Μην τα χάσετε

 

 

Προκλητικές σπατάλες στο ΑΠΘ: 50.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις και 30.000 για την...τουαλέτα της Πρυτανείας

 
 
Πάρτι σπατάλης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για χορό εκατ. 8,3 εκατ. ευρώ. Εξηγήσεις στον υπουργό Παιδείας θα δώσει ο πρύτανης
 

Όργιο σπατάλης 8,3 εκατ. ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε καιρούς Μνημονίου.

 

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" η διοίκηση του Αριστοτελείου έδωσε 8,3 εκατ. ευρώ σε διάφορες δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης, -ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας(!) αλλά και 50.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις-, ενώ δεν είχε να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ απλήρωτες έμεναν οι καθαρίστριες του ιδρύματος.

Η "αμαρτωλή" Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ ήρθε στην επικαιρότητα τον περασμένο Ιούλιο, μετά την αποκάλυψη ότι ο αντιπρύτανης και αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρίας καθηγητής Ιωάννης Παντής χάρισε ένα iPhone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, το οποίο το χρέωσε στο Πανεπιστήμιο.

Τα πεπραγμένα της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το 2011 καλείται να επικυρώσει σήμερα η Σύγκλητος του ΑΠΘ την ώρα που βγαίνουν στο φως στοιχεία προκλητικών δαπανών που προκαλούν ανατριχίλα.

Ειδικότερα, στην λίστα των δαπανών της Εταιρείας Αξιοποίησης της οποίας πρόεδρος είναι ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, φιγουράρει πρώτη δαπάνη 180.322,57 ευρώ για "διάφορες δραστηριότητες" χωρίς πουθενά να αναφέρονται αναλυτικά ποιες είναι αυτές.

Παράλληλα, εξωφρενικές είναι οι δαπάνες συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν για την πανεπιστημιακή κατασκήνωση της Καλάνδρας Χαλκιδικής, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι εγκαταστάσεις είχαν ανακαινιστεί πριν από λίγα μόλις χρόνια!

Μεταξύ άλλων δόθηκαν 526.375 ευρώ για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με τα ακίνητα του Αριστοτελείου,  505.516 ευρώ για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου Ερευνών, 30.189 ευρώ για τον "σχεδιασμό και εσωτερικό κανονισμό της Εταιρείας", 250.000 ευρώ για τη λειτουργία των κυλικείων, 244.728 ευρώ για τον σχεδιασμό και ηλεκτροφωτισμό του ΑΠΘ,  22.656 ευρώ για τη συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ, 80.091 ευρώ για την τεχνική υποστήριξη Πληροφορικής του ΑΠΘ, 68.462 ευρώ για τη νομική υποστήριξη του ΑΠΘ, παρότι το Ίδρυμα διαθέτει εσωτερική νομική υπηρεσία, αλλά και 24.185 ευρώ για την πληρωμή διοικητικών προστίμων. Δηλαδή τα πρόστιμα των υπαλλήλων τα πλήρωνε η ίδια η εταιρεία!

Τέλος, δόθηκαν 56.560 ευρώ για συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών "Νόησις".

Εξηγήσεις ζητά ο Κ. Αρβανιτόπουλος

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας, κάλεσε τον πρύτανη του ΑΠΘ, να δώσει εξηγήσεις.

“Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται και η ελληνική πολιτεία αναγκάζεται να περικόπτει λειτουργικές δαπάνες των Ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας, απαιτείται άπλετο φως στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων και τους κατά νόμον υπευθύνους.

Γι αυτό τον λόγο κάλεσα τον Πρύτανη του ΑΠΘ και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου  της «Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως περιουσίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» κ. Μυλόπουλο  αύριο στο Υπουργείο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα, για να λάμψει η αλήθεια" αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER