Μην τα χάσετε

 

 

Η Αγγελική Δαλιάνη θηλάζει και το κοινοποιεί στο instagram για καλό σκοπό

 
 
Με τη βοήθεια του συζύγου της Μάνου Παπαγιάννη, η ηθοποιός περνά ένα μήνυμα για το μητρικό θηλασμό
 

Η ηθοποιός που γνωρίσαμε από την σειρά "Μαρία η Άσχημη" απέκτησε πριν από λίγο καιρό το δεύτερο παιδί της με τον σύζυγό της Μάνο Παπαγιάννη. Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού, ανάρτησε στο Instagram μια φωτογραφία

 

Στη χώρα μας, ενώ το 87% των μητέρων ξεκινούν να θηλάζουν στον τρίτο μήνα το ποσοστό αυτό γίνεται μονοψήφιο. Σύμφωνα τουλάχιστον με μια μελέτη του 2009 μόλις το 1% συνεχίζει και μετά τους 3-4 μήνες. Τα τεκμηριωμένα μέχρι σήμερα οφέλη του μητρικού θηλασμού (πληροφορίες απ' το www.mothereducation.gr) επιγραμματικά είναι:

Πλεονεκτήματα για το παιδί:

- Τα θηλάζοντα έχουν υψηλότερο IQ.

- Ο μητρικός θηλασμός δρα ανασταλτικά σε: οξεία και χρόνια μέση ωτίτιδα, διάρροια, μηνιγγίτιδα νεκρωτική εντεροκολίτιδα, ασθματική βρογχίτιδα, βρογχιολίτιδα, ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία, κοιλιοκάκη, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, παιδικό καρκίνο.

Ο θηλασμός  όμως βοηθάει και τη μητέρα. «Εισπράττει πολύ μεγάλη χαρά όταν αισθάνεται ότι προσφέρει στο βρέφος της αυτά τα αναγκαία συστατικά, κι αυτό βοηθάει την ψυχολογία της». Επίσης, προσθέτει, «απομακρύνεται ο κίνδυνος της επιλόχειας κατάθλιψης, βοηθά το σώμα της μητέρας να επανέλθει» και γενικά «η μεγάλη αυτή αποστολή της μητέρας προσφέρει ψυχική ικανοποίηση».

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER