Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Βουλή: Διαξιφισμοί για το Σκοπιανό μετά το 'όχι' της ΝΔ σε κάθε λύση

 
 
Ο Χρ. Μαντάς του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε αυτογελοιοποίηση στη ΝΔ. "Δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες" για λύση ισχυρίστηκε ο Θ. Φορτσάκης της ΝΔ
 

Οξύτατη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση προκαλεί η μετακίνηση της ΝΔ σε αρνητική θέση απέναντι σε κάθε λύση στο ονοματολογικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζει αυτογελοιοποίηση στην Πειραιώς και την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι σήμερα δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για λύση.

 

Την αλλαγή στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, οποίος κατήγγειλε ότι «δεν έχει όρια η αυτό-γελοιοποίηση» της ΝΔ και τόνισε δεν πρέπει να χαθεί άλλη μια ευκαιρία. Διαβεβαίωσε δε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται υπεύθυνα με βάση την εθνική θέση που διαμορφώθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι για λύση με σύνθετη ονομασία έναντι όλων και απαλοιφή αλυτρωτικών στοιχείων.

Στην αντίπερα όχθη ο Θόδωρος Φορτσάκης της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για επίλυση του ονοματολογικού. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι «τα Σκόπια δεν φαίνονται διατεθειμένα να αλλάξουν το Σύνταγμά τους και να απαλείψουν τα αλυτρωτικά στοιχεία. Τόνισε, μάλιστα, ότι η χώρα πρέπει να αποκρούσει τις πιέσεις που δέχεται από το εξωτερικό «για υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα» όπως το έπραξε ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι το 2008.

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο Ανδρέας Λοβέρδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Ο κ. Λοβέρδος σχολίασε την προχθεσινή συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζόραν Ζάεφ υποστηρίζοντας ότι «τα σοβαρά θέματα ήταν εκτός των δηλώσεών τους». «Έχουμε μακρύ δρόμο ακόμη» εκτίμησε ο κ. Λοβέρδος.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER