Πολιτισμός είναι η Αθήνα: Η “καρδιά” των καλοκαιρινών παραστάσεων απέχει λίγα βήματα από το σπίτι σου

Πολιτισμός είναι η Αθήνα: Η “καρδιά” των καλοκαιρινών παραστάσεων απέχει λίγα βήματα από το σπίτι σου

Τέσσερις χώροι, σπουδαίοι καλλιτέχνες, εκατοντάδες εκδηλώσεις, λίγα μόλις μέτρα μακριά σου. Το "Culture is Athens" αναβιώνει για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, στηρίζοντας τον κόσμο του πολιτισμού, προσφέροντας καθημερινές εκδηλώσεις σε κάθε Αθηναίο και γεμίζοντας με χαρούμενες νότες τις γειτονιές της πόλης μας.

Καλοκαίρι στην Αθήνα; Εξαρτάται από ποια πλευρά θα το δεις. Για κάθε αθεράπευτα ρομαντικό, “εραστή” της τέχνης, που βρίσκει συντροφιά σε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα στην καρδιά της πόλης του, η περίοδος του καλοκαιριού στην πρωτεύουσα κάθε άλλο παρά πληκτική είναι. Πόσω μάλλον, όταν οι επιλογές είναι αμέτρητες, άμεσες, καθημερινές και δη, προσιτές.

Στην κορύφωση του καλοκαιριού, στο κέντρο της πόλης, τέσσερα πολιτιστικά “στολίδια”, η Τεχνόπολη, τα Θέατρα Κολωνού και Γκράβας του ΟΠΑΝΔΑ, καθώς και ο Κινηματογράφος ΑΒ ενώνονται με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων σε μία ενέργεια με (παραπάνω από έναν) κοινό σκοπό: Να μάς κρατήσουν συντροφιά σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, να στηρίξουν τον κόσμο του πολιτισμού, να μας θυμίσουν πως “Πολιτισμός είναι η Αθήνα” και να δώσουν μία ηχηρή νότα δροσιάς και ζωντάνιας στις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Το “Culture is Athens” αναβιώνει στην πόλη μας, χορεύοντας σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, οι οποίοι μας καλούν να λικνιστούμε μαζί τους, περνώντας όμορφες μουσικές, θεατρικές βραδιές με εκατοντάδες παραστάσεις και σπουδαίους καλλιτέχνες που θα φέρουν ζωντάνια και alegria σε κεντρικές περιοχές της πόλης μας.

Τέσσερις εμβληματικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων, έχουν ανοίξει τις πόρτες τους από τον περασμένο Ιούνιο, προσφέροντας καθημερινές εκδηλώσεις σε κάθε Αθηναίο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μαζί και μία μεγάλη αγκαλιά στους ανθρώπους του πολιτισμού, που επιστρέφουν για να μας χαρίσουν μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές.

Τέσσερα πολιτιστικά “διαμάντια”, τα οποία διατίθενται δωρεάν από τον Δήμο Αθηναίων σε καλλιτέχνες, ομάδες και εταιρίες για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, παρέχοντας μαζί και όλες τις απαραίτητες υποδομές για την πραγματοποίησή τους.

Με αυτόν τον τρόπο δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε συμπολίτη μας να ζήσει μαγικές μουσικές και θεατρικές βραδιές, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν για δεύτερη χρονιά έμπρακτα τον κλάδο του πολιτισμού που για πολύ καιρό έμεινε ανενεργός λόγω της πανδημίας.

Τα φώτα του πολιτισμού “ανάβουν” ξανά στο κέντρο της πόλης μας, με ένα καθημερινό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, συναυλίες, χορό, θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και παιδιά, αντηχώντας τον σκοπό του τριετούς σχεδίου που ανακοίνωσε ο Δήμος και οι φορείς του: Η αναβάθμιση, η ανάδειξη και η ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας, μαζί και η έμπρακτη στήριξη των εκπροσώπων και των εργαζόμενων του πολιτισμού.

Παρέλαση μουσικών “γιγάντων” στην Τεχνόπολη

Συνεχίζοντας στους ρυθμούς με τους οποίους υποδέχτηκαν την θερινή περίοδο, οι εμβληματικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων, θα προσφέρουν μοναδικές βραδιές μέχρι τον Σεπτέμβριο, σε ένα πρόγραμμα που θα τα έχει όλα: συναυλίες, φεστιβάλ, θεατρικές, χορευτικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις performances, με μία σειρά σπουδαίων καλλιτεχνών που εμφανίζονται σε τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Στη Μουσική Τεχνόπολη, συνεχίζουν να παρελαύνουν τεράστιες καλλιτεχνικές οντότητες της χώρας, εκπρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς σκηνής, της pop, του λαϊκού, του ρεμπέτικού, αλλά και της hard rock, του hip hop και της electro, τους οποίους θα μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά ακόμη κι από το σπίτι μας, μέσω live streaming.

Ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος θα αποτελούν δύο “καυτούς” πολιτιστικά μήνες για την Τεχνόπολη, καθώς θα προσφέρουν παραστάσεις καθημερινά, με συναυλίες από κάθε μουσικό είδος και συνεργασίες που έρχονται να μας συστηθούν κρατώντας ακμαίο το μουσικό ενδιαφέρον.

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως οι οι Χατζηφραγκέτα (12/7), η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη (14/7), ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με την Βιολέτα ίκαρη και την Ασπασία Στρατηγού (19/7), ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μαζί με την Μαίρη Μπρόζη και τον Απόστολο Μόσιο (21/7) θα δροσίσουν τις βραδιές του Ιουλίου.

Εξίσου δυνατά ονόματα να μας περιμένουν τον Σεπτέμβριο για να χαρίσουν μαγικές μουσικές νύχτες, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας (6/9), η Νατάσσα Μποφίλιου με τους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο (9/9), ο Κωστής Μαραβέγιας (9/9) και η Δήμητρα Γαλάνη, μαζί με την Κατερίνα Πολέμη και τον Στάθη Δράκο (16/9).

Φυσικά, μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά από την επίσημη ιστοσελίδα για το πλήρες πρόγραμμα και όλα τα δρώμενα του καλοκαιρού στην Τεχνόπολη.

Κάθε βραδιά, μια ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία

Παράλληλα, στα θέατρα του ΟΠΑΝΔΑ, σε μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, τον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού, αλλά και σε έναν ζωτικό χώρο πολιτισμού στην Γκράβα, καθημερινές παραστάσεις θα δίνουν ζωή στις γειτονιές και θα κρατούν συντροφιά στους ανθρώπους τους.

Κλασικές συνθέσεις από τις ορχήστρες του Δήμου Αθηναίων, τζαζ crossovers, περιπλανήσεις στα μονοπάτια της παράδοσης, λαϊκά και ρεμπέτικά αλλά και δημοφιλές ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο είναι μερικά μόνο απ’ όσα θα ακούσουμε στα δύο θέατρα.


Παράλληλα, σημαντικοί σκηνοθέτες και ομάδες, μας παρουσιάζουν παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους από ένα ευρύ φάσμα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Στο θέατρο της Γκράβας, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε “Το μήνυμα” του Αργύρη Χιόνη (14 Ιουλίου), την διαχρονική παράσταση “Ο Μικρός Πρίγκιπας” σε σκηνοθεσία-διασκευή του Σωτήρη Ταχτσόγλου (16/7), καθώς και το έργο “η Αρπαγή της Καρυάτιδας Περσεφόνης” σε σκηνοθεσία Σάββα Παρίτση (18/7).

Παράλληλα, στο θέατρο του Κολωνού, τα τραγούδια “της δουλειάς” απ’ όλο τον κόσμο θα ηχήσουν στη συναυλία “The Worksongs Project” (09/07), ενώ μία μέρα αργότερα, η Αγγελική Τουμπανάκη θα μας χαρίσει ένα ταξίδι στο χρόνο, σε διαφορετικούς τόπους με τις ψυχές και τα σώματα μας να ενώνονται μέσω της μουσικής του “project Crossover. Στις 12 Ιουλίου, ο Γιώργος Μαργαρίτης και η Πέννυ Μπαλτατζή θα βρεθούν πρώτη φορά μαζί επί σκηνής για να παρουσιάσουν μία μοναδική παράσταση που ενώνει αρμονικά το σύγχρονο με το κλασικό, ενώ στις 15 Ιουλίου, θα γίνουμε συνοδοιπόροι σε ένα ξεκαρδιστικό θεατρικό “ταξίδι” με την παράσταση “Ναπολεοντία” του Ανδρέα Στάικου σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά.

Η αναβίωση ενός θρύλου

Για το τέλος, η νοσταλγία χτυπά… κόκκινο σε μία από τις πιο κεντρικές περιοχές της Αθήνας, με την αναβίωση ενός ιστορικού θερινού σινεμά των Άνω Πατησίων, τον ανανεωμένο Κινηματογράφο ΑΒ, ο ο οποίος έχει ανοίξει ξανά τις πόρτες του και μαζί με εμάς, υποδέχεται και μία σειρά καθηλωτικών εκδηλώσεων σε ένα καθημερινό και πολυδιάστατο πρόγραμμα γεμάτο συναισθήματα, χρώματα και αναμνήσεις.

Εντυπωσιακά χορευτικά δρώμενα για θέματα που αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο, performances σύγχρονου χορού που αφηγούνται αληθινές ιστορίες, tango, φλαμένκο, μουσικές παραστάσεις, αλλά και παραστάσεις κουκλοθέατρου, διαδραστικές θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια, τις οποίες μπορείτε αναλυτικά να δείτε και ακολούθως.

https://www.news247.gr/download/1166//610000/prog.pdf

Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Είναι οι καλλιτέχνες μας. Και βρίσκονται λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι μας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα