Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Υπερυπουργό κοινής αποδοχής για το προσφυγικό ζητά ο Θεοδωράκης

 
 
Το αίτημα αυτό θα υποβάλει ο επικεφαλής του Ποταμιού αύριο στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
 

Πρόταση για τοποθέτηση ενος υπερυπουργού με αρμοδιότητα το προσφυγικό και κοινή αποδοχή από όλα τα κόμματα θα καταθέσει αύριο στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Μία πρόγευση του πως θα κινηθεί στην αυριανή συζήτηση έδωσε ο κ.Θεοδωράκης μιλώντας στον  Αθήνα 9,84. "Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο, ο οποίος θα έχει διοικήσει. Πρέπει να συντονίσουμε την αστυνομία, το λιμενικό, τις ΜΚΟ, τους δήμους, τις εθελοντικές οργανώσεις. Είναι ένα τεράστιο έργο, που δε μπορεί να αναλάβει ένας άνθρωπος που έχει απλώς καλή διάθεση", υποστήριξε προσθέτοντας:

"Ο κ. Μουζάλας έχει την καλή διάθεση αλλά δεν έχει την εμπειρία και δεν έχει οπλιστεί από την κυβέρνηση με τα πρόσωπα και τις αρμοδιότητες, τις οποίες θα έπρεπε να έχει. Στην πραγματικότητα μιλώ για υπερεξουσίες σε ένα πρόσωπο, το οποίο θα έχει οικουμενική αποδοχή. Δε θα βάλουμε φυσικά κανέναν ακραίο, φοβικό, ρατσιστή να μας δημιουργήσει άλλα προβλήματα. Χρειαζόμαστε έναν υπερυπουργό, που θα μιλά απευθείας στον πρωθυπουργό με την εύνοια και την αποδοχή των πολιτικών αρχηγών".

Ο κ.Θεοδωράκης έχει συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό του, δεν αποκάλυψε όμως ποιον θα προτείνει αύριο στο συμβούλιο αρχηγών. Είπε όμως επίσης ότι υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί που βλέπουν θετικά αυτή την πρόταση του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού πρέπει σε σχέση με το προσφυγικό- μεταναστευτικό να συμφωνηθούν ορισμένες απαράβατες αρχές, όπως ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός προσφύγων- μεταναστών και να δοθεί έμφαση στην επιστροφή των δεύτερων στις χώρες τους, αλλά και ότι πρέπει να εμπλακεί ενεργά η Frontex.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER