Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Βουλή: Αγιασμός με γκρίνιες και απουσίες

 
 
Ο Αγιασμός για τη νέα σύνοδο της Βουλής τελέστηκε εν μέσω της δυσφορίας της Εκκλησίας για την ταυτότητα φύλου. Θερμή χειραψία και ασπασμός Τσίπρα – Ιερώνυμου
 

Με την Εκκλησία της Ελλάδος να εκφράζει τη δυσφορία της για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και πολυάριθμους υπουργούς και βουλευτές να απουσιάζουν από την αίθουσα τελέστηκε σήμερα στη Βουλή ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο. 

 

Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος είχε θερμή χειραψία και ασπασμό με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα οι δύο τους είχαν σύντομη συνομιλία τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο του Αρχιεπισκόπου από την αίθουσα της Ολομέλειας. Τον αρχιεπίσκοπο χαιρέτησε δια χειραψίας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το παρών στον αγιασμό έδωσαν επίσης η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης του Ποταμιού.

Από τον αγιασμό απουσίαζαν πάντως αρκετοί υπουργοί και δεκάδες βουλευτές από όλες τις πτέρυγες. Μάλιστα ορισμένοι υπουργοί, όπως ο επικεφαλής του χαρτοφυλακίου των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, προτίμησαν να παραστούν στη συνεδρίαση από τα ορεινά της αίθουσας και όχι από τα υπουργικά έδρανα.

 

Με την ολοκλήρωση, πάντως, της τελετής ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στους βουλευτές «καλή δύναμη, υγεία, φρόνηση, σύνεση» και «να βγούμε ψηλότερα».

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network