Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Οι πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας

 
 
 
Δείτε ποιες περιοχές του κόσμου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας
 

Όταν πρόκειται για τον τομέα της τεχνολογίας το Σαν Φρανσίσκο κατέχει μια εδραιωμένη φήμη ότι αποτελεί το νούμερο ένα παγκοσμίως. Ωστόσο, η εταιρεία ακινήτων Savillis ανέδειξε για τη φετινή χρονιά μία άλλη πόλη των ΗΠΑ ως τεχνολογικό κόμβο στην έκθεση Tech Cities 2017, η οποία κατατάσσει τις 22 πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας.

 

Εκτός από το κόστος ενοικίασης ενός διαμερίσματος, η Savillis υπολόγισε πάνω από 100 παράγοντες, από τη διάρκεια εκκίνησης μίας επιχείρησης, μέχρι και το κόστος ενός καφέ.

Δείτε παρακάτω ποιες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας αγορών για τις εταιρείες τεχνολογίας που αναζητούν νέα έδρα:

 

ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Πληθυσμός της πόλης: 528,000

Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 862 δολάρια

Τιμή ενός καφέ: 3,07 δολάρια

Startups ανά 1,000 άτομα: 1.1

Κόστος εισιτηρίου (μία διαδρομή): 2,98 δολάρια

Το Δουβλίνο προσφέρει νέο και τεχνολογικά έμπειρο εργατικό δυναμικό, καθώς και μία σειρά από μεγάλα brands, όπως το Airbnb, η Apple και το Facebook. Είναι φιλικό προς τις επιχειρήσεις, με χαμηλό φορολογικό περιβάλλον και θρυλική κοινωνική σκηνή, η οποία εδραιώνει τη θέση του ως ένα σημαντικό παγκόσμιο παίκτη τεχνολογίας.

 

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Πληθυσμός της πόλης: 926,000

Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 855 δολάρια

Τιμή ενός καφέ: 3,65 δολάρια

Startups ανά 1,000 άτομα: 0.6

Κόστος εισιτηρίου: 3,80 δολάρια

Η Στοκχόλμη είναι διάσημη για την παράξενη ικανότητά της να παράγει «μονόκερους» – Οι Spotify, Mojang και TrueCaller επιχειρήσεις είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Το πιο σημαντικό όμως που προσφέρει η πρωτεύουσα της Σουηδίας στους κατοίκους της είναι η υψηλή ποιότητα ζωής και η αξιοζήλευτη ισορροπία εργασίας-ζωής.

 

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Πληθυσμός της πόλης: 3,9 εκατομμύρια

Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 1,450 δολάρια

Τιμή ενός καφέ: 3,67 δολάρια

Startups ανά 1,000 άτομα: 0.5

Κόστος εισιτηρίου: 1,33 δολάρια

Η Σιγκαπούρη εξελίσσεται γρήγορα σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στο Big Data, ιδιαίτερα μετά την κίνηση της κυβέρνησης να τοποθετήσει παντού αισθητήρες για τη συλλογή πληροφοριών, όπως οι κινήσεις κυκλοφορίας, αλλά και τη συμπεριφορά των κατοίκων.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

 
Περισσότερα: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus