Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Ποιο είναι το smartphone των 1.395 ευρώ που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα

 
 
 
Η ειδική έκδοση του Mate 9 με την υπογραφή της Porsche Design διατίθεται σε επιλεγμένες αγορές και σε περιορισμένο αριθμό συσκευών (vid)
 

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Παρουσιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου στο Μόναχο και σηματοδότησε τη συνεργασία της Huawei με άλλη μια υψηλού προφίλ φίρμα (μετά από τη φημισμένη για τους φακούς και τις φωτογραφικές της μηχανές Leica), γνωστή για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό των προϊόντων και τις επίσης τσουχτερές τιμές τους.

 

Η ειδική έκδοση του Mate 9 με την υπογραφή της Porsche Design είχε ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει σε κάποιες επιλεγμένες αγορές και σε περιορισμένο αριθμό συσκευών, αφού η τιμή των 1.395 ευρώ περιορίζει το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Πάντως, εδώ και μερικές εβδομάδες βρίσκεται στη βιτρίνα των καταστημάτων της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με την πρώτη ματιά, η QHD AMOLED οθόνη των 5,5 ιντσών με τα κυρτά τελειώματα θυμίσει εκείνη του Samsung Galaxy S7. Όπως και ο σχεδιασμός του κεντρικού πλήκτρου με τον ενσωματωμένο αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων – στη βασική έκδοση του Mate 9 είναι τοποθετημένος στην πίσω πλευρά κάτω από τη διπλή κάμερα. Το λογότυπο της Porsche Design κυριαρχεί στην εμπρός όψη. Διαθέτει 6 Gb RAM και 256 Gb χώρο για δεδομένα.

 

Οι δύο εκδόσεις του Mate 9 έχουν τη ίδια, διπλή κάμερα, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Huawei και Leica. Πρόκειται για την εξέλιξη του συστήματος που πρωτοείδαμε στο P9, με μεγαλύτερο ασπρόμαυρο αισθητήρα (στα 20 MPixels) και βελτιωμένα οπτικά μέρη.

Όσον αφορά στη Huawei και τα επόμενα σχέδια της, στη Βαρκελώνη στις 26 Φεβρουαρίου, την παραμονή έναρξης του Mobile World Congress, θα παρουσιάσει το νέο μοντέλο της σειρά P. Το P10 αναμένεται να ενσωματώνει τον κορυφαίο οκταπύρηνο Kirin (960) επεξεργαστή (τον οποίο φοράει ήδη το Mate 9), υποστηριζόμενο από 4 ή 6 Gb RAM (αναλόγως την έκδοση), υψηλότερης ανάλυσης QHD οθόνη και κάμερα με δύο φακούς από τη Leica.

 

Το P9 ήταν η συσκευή που ώθησε της Huawei να εδραιώσει τη θέση της στην πρώτη τριάδα των κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως, με αποστολές 140 εκατομμυρίων συσκευών το 2016.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus