο του '18".

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER