Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Βούτσης: 'Όχι, όχι, όχι' σε δημοψήφισμα για Σκοπιανό

 
 
«Η Βουλή θα είναι το επίκεντρο» ξεκαθάρισε σε δημοσιογράφους. Επιτέθηκε στους ακραίους που τρίβουν τα χέρια τους με τις εμπρηστικές δηλώσεις τύπου Γκρουέφσκι και εκτίμησε ότι υπάρχει δυνατότητα για λύση πριν από τον Ιούνιο
 

Κάθε ενδεχόμενο για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ απέρριψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι το επίκεντρο των αποφάσεων για το ονοματολογικό θα είναι το κοινοβούλιο.

 

«Όχι, όχι, όχι» απάντησε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Βουλής όταν ρωτήθηκε σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους για το αν υπάρχει ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος όπως πρότεινε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Ο κ. Βούτσης αντέτεινε, μάλιστα, ότι το «επίκεντρο» για το θέμα θα είναι η Βουλή. Ερωτηθείς δε για το αν βλέπει λύση μέχρι τον Ιούνιο ο Πρόεδρος της Βουλής απεκάλυψε μπορεί να έχουμε εξελίξεις και νωρίτερα αρκεί να υπάρξουν οι προϋποθέσεις.

Ο κ. Βούτσης επιτέθηκε, όμως, και στους ακραίους στην Ελλάδα που δεν επιθυμούν λύση. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για πολιτικές δυνάμεις οι οποίες «τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας να εμφανίζονται αναχώματα στη FYROM από τον Γκρουέφσκι και άλλους για να μην υπάρξει λύση». Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τέτοια αναχώματα και στην Ελλάδα.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση» για λύση σε σύγκριση με αυτή που υπήρχε εδώ και 10 χρόνια αλλά τόνισε ότι σήμερα οι συσχετισμοί στην ΠΓΔΜ έχουν αλλάξει προς το καλύτερο για τη λύση.

 
Περισσότερα: Σκοπιανό, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER