Μην τα χάσετε

 

 

Φορέστε κάτι δερμάτινο! Αυτό είναι το τρέιλερ για το «Tom of Finland»!

 
 
Η βιογραφία του καλλιτέχνη που σκίτσαρε όπως κανείς τον gay ερωτισμό, έρχεται στην οθόνη.
 

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Ο Tom of Finland καταχωρήθηκε στο μυαλό πολλών ως πορνογράφος όταν ξεκίνησε να σχεδιάζει τα πρώτα του ερωτικά σχέδια, που απεικόνιζαν την ομοφυλόφιλη επιθυμία και το σεξ σε έναν κόσμο ανδρών που έμοιαζε να υφίσταται πέρα από τα ταμπού και την πουριτανική ηθική της εποχής.

 

Ο Τούκο Λακσόονεν, όμως, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Tom, αναγνωρίστηκε στην πορεία σε ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, με τα έργα του να βρίσκουν θέση σε μουσεία όπως το MOMA και την επίδρασή του να ανιχνεύεται όχι μόνο στο πεδίο της τέχνης μα και στο ίδιο το πρόσωπο μιας μερίδας της gay κοινότητας και του σχήματος της ερωτικής της επιθυμίας.

 

 

Το φιλμ του Ντόμε Καρουκόσκι, ενός από τους πιο πετυχημένους σκηνοθέτες της Φινλανδίας με ταινίες όπως «Ηome of the Dark Butterflies» και το «Lapland Odyssey» στο ενεργητικό του, δεν θα είναι -σύμφωνα με τις δηλώσεις του- μια τυπική βιογραφία, αλλά μια προσπάθεια όχι απλά να καταγραφεί η ζωή του αλλά και το συναισθηματικό του ταξίδι που μεταμόρφωσε τον Τούκο σε Tom.

Η ιστορία ξεκινά όταν ο νεαρός ήρωας επιστρέφει πίσω στην πατρίδα του μετά από μια τραυματική εμπειρία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά γρήγορα, λόγω της ομοφυλοφιλίας του, θα μεταμορφωθεί από ήρωας σε παρία. Στην πορεία θα κάνει τη δική του επανάσταση μέσα από τα σκίτσα του, που μπορεί να ξεκινούν ως προσωπικές ασκήσεις στις φαντασιώσεις του, μα που σύντομα θα τον φέρουν στην πρώτη γραμμή μιας κοινωνικής επανάστασης με φόντο την αμερικάνικη κοινωνία της δεκαετίας του '70 και το κίνημα της gay απελευθέρωσης.

 

Το φιλμ, που ανακοινώθηκε πρώτη φορά πέρσι στο φεστιβάλ Βερολίνου, βρίσκεται αυτή την στιγμή στο post production και η πρεμιέρα του -όπως δηλώνουν οι παραγωγοί του- θα γίνει επίσης τον επόμενο Φεβρουάριο στο ίδιο φεστιβάλ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το (φινλανδικό) τρέιλερ:

[Πηγή: Flix.gr]

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER