Superleague Formula

Superleague Formula
μονοθεσιο ολυμπιακου

Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες στη γραμμή εκκίνησης με μονοθέσια υψηλών επιδόσεων

Στο πλαίσιο του νέου αυτού πρωταθλήματος θα διεξαχθούν μηχανοκίνητοι αγώνες με μονοθέσια υψηλών επιδόσεων που θα φέρουν τα χρώματα των κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων. Η Ελλάδα θα έχει τον δικό της εκπρόσωπο στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό να έχει το μονοθέσιο με τα ερυθρόλευκα στην πίστα.



Οι αγώνες διεξάγονται σε πίστες που βρίσκονται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία. Οι οδηγοί που θα τρέχουν τα μονοθέσια θα είναι δύο για κάθε ομάδα και ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα φέρνουν θα οδηγούν ή όχι το μονοθέσιο. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει βασικός οδηγός και rookie.



Κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο θα διεξάγονται δύο αγώνες (των 45 λεπτών ο καθένας), όπου ως σειρά εκκίνησης του δεύτερου θα χρησιμοποιηθεί η τελική κατάταξη του πρώτου αντεστραμμένη.



Οι χώροι φιλοξενίας των ομάδων (paddock area) θα είναι ανοιχτοί για τους φιλάθλους που θα θέλουν να εισχωρήσουν στα άδυτα ενός αγώνα, ενώ θα υπάρχουν και τριθέσια προκειμένου, δύο “τυχεροί” να ζήσουν από μέσα μια πρωτόγνωρη εμπειρία ταχύτητας.



Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μονοθεσίου θα ακούγεται και θα τρέχει σαν F1. Η μηχανή είναι της Arrows και ο κινητήρας 4,2 λίτρων V12, ζυγίζει μόλις 140 κιλά και αποδίδει 750 ίππους με τελική ταχύτητα 320 χ.α.ώ, ενώ το αυτοκίνητο είναι παραγωγής της Elan Motorsport Technologies.



Κάθε Σαββατοκύριακο, σε κάθε σειρά αγώνων, οι ομάδες θα μοιράζονται από ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτό θα ισχύει και θα μοιράζεται ανάλογα με την αγωνιστική κατάταξη. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Αυτό θα γίνει τα πρώτα τρία χρόνια ενώ από τον τέταρτο και έπειτα θα μοιράζονται 1,5 εκατομμύριο ευρώ.



Στόχος των διοργανωτών είναι να ευχαριστήσουν τον κόσμο του ποδοσφαίρου αλλά και του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Σαββατοκύριακο που θα γίνονται οι αγώνες γι αυτό το λόγο οι θεατές θα έχουν πρόσβαση ΠΑΝΤΟΥ ακόμα και στα… άδυτα των ομάδων!




Το μονοθέσιο



Ο πρωταγωνιστής του αθλήματος που δεν είναι άλλος από το μονοθέσιο που έχει κατασκευαστεί από την Élan Motorsports Technologies μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής αγωνιστικών αυτοκίνητων στον κόσμο. Όπως είναι γνωστό τα μονοθέσια θα είναι τα ίδια για όλες τις ομάδες και η μοναδική διαφορά θα είναι στα χρώματα.



Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται στην Ατλάντα της Αμερικής και είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και οι άνθρωποι της SuperlLeague Formula δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1.



Το σασί του μονοθεσίου έχει σχεδιαστεί σε αεροδυναμικές σήραγγες με σκοπό να γίνεται πιο εύκολο το προσπέρασμα κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο “κορμός” είναι σχεδιασμένος από carbon για μεγαλύτερη αντοχή και λιγότερο βάρος.



Το κιβώτιο ταχυτήτων αποτελείται από έξι σχέσεις, ενώ τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι της “SIGMA”. Όσον αφορά τα ελαστικά τα μονοθέσια θα φορούν τα slik της παλιάς F1 χωρίς χάραξη στο πέλμα τους.




Λεπτομέρειες κινητήρα:



Αριθμός κυλίνδρων: 12

Χωρητικότητα: 4,2 λίτρα

Χαρακτηριστικά: 60 μοίρες κλίση σε σχηματισμό V

Βάρος: 140 κιλά

Ιπποδύναμη: 750 άλογα στις 11,750 στροφές



Τα αυτοκίνητα έχουν περάσει από όλους τους ελέγχους της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA) και βρίσκονταν σε συνεχή επιτήρηση καθ όλη την διάρκεια των βελτιώσεων που δέχθηκαν από το 2005 μέχρι σήμερα.




Ο αγώνας

Το Σάββατο το πρωί θα έχουμε ελεύθερες δοκιμές και το μεσημέρι θα γίνονται οι κατατακτήριες σε νοκ άουτ μορφή. Την Κυριακή ο κύριος αγώνας θα χωρίζεται σε δύο μέρη. θα διεξάγονται δύο αγώνες (των 50 λεπτών ο καθένας), όπου ως σειρά εκκίνησης του δεύτερου θα χρησιμοποιηθεί η τελική κατάταξη του πρώτου αντεστραμμένη. Κάθε Σαββατοκύριακο οι ομάδες θα μοιράζονται ανάλογα με την κατάταξη 1 εκατομμύριο ευρώ.




Θέση Βαθμοί Θέση Βαθμοί Θέση Βαθμοί
1 50 7 26 13 12
2 45 8 23 14 10
3 40 9 20 15 8
4 36 10 18 16 7
5 32 11 16 17 6
6 29 12 14 18 5






Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2008




Α/Α Ημερομηνία Χώρα Πίστα

1 31 Αυγούστου Μ. Βρετανία Ντόνιγκτον Παρκ

2 21 Σεπτεμβρίου Γερμανία Νίρμπουργκρινγκ

3 5 Οκτωβρίου Βέλγιο Ζόλντερ

4 19 Οκτωβρίου Πορτογαλία Εστορίλ

5 2 Νοεμβρίου Ιταλία Βαλελούνγκα

6 23 Νοεμβρίου Ισπανία Χερέθ




Οι ομάδες του πρωταθλήματος:





Μίλαν Αλ Αΐν Άντερλεχτ Ρόμα
Γκουοαν Ντόρτμουντ Κορίνθιανς Βασιλεία
Αιτχόφεν Ρέιντζερς Σεβίλλη Τότεναμ
Πόρτο Φλαμένγκο Γαλατασαράι Λίβερπουλ






Oι οδηγοί των ομάδων



3 AC Milan Robert Doornbos

4 Galatasaray Alessandro Pier Guidi

5 PSV Eindhoven Yelmer Buurman

6 Al Ain Andreas Zuber

7 Flamengo Tuka Rocha

8 Anderlecht Craig Dolby

9 Olympiacos Kasper Andersen

10 FC Basel Max Wissel

11 Borussia Dortmund Nelson Philippe

12 Beijing Guoan Davide Rigon

14 Corinthians Andy Soucek

16 FC Porto Tristan Gommendy

17 Rangers Ryan Dalziel

18 Sevilla FC Borja Garcia

19 Tottenham Hotspur Duncan Tappy

21 Liverpool Adrian Valles

22 AS Roma Enrico Toccacelo

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα