Μην τα χάσετε

 

 

Τρομακτικές εικόνες: Αν γινόταν νέος Παγκόσμιος Πόλεμος

 
 
Τι θα γινόταν, αν ξεσπούσε ένας μεγάλος πόλεμος; Ο Michal Zak, προσπάθησε να το φανταστεί και δημιούργησε εικόνες που τρομάζουν (Pics)
 

Παρίσι, Βερολίνο, Μόσχα, Λονδίνο, Μελβούρνη, Νέα Υόρκη στις φλόγες. Μέσα από αυτές τις αποκαλύπτικές φωτογραφίες ο Πολωνός καλλιτέχνης  Michal Zak, που ζει στο Βερολίνο, θέλησε να υπενθυμίσει σε όλους μας πόσο εύθραυστη είναι η ειρήνη.

 

Η σειρά φωτογραφιών ονομάζεται "The End of Eternity" -"Το τέλος της Αιωνιότητας".

Σύμφωνα με τη Huffington Post, ο καλλιτέχνης δηλώνει ότι το μήνυμα στέλνεται ειδικά στους Ευρωπαίους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει γύρω τους. Στόχος είναι όπως λέει να σπάσει αυτό το "αναπαυτικό μπαλόνι" και να υπενθυμίσει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος αν οι άνθρωποι :εξακολουθήσουν να αγνοούν τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο".

Για το πρότζεκτ χρειάστηκε πέντε εβδομάδες καταφέρνοντας να δημιουργήσει 19 φωτογραφίες από πρωτεύουσες (με τα αρχιτεκτονικά τους σύμβολα) εντελώς κατεστραμμένες.

Σε ερώτηση γιατί δεν έχει συμπεριλάβει κάποια πόλη της Ανατολής ανέφερε: " Επειδή η Δύση είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας όπλων. Πολλές από αυτές αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τις πωλήσεις των όπλων".

Δείτε ένα δείγμα της δουλειάς του

Μόσχα

Κίεβο

Παρίσι

Λισαβόνα

Βερολίνο

Άμστερνταμ

Βαρσοβία

Πηγή: huffingtonpost.fr

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER