Μην τα χάσετε

 

 

Μια έκθεση για το χρήμα στην Αρχαία Ελλάδα

 
 
Άνοιξε τις πύλες η έκθεση "ΧΡΗΜΑ. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα", στο Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης
 

Μία μοναδική στο είδος της έκθεση με θέμα «ΧΡΗΜΑ. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα», εντυπωσιακή στην παρουσίαση της, άνοιξε τις πύλες της σήμερα για το κοινό στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Τα εκθέματα προέρχονται από τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που το Μουσείο και η Alpha Bank συνεργάζονται και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό από κάθε άποψη.

 

 

Η έκθεση παρουσιάζει μία διαφορετική όψη του νομίσματος, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ.

 

Το νόμισμα στην αρχαιότητα εκτός από μέσο συναλλαγής ήταν και μέσο για την προώθηση του εμπορίου, των τεχνών, τη διάδοση πολιτικών ιδεών, αλλά και προπαγάνδας.

 

Αντίθετα σήμερα, «το νόμισμα είναι αόρατο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 

Η έκθεση διαρθρώνεται σε οκτώ θεματικές ενότητες, στις οποίες παρουσιάζονται 85 νομίσματα από τη Συλλογή της Alpha Bank μαζί με 159 αντικείμενα (πήλινα αγγεία και ειδώλια, μαρμάρινα και χάλκινα αγαλμάτια, ανάγλυφα, χρυσά κοσμήματα, μετρητικά σκεύη, νομίσματα από κλειστά σύνολα και επιγραφές) που προέρχονται από 32 Αρχαιολογικά Μουσεία και Συλλογές της Ελλάδος, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, και των οποίων η εικονογραφία συνδέεται άμεσα με το περιεχόμενο εκάστης θεματικής ενότητας.

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER