Όταν ο Α. Σαμαράς “ανακάλυψε” ότι στο Καστελόριζο δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός

Όταν ο Α. Σαμαράς “ανακάλυψε” ότι στο Καστελόριζο δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός

Στο Καστελόριζο ο πρωθυπουργός, καλεσμένος στα γενέθλια του ομογενή κροίσου Ά. Λιβέρη. Η αντίδρασή του, όταν ενημερώθηκε ότι στο νησί δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός και η εντολή στον Μ. Βορίδη (pics)

Στο ακριτικό Καστελόριζο βρέθηκε για μία μέρα ο Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία, οι οποίοι ήταν καλεσμένοι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (05/07) για τον εορτασμό των 60ων γενεθλίων του ομογενή κροίσου Άντριου Λιβέρη. Η επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στο νησί ήταν μεν ιδιωτική, ωστόσο ο κ. Σαμαράς είχε αρκετές συναντήσεις με εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά τις οποίες ενημερώθηκε για αρκετά θέματα που “καίνε” τους κατοίκους. Όπως το ότι στο Καστελόριζο δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός και ότι το κενό καλύπτεται με την απόσπαση γιατρών από το νοσοκομείο της Ρόδου κάθε 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Αχλαδιώτη, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι την Δευτέρα (07/07) θα διευθετήσει το θέμα.

Εκτός από τον κ. Σαμαρά και την σύζυγό του, το νησί κατέκλυσαν για τα γενέθλια του Άντριου Λιβέρη, συμβούλου του Μπάρακ Ομπάμα και προέδρου της The Dow Chemical Company, επιχειρηματίες από το Μεξικό, την Αμερική και την Ευρώπη.

Για την διαμονή των καλεσμένων, ο ομογενής κροίσος είχε νοικιάσει ξενοδοχεία ενώ ορισμένοι διανυκτέρευσαν στις τέσσερις θαλαμηγούς, που είχαν καταπλεύσει στο νησί.

 

(Πληροφορίες από proodos.net, φωτό: rodiaki.gr, dimokratiki.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα