Μην τα χάσετε

 

 

Οι λιγότερο ασφαλείς πόλεις της Ευρώπης. Πού βρίσκεται η Αθήνα;

 
 
Η ελληνική πρωτεύουσα περιλαμβάνεται στη λίστα των πόλεων με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα
 

Η ποιότητα της ζωής σε κάθε χώρα μειώνεται σημαντικά όταν η προσωπική ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η Mercer, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων HR, δημοσίευσε τη λίστα με τις πιο ασφαλείς πόλεις για να ζει και να εργαστεί κανείς στον κόσμο. Αξιολόγησε 450 συνολικά πόλεις και δημιούργησε μια λίστα 230 πόλεων, όπου οι πιο ασφαλείς βρίσκονται στην κορυφή, ενώ όσο πιο χαμηλά στην κατάταξη βρισκόταν η καθεμιά, τόσο μεγαλύτερος θεωρείται ο κίνδυνος που διατρέχουν οι πολίτες τους.

 

Η Mercer έλαβε υπόψη τα δεδομένα που αφορούσαν το 2015, επομένως οι τρομοκρατικές επιθέσεις που συνέβησαν στις ευρωπαϊκές πόλεις το 2016 δεν έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό θα αξιολογηθεί στην αντίστοιχη λίστα της εταιρείας την επόμενη χρονιά.

Η συγκεκριμένη λίστα θεωρείται ως ένα εργαλείο για τις πολυεθνικές εταιρείες για να αξιολογήσουν και να καθορίζουν τις αποδοχές των εργαζομένων τους με τον πλέον δίκαιο τρόπο, όταν αυτοί μετακινούνται σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Αναζητώντας, λοιπόν, τον «πάτο» της λίστας, αυτές είναι οι λιγότερες ασφαλείς πόλεις της Ευρώπης με βάση την κατάταξη της Mercer.

12. ΠΑΡΙΣΙ

 

Η γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκε στην 71η θέση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015. Το Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και ένοπλοι εξτρεμιστές άνοιξαν πυρ σε διάφορα σημεία της πόλης, σκοτώνοντας συνολικά 130 άτομα.

11. ΛΟΝΔΙΝΟ

 

Μπορεί να προκαλεί έκπληξη η παρουσία του Λονδίνου σε τόσο χαμηλή θέση, όμως η Mercer την κατέταξε 72η στη λίστα της. Όπως δήλωσε η Ellyn Karetnick, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς κινητικότητας στο Ηνωμένη Βασίλειο, «στην Ευρώπη, εκτός από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις κοινωνικές ταραχές που βρίσκονται στο επίκεντρο των αναλύσεων, επικεντρωνόμαστε και στις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των μεταναστών για να αξιολογήσουμε κάθε πόλη». Προφανώς με αυτήν τη δήλωση αναφέρει τα κρούσματα ξενοφοβίας τα οποία στην πορεία κορυφώθηκαν, με τα συνθήματα υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα του 2016.

10. ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

H βία και το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, ωστόσο η πόλη βρέθηκε στην 79η θέση, λόγω της διαδεδομένης διαφθοράς και της μικροεγκληματικότητας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER