Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ζεστή υποδοχή της Βουλής σε 70 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

 
 
Η Βουλή, ο Πρ. Παυλόπουλος και ο Γ. Μουζάλας προσέφεραν δώρα και αγάπη στους μικρούς πρόσφυγες. Μουσική παράσταση το απόγευμα στο Ζάππειο
 

Γιορτινή εκδήλωση για την υποδοχή 70 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων με οικογενειακή ζεστασιά διοργάνωσε το Κοινοβούλιο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα.

 

Τους νεαρούς πρόσφυγες υποδέχθηκαν στη Βουλή με κάλαντα τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Βουλής και στη συνέχεια στόλισαν τα Δέντρα των Ευχών όπου κρέμασαν τις ευχές τους. Το απόγευμα τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μουσική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καλωσόρισε τους μικρούς πρόσφυγες με αναφορές στην ελληνική φιλοξενία. «Θέλουμε αυτές τις χρονιάρες μέρες να νιώσετε τη θαλπωρή της οικογένειας και συμβολική, γιατί εδώ σας υποδέχεται το σύνολο του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπετε εδώ στην Ελλάδα, είναι ο ελληνικός λαός και η Ευρώπη του ανθρωπισμού και του πολιτισμού». Ευχήθηκε μάλιστα στους ασυνόδευτους μικρούς πρόσφυγες να ξαναβρούν το συντομότερο δυνατό τις οικογένειες και τις εστίες τους.

 

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και μια σειρά δραστηριοτήτων, η  Βουλή μπορεί να μην μπορεί να προσφέρει στα ασυνόδευτα παιδιά τη ζεστασιά της οικογένειας που απαιτούν ιδιαίτερα οι γιορτινές ημέρες, προσφέροντας ωστόσο την αλληλεγγύη της και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο της Βουλής για την πρωτοβουλία, ανέφερε ότι η Πολιτεία φιλοξενεί αυτά τα παιδιά και καταβάλλει προσπάθειες για να ξεπεράσουν τα τραύματά τους και να βρουν μια ζεστή αγκαλιά, σήμερα στην Ελλάδα, αύριο στην Ευρώπη. «Αυτό που κάνει η Βουλή είναι μια σημαντική πράξη αλληλεγγύης και ευθύνης, προκειμένου να αισθανόμαστε όλοι, και εμείς και τα παιδιά, ασφαλείς» τόνισε ο κ. Μουζάλας.

 
Περισσότερα: Πρόσφυγες

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER