Μην τα χάσετε

 

 

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γίνεται τηλεοπτική σειρά

 
 
Η μεταφορά της αγαπημένης τριλογίας στη μικρή οθόνη, που δεν αποκλείεται να παρουσιάζει και την εποχή πριν τα γεγονότα του Άρχοντα, θα γίνει απ' την Amazon
 

Μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες τα αγαπημένα βιβλία του Τόλκιν πρόκειται να μεταφερθούν και στη μικρή οθόνη. Η Amazon ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τα παγκόσμια τηλεοπτικά δικαιώματα για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και μάλιστα για αρκετές σεζόν.

 

Οι ήρωες της τηλεοπτικής σειράς βρίσκονται στη Μέση Γη και θα αφηγηθούν την ιστορία τους πριν από την «Συντροφιά του Δαχτυλιδιού», ενώ δεν αποκλείεται να παρουσιάζει και ιστορίες από τη μυθολογία του Τόλκιν που προηγείται των γεγονότων του Άρχοντα. Η συμφωνία όπως ανακοίνωσε η Amazon περιλαμβάνει και άλλες σειρές που είναι πιθανό να προβληθούν αργότερα.

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» κηρύχθηκε αγαπημένο βιβλίο των πελατών του Amazon για την περασμένη χιλιετία. Οι τρεις ταινίες που σκηνοθέτησε ο Πίτερ Τζάκσον απέφεραν έσοδα ύψους 6 δις δολαρίων παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 38 γλώσσες, κάτι που το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή λογοτεχνικά έργα του 20ου αιώνα.

Μέχρι τώρα ήταν σχεδόν αδύνατη η μεταφορά των αγαπημένων βιβλίων στη μικρή οθόνη καθώς τα δικαιώματα για το Σιλμαρίλλιον, που είναι όλη η ιστορία της Μέσης Γης, δεν ανήκουν στην κινηματογραφική εταιρεία του Πιτερ Τζακσον, αλλά στο Tolkien Estate. Ειδικότερα, εμπόδιο σε νέες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές στεκόταν ο γιος του Τολκιν, Κρίστοφερ, ο οποίος όμως παραιτήθηκε από το Tolkien Estate ανοίγοντας το δρόμο σε συζητήσεις για τα δικαιώματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, (AP Photo/Nick Perry, file)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER