Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Αυτές είναι οι ακριβότερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών

 
 
 
Ορισμένες αποτελούν πραγματικά εντυπωσιακές παραγωγές, ενώ άλλες χρυσοπλήρωσαν τους πρωταγωνιστές τους
 

Σκοπός κάθε τηλεοπτικού στούντιο είναι να φέρει κέρδη. Κι όπως λέει ένα παλιό ρητό, «πρέπει πρώτα να ξοδέψεις για να κερδίσεις». Ορισμένες εταιρείες παραγωγής πήραν παραπάνω από κυριολεκτικά αυτό το ρητό και επένδυσαν (ή συνεχίζουν να επενδύουν) πολύ μεγάλα ποσά στις τηλεοπτικές τους σειρές.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Business Insider, οι επτά τηλεοπτικές σειρές που έσπασαν κάθε ρεκόρ κόστους ανά επεισόδιο, είναι οι εξής:

 

SENSE8 - NETFLIX

 

Κόστος: 9 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο

Οι Lana και Lilly Wachowski είναι γνωστές για τα πολλά χρήματα που ξοδεύουν στις ταινίες τους. Μόνο το Speed Racer κόστισε 120 εκατ. δολάρια, ενώ ταινίες όπως το Matrix και το V for Vendetta έκαναν πάταγο. Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι στην τηλεοπτική τους πορεία θα έδιναν μια περιουσία για κάθε επεισόδιο, αν και η αρχική τους επαφή με την μικρή οθόνη ήρθε από το Netflix και όχι από ένα παραδοσιακό κανάλι.

ROME - HBO/BBC

 

Κόστος: 10 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο

Εάν ακούσει κανείς ότι μια σειρά αποτελεί ένα δράμα της HBO που βασίζεται στις περιγραφές του Ιουλίου Καίσαρα σχετικά με τον Μεγάλο Ρωμαϊκό Εμφύλιο Πόλεμο, τότε αυτομάτως του έρχεται στο μυαλό κάτι πάρα πολύ ακριβό. Η σειρά αυτή έδωσε την εντύπωση πως τίποτα δεν είναι αρκετά δαπανηρό για την τηλεόραση, παρουσιάζοντας μια από τις πλέον ρεαλιστικές μορφές της αρχαίας Ρώμης στη μικρή οθόνη. Δυστυχώς, οι τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις δεν έδωσαν τη δυνατότητα σε BBC και HBO να αντέξουν πάνω από δύο σεζόν.

GAME OF THRONES - HBO

 

Κόστος: 10 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο

Η σειρά αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τις ακριβότερες. Οι ιστορίες του Γουέστερος που βασίζονται στα βιβλία του George R.R. Martin κερδίζουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, ενώ το τεράστιο κάστινγκ, τα εντυπωσιακά σκηνικά και τα ακριβά ειδικά εφέ καθιστούν τη σειρά μια από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές επιτυχίες της τηλεόρασης. Πάντως η 7η και 8η σεζόν αναμένεται να κοστίσουν όσο όλες οι προηγούμενες μαζί, καθώς μπορεί μεν ο αριθμός των επεισοδίων να είναι μειωμένος αλλά το θέαμα που αναμένεται να δούμε θα είναι άκρως εντυπωσιακό.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΟ FORTUNEGREECE

 

 
Περισσότερα: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus