Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σκουρλέτης και Φίλης μιλάνε για εκλογές. Σε ποια περίπτωση μπορεί να οδηγηθούμε στις κάλπες

 
 
Αναβρασμός ενόψει της συμφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ. "Αν 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψηφίσουν, χάνεται η δεδηλωμένη", δήλωσε ο Ν. Φίλης. Εκλογές "βλέπει" ο Π. Σκουρλέτης, αν δεν υπάρξει "έντιμος συμβιβασμός"
 

"Η συζήτηση κινείται σε ένα πλαίσιο κινούμενης άμμου και δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα ακόμα" είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

Συμπλήρωσε δε, ότι "δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά μέτρα αν δεν είναι σε πλαίσιο συμβατό με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ".

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο «τελεσίγραφο» από την πλευρά των εταίρων με τη μορφή «take it, or leave it», o κ. Φίλης απάντησε η κυβέρνηση δεν μπορεί να το αποδεχθεί καθώς θα είναι έξω από το πλαίσιο του προγράμματος και τη λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου.

Εξάλλου, με δήλωσή του στο Real.gr, ο κ. Φίλης, σημείωσε ότι "εάν 12 βουλευτές δεν ψηφίσουν τη συμφωνία και η δύναμη της κυβέρνησης είναι 150, θα υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες".

"Θα ψηφίσουμε στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα. Η μειοψηφία θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Σε μας η πειθαρχία είναι συνειδητή και δεν επιβάλλεται από τον αρχηγό. Άλλωστε, τα σενάρια της αριστερής παρένθεσης τα επεξεργάζεται και τα επιδιώκει το μνημονιακό μπλοκ, οι μνημονιακές δυνάμεις, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, απαντώντας και στα περί κομματικής πειθαρχίας του Νίκου Παππά.

Π. Σκουρλέτης: 'Εντιμος συμβιβασμός ή εκλογές

Στο ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, αν η συμφωνία με τους πιστωτές δεν αποτελέσει «έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό» αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όταν εκλέγεσαι δεν παίρνεις λευκή επιταγή... Αν επιτευχθεί συμφωνία που δεν συνιστά έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό, θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός πριν την υπογράψουμε» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Πλέον έχουμε περάσει στη χορεία των πολιτικών αποφάσεων, τη λύση θα τη δώσει η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει το μάξιμουμ των υποχωρήσεων, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υποχωρήσεων. Οι άλλες πλευρές συμπεριφέρονται σαν κυβερνήτες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλα περιθώρια από τον ελληνικό λαό να αυτοκαταργηθεί» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας.

Για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ανέφερε: «Εξαντλούμε τα περιθώρια να είναι μέρος της συμφωνίας το νομοσχέδιο, αλλά πρέπει να ψηφιστεί ούτως ή άλλως, είτε είναι είτε δεν είναι μέρος της συμφωνίας».

 
Περισσότερα: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER