Μην τα χάσετε

 

 

Η Θεσσαλονίκη κινείται σε ρυθμούς ΔΕΘ

 
 
Μόλις λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης, η Θεσσαλονίκη κινείται πλέον ολοκληρωτικά στους ρυθμούς της
 

Με τα κινέζικα φαναράκια και τους δράκους να υπενθυμίζουν το γεγονός πως στη φετινή Έκθεση, τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα,  οι δρόμοι αρχίζουν να γεμίζουν ολοένα και περισσότερο με Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

 

"Είναι σίγουρα η καλύτερη χρονιά της τελευταίας εξαετίας" λέει στο News 24/7 ο Ηλίας Χριστοδουλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης.

 

"Έχουμε πολύ μεγάλη πληρότητα. Όχι μόνο εμείς, αλλά ολόκληρη η πόλη. Τρέχουμε να βρούμε δωμάτια για όσους μας παίρνουν τηλέφωνο και δεν μπορούμε. Αυτό είχα να το ζήσω χρόνια, να με παίρνουν τηλέφωνο φίλοι και μα μην βρίσκουμε δωμάτια" συμπληρώνει.

 

Στις κεντρικές αρτηρίες γύρω από τον χώρο της Έκθεσης, έχουν ήδη τοποθετηθεί κορδέλες της Τροχαίας που ενημερώνουν τους οδηγούς να μην παρκάρουν από το μεσημέρι της Παρασκευής, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

 

Οι κίνηση στους εμπορικούς δρόμους και στην παραλία της Θεσσαλονίκης ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Όπως τονίζει η Ευαγγελία Πολυγένη που εργάζεται σε καφέ-μπαρ της Λεωφόρου Νίκης. "Έχουμε μπει σε ρυθμούς Έκθεσης. Έχουν έρθει αρκετοί τουρίστες, δεν  περιμέναμε τόσους. Και από Ευρώπη αλλά και αρκετοί από την Τουρκία. Η δουλειά έχει ανέβει αρκετά".

Η αύξηση των επισκεπτών άλλωστε, γίνεται σαφής και από το γεγονός πως στην είσοδο του Λευκού Πύργου υπάρχει συνεχώς ουρά Ελλήνων και ξένων που θέλουν να ανέβουν στο ιστορικό μνημείο.

 

Πυρετώδεις φυσικά είναι οι ρυθμοί και μέσα στους χώρους της Έκθεσης, οπού οι τελευταίες συμπληρώνονται οι τελευταίες πινελιές στα περίπτερα, ενώ έχουν στηθεί και οι εξέδρες για τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις των επόμενων ημερών.

 

Φωτογραφίες: sooc.gr/News 24/7

 
Περισσότερα: ΔΕΘ

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER