Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Βλέπουν δικαίωση του Σαμαρά μέσω Βαρουφάκη

 
 
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης επιμένει ότι ο Σόιμπλε έριξε τον πρώην πρωθυπουργό και οι σαμαρικοί θεωρούν ότι επιβεβαιώνεται πως οι Γερμανοί τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του Μεσσήνιου με "όχημα" τον ΣΥΡΙΖΑ
 

Τη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ουσιαστικά έριξε τον Αντώνη Σαμαρά, επικαλούνται στο σαμαρικό στρατόπεδο.

 

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε προχθές κατά την παρουσίαση του βιβλίου του "Η αρπαγή της Ευρώπης" και επανέλαβε σήμερα στο Βήμα FM ότι ο κ. Σόιμπλε απέσυρε τη στήριξή του στον κ. Σαμαρά μετά τις ευρωεκλογές του 2014.

"Η αντιμετώπιση του κ. Σαμαρά και της κυβέρνησής του από το Βερολίνο ήταν απαράδεκτη. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμπεριφέρθηκε με σκαιό τρόπο απέναντι στον Σαμαρά», σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Bήμα Fm. "Υπήρχε μεγάλη στήριξη μέχρι τον Απρίλιο του 2014. Ωστόσο, από τον Ιούνιο του 2014 το Βερολίνο δεν ήταν πια διατεθειμένο να κρατήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά. Ο Σόιμπλε δεν είχε άλλη επιλογή και απέσυρε τη στήριξή του. Υπήρχαν δύο επιλογές την περίοδο Σαμαρά: ή να υπάρξει τρίτο μνημόνιο και ο Σαμαράς να περάσει όλα τα μέτρα ή να υπάρξει βαθιά αναδιάρθρωση χρέους", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εκτιμώντας αντίθετα ότι το Βερολίνο δεν έχει αποσύρει ακόμη τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα.

Οι σαμαρικοί θεωρουν ότι επιβεβαιώνεται πως οι Γερμανοί τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του πρώην πρωθυπουργού με "όχημα" τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι και μετά την ήττα του στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο κ. Σαμαράς σε δημόσιες τοποθετήσεις του αλλά και στο εξωτερικό δεν έκρυβε το παράπονο του πως οι Ευρωπαίοι και δη οι Γερμανοί δεν τήρησαν τις υποσχέσεις που του είχαν δώσει για ρύθμιση του χρέους.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης μιλώντας επίσης στο Βήμα FM υποστήριξε από την πλευρά του πως "ένας από τους λόγους για τους οποίους τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του Σαμαρά και το έστρωσαν στα πόδια του Τσίπρα ήταν το υπερταμείο. Είναι αυτό που επίμονα μας ζητούσαν και επίμονα αρνιόμασταν".

Οι σαμαρικοί συνεπώς συγκροτούν ένα αφήγημα περί γερμανικού δακτύλου πίσω από την πτώση του Αντώνη Σαμαρά, θέλοντας έτσι να υποστηρίξουν τα περί δικαίωσής του και μάλιστα σε ρόλο "αντίστασης" στο Βερολίνο, παρουσιάζοντας αντιστρόφως τον  κ.Τσίπρα ως "εκλεκτό" της Γερμανίας, παρά το σκηνικό σύγκρουσης των τελευταίων ημερών. Σημειωτέον πως ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει το τελευταίο διάστημα τις εμφανίσεις. Χθες βρέθηκε στις Βρυξέλλες για τις  εργασίες του Κέντρου Wilfrend Martens, επίσημου think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ στις 13 Νοεμβρίου είχε πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στην Ξάνθη, από όπου είχε εκφράσει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε συναίνεση ή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 
Περισσότερα: Βαρουφάκης

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER