Μην τα χάσετε

 

 

Apple HomePod: Το 'έξυπνο' ηχείο έρχεται το Φεβρουάριο

 
 
Οι ακριβείς ημερομηνίες και το κόστος ανά χώρα θα ανακοινωθούν προσεχώς από την εταιρεία
 

Ύστερα από καθυστέρηση αρκετών μηνών, το 'έξυπνο' ηχείο της Apple, με την επμορική επωνυμία 'HomePod' ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στις διεθνείς αγορές στις αρχές Φεβρουαρίου.

 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η παραγγελίες για τη νέα συσκευή θα ξεκινήσουν από αυτή την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Η διάθεση της συσκευής θα ξεκινήσει από τις αγορές των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Βρετανίας, με την τιμή να ορίζεται στα 349 δολάρια, για να ακολουθήσουν την άνοιξη η Γαλλία και η Γερμανία. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι διαφορετικές ημερομηνίες λανσαρίσματος της συσκευής έχουν να κάνουν με τις μετατροπές που πρέπει να γίνουν στις διαφορετικές γλώσσες σε δεδομένα και τεχνικές παραμέτρους.

Σημειώνεται ότι αρχικά η συσκευή είχε ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά έως τα τέλη του 2017, με την Apple να ανακοινώνει την καθυστέρηση στη διάθεσή της κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ποιες αλλαγές ή μετατροπές έκανε στο μεσοδιάστημα, με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του HomePad να παραμένουν τα ίδια με αυτά που είχαν ανακοινωθεί τον Ιούνιο, οπότε και παρουσιάστηκε η συσκευή.

Σύμφωνα με όσα είχαν παρουσιαστεί τον Ιούνιο, το HomePod έχει ύψος επτά ιντσών (δηλαδή κάτι λιγότερο από 18 εκατοστά) και αποτελεί «ένα καινοτόμο ηχείο ενώ επιπρόσθετα ενσωματώνει και λειτουργίες ψηφιακού βοηθού», όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία.

Το υφασμάτινο κάλυμμά του κρύβει μία σειρά ηχείων που έχουν διάταξη τέτοια ώστε ο ήχος να κατευθύνεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Παράλληλα, έχει την ικανότητα να «αναγνωρίζει» τον περιβάλλοντα χώρο και να κατευθύνει τον ήχο προς συγκεκριμένα σημεία.

Το HomePod τροφοδοτείται με μουσικά αρχεία από την συνδρομητική μουσική υπηρεσία Apple Music, με την οποία συνδέεται απευθείας. Διαθέτει συνολικά έξι μικρόφωνα «κρυμμένα» στο εσωτερικό του τα οποία συνεργάζονται με την ψηφιακή βοηθό Siri.

Πέρα από τον έλεγχο της μουσικής, μέσω του HomePod και φωνητικών εντολών μπορεί να γίνει ο έλεγχος οποιασδήποτε HomeKit συσκευής.

Φωτό: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER