Μην τα χάσετε

 

 

'Απειλή εθνικής ασφάλειας' για την Ουκρανία ο Στίβεν Σιγκάλ

 
 
Ο δημοφιλής ηθοποιός κατηγορείται από τις ουκρανικές αρχές ότι προέβη "σε επικίνδυνες για τη χώρα ενέργειες" όταν δέχτηκε τη ρωσική υπηκοότητα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Πούτιν
 

Η Ουκρανία απαγόρευσε για τα επόμενα πέντε χρόνια στον γνωστό Αμερικανό ηθοποιό ταινιών δράσης Στίβεν Σηγκάλ την είσοδο στα εδάφη της, μετά τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και την  

 

Σύμφωνα με σχετική επιστολή της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας, ο Σιγκάλ προέβη σε «κοινωνικά επικίνδυνες πράξεις (...) που αντιτίθενται στο εθνικά συμφέροντα δημόσιας ασφάλειας της Ουκρανίας».

Το «μπλόκο» αυτό εικάζεται ότι συνδέεται με την απόφαση του ηθοποιού να λάβει ρωσική υπηκοότητα. Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2016 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρέδωσε προσωπικά στον Σιγκάλ το ρωσικό του διαβατήριο, αναφέροντας ότι ελπίζει η κίνηση του ηθοποιού να ενισχύσει τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ο Σιγκάλ μάλιστα δεν έχει κρύψει στο παρελθόν τον θαυμασμό που τρέφει για τον Πούτιν, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου».

 

(Με πληροφορίες από Independent, φωτογραφίες: Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool via AP, RIA-Novosti, Alexei Nikolsky, AP/ Alexander Zemlianichenko)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER