“Θέατρο” Αγοραστού για τις πλημμύρες: “Δεν με ενδιαφέρει αν με σταυρώνουν”

“Θέατρο” Αγοραστού για τις πλημμύρες: “Δεν με ενδιαφέρει αν με σταυρώνουν”
Κώστας Αγοραστός glomex

Όσο οι κάτοικοι των περιοχών στη Θεσσαλία απομακρύνουν λάσπες από τα σπίτια τους και βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες και λοιμώξεις, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δηλώνει πως δεν είναι ακόμα ώρα για απόδοση ευθυνών.

Για “θηριώδη καταστροφή” από “ένα πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο” έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος πραγματοποίησε ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου, οι κάτοικοι των οποίων μετρούν τις πληγές τους, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες στη διαβίωσή τους, μέρες μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής, κυρίως από οργισμένους κατοίκους που βιώνουν την καταστροφή, ωστόσο ο ίδιος στις δηλώσεις του έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν τον ενδιαφέρει αν τον “σταυρώνουν” και τον στοχοποιούν, τονίζοντας παράλληλα πως “δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών“.

Και πότε είναι η κατάλληλη ώρα να αποδοθούν ευθύνες και όταν αποδοθούν ποιος προτίθεται να τις αναλάβει, αναρωτιέται κανείς εύλογα.

Όταν για ακόμα μία μέρα, οι κάτοικοι καλούνται να διαχειριστούν όχι μόνο τον καθαρισμό των κατοικιών τους από τα λασπόνερα, με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες και μεγάλο μέρος της περιουσίας τους να έχει καταστραφεί, αλλά και τα δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, που κείτονται στους δρόμους, αποτελώντας σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο.

Στις περισσότερες μάλιστα περιοχές, ακόμα και μετά από όσα 24ωρα η δυσοσμία παραμένει αφόρητη, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μέχρι στιγμής, συνολικά έχουν διαγνωστεί 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 κρούσματα του ανώτερου αναπνευστικού.

Αφού λοιπόν απαρίθμησε όλες τις παρεμβάσεις και τα καλώς κείμενα της Περιφέρειας, ο κ. Αγοραστός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε χαρακτηριστικά: “Όλοι έχετε την αλήθεια στα χέρια σας. Κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Τώρα, είτε λέμε την αλήθεια, είτε συκοφαντούμε για άλλους λόγους“.

“Αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερη σημασία έχει να κινηθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για να ξανασταθούν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας στα πόδια τους […] Δουλεύουμε ασταμάτητα για τα ταχύτερα δυνατόν αποτελέσματα”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κανείς δεν μπορεί και ούτε επιτρέπεται να πει ότι όλα πήγαν τέλεια“, ανέφερε ο κ. Αγοραστός για να συμπληρώσει “αυτό που είναι σημαντικό σε ένα καιρικό φαινόμενο που ξεπέρασε κάθε σχεδιασμό αντιμετώπισης είναι ότι είμαστε παρόντες 100% των δυνατοτήτων μας, όπως οφείλουμε να κάνουμε. Δεν καθυστερήσαμε, δεν αποφύγαμε τις ευθύνες μας, δεν φυγομαχήσαμε. Είμαστε με όλες τις δυνάμεις μας στην πρώτη γραμμή της μάχης”.

“Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών”, επισήμανε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι “κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει εδώ και χρόνια στη Θεσσαλία, τα οποία λειτούργησαν, αλλά το πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο ξεπέρασε τις αντοχές τους και δημιούργησαν τα μεγάλα προβλήματα που όλοι γνωρίζουν”.

Τόνισε επίσης πως δεν πήγε χαμένο ούτε ένα ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις που έλαβε η Περιφέρεια, ενώ χαρακτήρισε “καλοδεχούμενη” και “επιβεβλημένη” την εισαγγελική παραγγελία, για να σταματήσουν όπως είπε, “τα τερατώδη ψέμματα και να λάμψει η αλήθεια”.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν τον απασχολεί αν τον στοχοποιούν και τον “σταυρώνουν”, αφού το μόνο που τον απασχολεί είναι η διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα