Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η "ομερτά" και ο "τζάμπα μάγκας"

 
 
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος του ΣΥΝ με αφορμή δηλώσεις του δεύτερου, περί αδυναμίας "λειτουργίας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με όρους ομερτά" (Vid)
 

"Δεν μπορεί μία κοινοβουλευτική δημοκρατία να λειτουργεί με όρους ομερτά", δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προκαλώντας την αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου.

 

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών είπε: "Αφου εξηγήσατε στα ελληνικά τι σημαίνει ομερτά, να σας εξηγήσω κι εγώ τι σημαίνει 'τζάμπα μάγκας'".

"Δεν μπορεί να εμφανίζεται στο βήμα της Βουλής και να προσβάλλει την πλειοψηφία των βουλευτών", που σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος αυτής της πατρίδας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον υπουργό, να δημοσιοποιήσει την επιστολή της κυβέρνησης προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λανγκάρντ, ώστε να γίνουν γνωστά τα συμφωνηθέντα μέτρα.

Απαντώντας του ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε πως θα καταθέσει την επιστολή στα πρακτικά της Βουλής, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ εύθραυστη, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου, συμπεριλαμβανομένου και του άρθρου 37.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Απόστολου Κακλαμάνη,  ο οποίος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει.

"Υπάρχει προσωπικό θέμα για μένα προσωπικά και νομίζω για όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να μη συνομιλεί με τη συνείδησή του, όμως δε δέχομαι να μιλάει εκ μέρους μου", είπε ο κ. Κακλαμάνης, χαρακτηρίζοντας "προσβολή" αυτό που είπε από το βήμα της Βουλής, "ότι εγώ και οι συνάδελφοί μου θα ψηφίσουμε το προϊόν συμφωνίας συμμοριών".

"Κάνουμε το καθήκον μας για την πατρίδα. Επιτέλους, έχουμε δώσει εξετάσεις και τις έχουμε δώσει για 35 συναπτά χρόνια. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι το Κοινοβούλιο", συμπλήρωσε, καλώντας τον κ. Τσίπρα να παραδεχθεί από το βήμα της Βουλής, ότι είπε κάτι που δεν ήθελε να πει.

Σημειώνεται, ότι λίγο αργότερα, ο κ. Τσίπρας ανακάλεσε τη δήλωσή του.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER