Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Χαμηλότερος ΦΠΑ και στη Σαμοθράκη

 
 
Η Σαμοθράκη προστέθηκε, με τροποποίηση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, στα νησιά όπου «παγώνει» ο ΦΠΑ
 

Χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ κατά 30% θα έχει το 2017 και η Σαμοθράκη, καθώς η νήσος του Θρακικού Πελάγους προστέθηκε με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής στη σχετική κυβερνητική τροπολογία που συζητείται στη Βουλή.

 

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο χαμηλότερος συντελεστής θα εφαρμοστεί επίσης σε όλα τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, πλην της Ρόδου και της Καρπάθου. Υπέρ του παγώματος του ΦΠΑ έχουν ταχθεί όλα τα κόμματα της Βουλής.

Ονομαστική για το ΦΠΑ ζητάει το ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Ιλχάν του Ποταμιού και 3 ανεξάρτητους

 Στο μεταξύ, λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλους τέσσερις βουλευτές κατέθεσε αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που "παγώνει" το ΦΠΑ στα νησιά.

Το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας συνυπογράφουν οι 16 βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Αχμέτ Ιλχάν του Ποταμιού και τρεις ανεξάρτητους βουλευτές, τον Στάθη Παναγούλη, τον Γιώργο Καρρά και τον Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως και όλα τα κόμματα της Βουλής, έχουν ταχθεί υπέρ της ψήφισης της τροπολογίας για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που επωμίστηκαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.

 
Περισσότερα: ΦΠΑ, Βουλή

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER