Μην τα χάσετε

 

 

Ένα ξεχωριστό δώρο στον εαυτό σου: Η ιστορία της ζωής σου

 
 
Σας παρουσιάζουμε τον πρώτο on demand εκδοτικό οίκο στην Ελλάδα που αναλαμβάνει να διαφυλάξει για εσάς και τις επόμενες γενιές τις ξεχωριστές σας ιστορίες
 

Τις ημέρες των εορτών όλοι ψάχνουμε να βρούμε τα δώρα που θα κάνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, ξεχνώντας ότι πρωτίστως πρέπει να βρούμε ένα ξεχωριστό δώρο για τον ίδιο μας τον εαυτό. Ένα τέτοιο ξεχωριστό δώρο είναι η βιογραφία μας, οι προσωπικές ιστορίες δηλαδή που σίγουρα έχουμε να αφηγηθούμε και που θα θέλαμε να μείνουν αναλλοίωτες, περνώντας από γενιά σε γενιά.

 

Άλλωστε πόσες ιστορίες των προγόνων μας έχουν χαθεί επειδή ήταν μόνο προφορικές αφηγήσεις; Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε τη δική μας βιογραφία με τη βοήθεια ειδικών που εγγυώνται πως το αποτέλεσμα θα είναι διαχρονικό και θα παραμένει μοναδική κληρονομιά των παιδιών και των εγγονών μας.

Εμείς μιλήσαμε με τον πρώτο on demand εκδοτικό οίκο της χώρας μας, που αναλαμβάνει να κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Εμπνευστής και συνιδρυτής του εκδοτικού οίκου «Βιογραφίες» είναι ο Γιάννης Γορανίτης, δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο των εκδόσεων και της επικοινωνίας. Ο έτερος συνιδρυτής είναι γνωστός συγγραφέας, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πρώτους ghostwriters βιογραφιών στην Ελλάδα, διάσημων αρχικά, προσώπων. Πλέον μεταφέρει την τεχνογνωσία και την εμπειρία του στον χώρο των ιδιωτικών και κατά-παραγγελία βιογραφιών, επιμένοντας πάντως να διατηρεί την ανωνυμία του. Στην ομάδα επίσης έχουν ενταχθεί δύο συγγραφείς, πολύπειροι επιμελητές κειμένων, διορθωτές, γραφίστες και φωτογράφοι με αθροιστική πείρα πολλών δεκαετιών στον κλάδο των εκδόσεων. 

Γράφουμε μαζί τη σπουδαιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ: την ιστορία της ζωής σας

"Η ιδέα πίσω από τις «Βιογραφίες» προέκυψε σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Ακούγοντας ενδιαφέρουσες αφηγήσεις και άγνωστες ιστορίες από τη ζωή ενός οικείου προσώπου που είχε πρόσφατα φύγει από τη ζωή, αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να τις διαφυλάξουμε. Αποφασίσαμε να τις καταγράψουμε και το υλικό αυτό αποτέλεσε το πρόπλασμα για τη δημιουργία μιας βιογραφίας. Η βιογραφία αυτή βέβαια, όπως και οι βιογραφίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων, δεν ενδιαφέρουν ευρύτερο κοινό, ούτε αφορούν πολλούς πέρα από τους συγγενείς και τους φίλους του βιογραφούμενου. Γι’ αυτό και είναι πρακτικά αδύνατο να φτάσουν στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο. Ο στόχος του νεοφυούς εκδοτικού οίκου «Βιογραφίες» είναι να εκδίδει βιβλία που να αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Να συμβάλλει στη διαφύλαξη της ατομικής, οικογενειακής και κατ’ επέκταση της συλλογικής μνήμης. Κάπως έτσι καταλήξαμε και στο motto του εκδοτικού οίκου: «Γράφουμε μαζί τη σπουδαιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ: την ιστορία της ζωής σας» μας λέει ο Γιάννης.

Αυτό που κάνει η ομάδα του Γιάννη είναι η δημιουργία ενός βιβλίου από την αρχή. Από τις συνεντεύξεις, τη σύνταξη, διόρθωση και επιμέλεια του κειμένου, μέχρι το σκανάρισμα των φωτογραφιών των ενθυμίων μέχρι και την καλλιτεχνική επιμέλεια και την παράδοση των συλλεκτικών, τυπωμένων τόμων.

Η διαδικασία και ο χρόνος

Η σύνταξη μιας βιογραφίας ή αυτοβιογραφίας από το μηδέν δεν είναι ούτε μια εύκολη, ούτε γρήγορη διαδικασία. "Το πρώτο και βασικότερο στάδιο είναι οι συνεντεύξεις. Οι συνεντευκτές μας καθοδηγούν τους αυτοβιογραφούμενους με ερωτήσεις και συμβουλές και τους βοηθούν να ανακαλέσουν τις σημαντικότερες στιγμές της προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής διαδρομής τους, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, τις ευχάριστες και τις δύσκολες στιγμές, τις εμπειρίες που τους διαμόρφωσαν, τα γεγονότα που τους άλλαξαν, τους ανθρώπους που τους επηρέασαν και έζησαν πλάι τους" υπογραμμίζει ο κ.Γορανίτης, ενώ παράλληλα συγγραφείς αναλαμβάνουν να συνθέσουν το υλικό των συνεντεύξεων και τις άλλες διαθέσιμες πληροφορίες σε ένα συνεκτικό και άριστα δομημένο πεζό κείμενο.

 

"Όπως είναι ευνόητο όλα αυτά τα στάδια και οι απαιτητικές εργασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν σε λίγες εβδομάδες. Σε γενικές γραμμές η διαδικασία διαρκεί τέσσερις έως έξι μήνες, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι, το διάστημα μπορεί να μειωθεί περίπου στο μισό. Αυτό που πρέπει να κρατήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι η μακρόχρονη αυτή διαδικασία είναι από μόνη της μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ένας από τους πρώτους βιογραφούμενους που συνεργάστηκε με τις «Βιογραφίες», μας αποκάλυψε ότι θα ήθελε η διαδικασία των συνεντεύξεων να διαρκέσει ακόμη περισσότερο, γιατί τον βοηθά να ανακαλύψει το παρελθόν του και τον ίδιο του τον εαυτό."

Αυτές τις γιορτές λοιπόν κάντε λοιπόν ένα δώρο ζωής στον εαυτό σας συλλεκτικό, πολυτελές βιβλίο, που δε θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία αλλά στα χέρια των δικών σας.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο viografi.es. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με έναν εκπρόσωπό μας και να ενημερωθείτε αναλυτικά, στείλτε μας ένα μήνυμα στο info@viografi.es ή στη σελίδα μας στο Facebook. https://www.facebook.com/viografiesBPH/

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER