Μην τα χάσετε

 

 

To Playboy αποχαιρετά τον Χιου Χέφνερ με ένα ιστορικό εξώφυλλο

 
 
Το περιοδικό κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εξώφυλλο έναν άντρα, τον εκλιπόντα εκδότη του
 

Το Playboy αποφάσισε να τιμήσει τον Χιου Χέφνερ, που πέθανε πριν από περίπου ένα μήνα, και κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον ίδιο σε νεαρότερη ηλικία- κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του περιοδικού.

 

Το εξώφυλλο του τεύχους Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2017 φιλοξενεί ένα φωτογραφικό πορτρέτο του διάσημου εκδότη, το οποίο είχε τραβήξει ο Λάρι Γκόρντον το 1965. Ο Χέφνερ είχε γεννηθεί το 1926, οπότε στην φωτογραφία είναι περίπου 39 ετών.  

 

Αν και ο Χιου Χέφνερ είναι ο 11ος άντρας που πρωταγωνιστεί σε εξώφυλλο του περιοδικού, το οποίο είναι διάσημο για τα διάσημα και μη κουνελάκια» του, έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Playboy που απεικονίζεται εντελώς μόνος του, χωρίς την παρουσία οποιαδήποτε γυναίκας δίπλα του.   

Εκτός από το ιδιαίτερο εξώφυλλο προς τιμήν του δημιουργού του, το Playboy έχει αφιερώσει στον Χέφνερ και τις πρώτες έξι σελίδες του περιοδικού όπου και εκθειάζει τον μοναδικό τρόπο ζωής του διάσημου εκδότη. Το εκτενές αφιέρωμα περιέχει επίσης και ένα κομμάτι που έγραψε για τον πατέρα του ο γιος του, Κούπερ.  

Βάζοντας ως υποθήκη τα έπιπλά του ώστε να πάρει δάνειο και δανειζόμενος τα υπόλοιπα χρήματα από συγγενείς και φίλους, ο Χέφνερ κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του Playboy τον Δεκέμβριο του 1953, με εξώφυλλο τη Μέριλιν Μονρόε γυμνή ενώ την ίδια χρονιά ίδρυσε και την εταιρία Playboy Enterprises, Inc.

(Με πληροφορίες από People, fφωτογραφίες: AP / Jae C. Hong, Instagram)

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER